Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

İŞKUR’dan gençlere ‘istihdam’ desteği

İŞKUR’dan gençlere ‘istihdam’ desteği

ISPARTA 13.08.2019 13:41:00 0
İŞKUR’dan 
gençlere 
‘istihdam’ 
desteği
Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Gürsel Öksüz, özel politika gerektiren grup içerisinde yer alan gençlere, kariyer noktasında farkındalık oluşturan programları anlattı.
 
İşgücü piyasasının en önemli üç aktöründen biri olan İşkur, ulusal istihdam politikası ve ilgili yasalar çerçevesinde istihdamı korumak, yeni istihdam olanakları oluşturmak ve istihdamı artırarak işsizliği düşürmeye yönelik pek çok görev üstleniyor.
ÖKSÜZ; “GENÇLERE YÖNELİK KARİYER
GÜNLERİ DÜZENLEDİK”
İşkur özel politika gerektiren grup içerisinde yer alan gençlere yönelik programlar da düzenliyor. Bu yıl “İŞKUR Kampüste” çalışmaları kapsamında Konya’da faaliyet gösteren lise ve üniversitelerde kariyer günü etkinlikleri düzenlediklerini belirten Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Gürsel Öksüz, gençlere istihdam sağlama konusunda yapılan çalışmaları ve amaçlarını anlattı. Alanında uzmanlaşmış iş insanlarını, akademisyenleri, insan kaynakları yöneticilerini, kamu sektörü yöneticilerini, öğrencilerle buluşturarak farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini belirten Gürsel Öksüz; “Nisan ayında Gönen Meslek Yüksek Okulunda düzenlenen kariyer günü etkinliğine Genel Müdürlüğümüz yetkilileri katıldı. Bildiğiniz gibi, günümüzde sürekli değişen ve gelişen teknolojik koşullara firmaların uyum sağlama çabaları, iş arayanların da bu değişime ayak uydurmasını zorunlu kılmaktadır.
“KİŞİNİN SEVDİĞİ İŞTE
ÇALIŞMASI SON DERECE ÖNEMLİ”
Firmaların ayakta kalması ve büyümeyi sürdürebilmesi, beşeri sermayeyi geliştirmede ve daha esnek bir örgütsel yapıyı sağlamada kariyer yönetiminin önemini artırmıştır. Özellikle firmaların ihtiyaç duydukları nitelikli eleman bulmalarındaki zorluk, şimdiki ve gelecekteki pozisyonları doldurma ihtiyacı kariyer yönetimi ve planlaması faaliyetleri üzerinde daha fazla durulmasını gerektirmiştir. Bireylerin sevdikleri işlerde çalışması son derece önemlidir. Meslek seçme aşamasında olan gençlere meslekler hakkında detaylı bilgi vermek, kendilerini tanımalarına yardımcı olmak ve onların doğru mesleği seçmesinde rehberlik etmek kurumumuzun temel görevleri arasında yer almaktadır” şeklinde konuştu.
“MESLEK SEÇİMİ ÖNEMLİ
GELİŞİM ADIMLARINDAN BİRİDİR”
Meslek kavramını, kişilerin belli bir eğitimle edindikleri ve hayatlarını kazanmak için sürdürdükleri düzenli ve kurallı faaliyetler bütünü olarak tanımlayan Öksüz, meslek seçimini ise bir kimsenin, çeşitli meslekler arasından en iyi yapabileceğini düşündüğü faaliyetleri içeren ve kendisine en üst düzeyde doyum sağlayacağına inandığı alana yönelmesi olarak ifade etti. Çağdaş bir toplumda kişinin en önemli gelişim adımlarından birinin meslek seçimi olduğunu vurgulayan Öksüz; “Bu seçimi yaparken önemli olan, kişinin sahip olduğu özellikleri en iyi biçimde kullanabileceği ve beklentilerini en doğru biçimde karşılayacak olan mesleği seçebilmesidir. Bu nedenle doğru ve gerçekçi seçim yapılması önemlidir. Meslek seçme aşamasında olanlar, mesleğini değiştirmek ve yeni bir meslek sahibi olmak isteyenler işgücü piyasasında geçerli bir mesleği olmasını ve ileriki dönemlerde işsizlik sorunu ile karşılaşmamasını istediği bir gerçektir. Bu noktada karşı karşıya kaldığı sorunlara cevap bulmak isteyenleri İşkur’a bekliyor, İş ve Meslek Danışmanları ile tanışmalarını öneriyoruz. İl Müdürlüğümüzde bulunan Meslek Bilgi Merkezlerinden yararlanarak meslekler, mesleki eğitim yerleri ve çalışma hayatı ile ilgili kaynaklara ulaşabilirsiniz” dedi.

Salı 22.7 ° / 9.1 °
Çarşamba 19.9 ° / 8.4 °
Perşembe 19.9 ° / 7.1 °