Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

ISKUDER UNESCO Onaylı; Projede Yerini Aldı

ISKUDER UNESCO Onaylı; Projede Yerini Aldı

ISPARTA 12.10.2021 14:44:00 0
ISKUDER UNESCO Onaylı; 
Projede 
Yerini 
Aldı
ISKUDER Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Burcu Altın ISKV’nin belirlediği 30 kültür profesyonelinden biri oldu.
 
Isparta Kültür Turizm Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (ISKUDER) İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından, UNESCO Kültürel Çeşitlilik Uluslararası Fonu’nun desteğiyle ve Türkiye Avrupa Vakfı’nın proje ortaklığında yürütülen Kültür Hattı projesinde yerini aldı. ISKUDER’in de dahil olduğu UNESCO onaylı Kültür Hattı projesi; kültürel ifadelerin çeşitliliğine alan açılması ve kültür profesyonellerinin kapasitelerini güçlendirmeyi hedefliyor.
 
Aynı zamanda bu alanda çalışanların ihtiyaçlarını anlamaya yönelik bir saha araştırması, Türkiye’nin her yerinden kültür-sanat profesyonellerinin başvurabileceği bir kültür yönetimi eğitim programı ve herkese açık bir dijital platform hayata geçirilecek. ISKUDER platformun bir parçası olacak IKSV başvuru ekibi ve Danışma Kurulu tarafından 449 başvuru; cinsiyet eşitliği, bölgesel dağılım, sektörel ağılım gibi pek çok kriterin göz önünde bulundurulduğu ayrıntılı değerlendirmeye tabii tutuldu ve 30 başvuru kabul edildi.
 
Şehrimizi temsilen başvuruda bulunan ISKUDER, kapsamlı değerlendirme süreci sonucunda ortaya çıkan 3. bölge katılımcı listesine girmeyi başardı. 2022 yılına kadar devam edecek proje kapsamında farklı bölgelerden gelen katılımcılara sunulacak eğitimler, kültür yönetimi ve kültür politikaları üzerinde yoğunlaşacak.
 

Çarşamba 21.7 ° / 11.4 °
Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °