Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

ISBAŞ’ın Ürettiği Yapı Kimsayalları ISKİM Markasıyla; Türkiye Pazarında

ISBAŞ’ın Ürettiği Yapı Kimsayalları ISKİM Markasıyla; Türkiye Pazarında

ISPARTA 12.08.2022 12:47:00 0
ISBAŞ’ın Ürettiği Yapı Kimsayalları ISKİM Markasıyla; 
Türkiye Pazarında
Isparta Belediyesi ISBAŞ Şirketi tarafından üretilen Yapı Kimyasalları törenle ülke pazarına sunuldu. Törende konuşan Başkan Başdeğirmen, “Fabrikamızda yeni ufuklara yelken açmaya devam edeceğiz” dedi. 

Isparta Belediyesi şirketlerinden olan ve kısa adı ISBAŞ olan Isparta Belediyesi Bims Yapı Elemanları Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi tarafından üretimine başlanan yeni Yapı Kimyasallarının ülke pazarına sunulması konusunda bugün bir tören düzenlendi.
FABRİKADA TÖREN
Bugün saat 11.30’da ISBAŞ Fabrikasında gerçekleştirilen törene; Ak Parti Milletvekilleri Recep Özel ve Mehmet Uğur Gökgöz, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Birim Müdürleri ve diğer yetkililer katıldı.
MÜDÜR TANEL; “ISBAŞ YAPI KİMYASALLARIMIZI
ISKİM MARKASIYLA PİYASAYA SUNMUŞ DURUMDAYIZ”

Törende ilk konuşmayı ISBAŞ Müdürü Mehmet Tanel Yaptı. Müdür Tanel konuşmasında; “İmalatlarında tuğla için kullanılan çimento esaslı duvar harcı olarak yirmi beş kiloluk torbalarda kum, çimento, kimyasal madde olarak homojen bir şekilde karıştırılıp burada gördüğümüz gibi çorbalar halinde imal ediyoruz. Farklı on tane ürün elde ediyoruz. bu ürünleri sırayla sayacak olursak çimento ve duvar harcı çimento esas sıvı harcından sonra gaz beton yapıştırıcısı. kaba sıva, ince su var. seramik yapıştırıcısı. Granit yapıştırıcısı, ısı yalıtım malzemesi olarak pano yapıştırıcısı, pano sıvası ve dekoratif olmak üzere on çeşit ürün şu anda Isbaş Yapı Kimyasalları, ISKİM markasıyla piyasaya sunmuş durumdayız. AR-GE çalışmalarımız devam ediyor. Yeni çıkaracağımız üç dört tane daha yeni ürünümüz bulunmaktadır. bu malzeme pomzadan değil, kırma taştan yapıyoruz” dedi.
BAŞKAN BAŞDEĞİRMEN; “BİMS’İN FARKLI
VERSİYONLARINI ÜRETİYORUZ”
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen de programda yaptığı konuşmada; “Evet. Sizlerle bugün yeni ve güzel bir yatırımla tanışmak için bir aradayız. hem sizlerle beraber açılışını yapacağız hem de tanıtımını yapacağız bu yapmış olduğumuz çalışmanın. Biliyorsunuz İSBAŞ Briket Fabrikamız Isparta'da çok uzun yıllardır hizmet veren bir fabrika. otuz seneden öncedir. Hizmet veren bir fabrika. Ve burada da BİMS üretiyoruz. Yıllarca sadece BİM'sin on dokuzluğunu, on beşliğini, onluğunu üretmişiz. Ama onun dışında herhangi bir değişik ürünler yapmamışız. Bizler göreve geldikten sonra bu on dokuzun, on beşliğinde olsa birçok farklı versiyonlarını üretmeye başladık ve bu ürettiğimiz ürünlerde de yapmış olduğumuz çalışmaları tüketicilere, ustalara, müteahhitlere danışarak farklı farklı çalışmalar yaptık. Öncelikle briket kilo on dört falan geliyordu bir tanesi.
“FABKİRAMIZIN TÜM MAKİNE VE
EKİPMANLARINI YENİLEDİK”
Onun 11 kiloya düşmesi gerektiğini söyledi müteahhitler. Biz de bu çalışmayla beraber diğer rakiplerimizden daha iyi hale getirebilmek için yapmış olduğumuz çalışmalar sonucunda on buçuk kiloya düşürdük. On dokuzluk bereketi ve bu çevre illerimizde çok önemli bir ilgi gördü. Göz adetlerini değiştirdiğimiz ürünlerimiz oldu. Ve bunlar sürekli değişikliklerle, yeni modellerle piyasaya sürdük. Ve ürünümüz büyük bir ilgi ve alaka görmeye başladı. Hiç satmadığımız iller bizden bu bereketi almaya başladılar. Ondan sonra tabii ki bu tesisin içerisinde bizden önceki dönemde yapılmaya çalışılan bir faaliyet varmış. Sanırım iki bin on yılında civarında alınan bu tesis bir yapıştırıcı ve şu anda yapmak istediğimiz ürünün değişik versiyonu yapmak için bir çalışma yapılmış.
Fakat muvaffak olunamamış. O gün için yapılan o çalışma o proje uygun hale getirilememiş. Ve uzun yıllar bu makinalar atıl bir şekilde burada kalmış. Hiçbir aktif çalışması olmadan kurulmadan. Biz şimdi göreve geldikten sonra arkadaşlarımız burası için Önemli projeler yapmaya başladılar. Görmüş olduğunuz bu tesisi yeniden kurduk. Üzerine farklı aparatlar yerleştirdik. Değişik makineleri koyarak bugün biraz önce genel müdürümüz Mehmet Taner'in söylediği gibi on çeşit ürün yaptık.
“İL İÇİNDEN VE DIŞINDAN TALEPLERE
YETİŞMEYE ÇALIŞIYORUZ”

Gördüğünüz paketleme tesisiyle beraber şu anda yapmış olduğumuz ürünleri satmaya başladık. Ve gördük ki inanın o kadar çok güzel ilgi gördü ki. Her gün sipariş almaya başladık. Daha bir kaç günlük fabrikamız ve üretimimiz olmasına rağmen. Bayilerimiz bu konuya çok önem verdi. Onlar da bu ürünlerden alıp satmak istiyorlar. İl dışından talepler gelmeye başladı. Ve yüklemelerimizi de hemen aktif hale getirdik ve satışlara başladık. Bununla da yeterli değil. On üründen sonra daha farklı ürünleri yapmak için de müracaatlarımız var. Türk standartları enstitüsünden gelecek. Bize onayla beraber bu konudaki bize olurla beraber o ürünleri de üretmeye başlayacağız. Ve gördüğünüz gibi çok verimli, faydalı bir hale getirmiş olacağız. Yani buradaki belediyemizin sadece briketten aldığı bir geliri farklı bir şekilde buradan da bu paketlemelerden ve yapıştırıcı sıvalardan, hazır sıvalardan da almaya başlayacağız. Yani amacımız hem burada istihdamı arttırmak hem de belediye gelirlerini arttırmak. Biliyorsunuz bizler geleceğe yönelik yatırımları yapacağımızı her zaman deklare ediyoruz. Birkaç gün önce sizlerle beraber beş nokta altı megavatlık enerjimizi açılışını yaptık. Bu da bizim ileriye dönük bir yatırımımızdı. Bu da ileriye dönük yatırım. Yıllarca hizmet verecek bir yatırım. Ve belediyemiz para kazanacak bu konuda. Onun dışında buranın da bir elektrik gideri var.
“GİDERLERİMİZİ AZALTIP,
GELİRİMİZİ ÇOĞALTIYORUZ”
Buranın da açılışını beraber yapmıştık. Elektrik panelleri koyarak bir megavatımız şu anda güneş enerjisiyle üretiliyor. Ve bu binanın tüm makinelerin yapmış olduğu tüketimi biz kendi ürettiğimiz elektrikle karşılıyoruz. Giderlerimiz azaltıyoruz. Bunları da yapıyoruz. Bunlar tabii ki şehrimiz için çok güzel çalışmalar. Biz bunları yaptıkça çok mutlu oluyoruz. Şehrimize kazandırdığımız bu altyapılar, bu gelirler, bu istihdam dolu işler bizi her zaman için mutlu ediyor. Sayın milletvekillerimizle beraber bugün buranın böyle bir tanıtımını yapmak için beraberiz. Meclis üyelerimize siz basın mensuplarımızla, bayilerimizle beraber bu da bizim belediyemize ve şehrimize ne kadar önem verdiğimizi ne kadar iyi şeyler yapmaya çalıştığımızın bir örneğiydi. İnşallah çok daha güzellerini zaman içerisinde üreterek, geliştirerek Isparta'mıza kazandıracağız” dedi.
MİLLETVEKİLİ GÖKGÖZ;
“ISPARTAMIZA HAYIRLI OLSUN”
Törene katılan Ak Parti Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz de konuşmasında; “Yapı kimyasalları yönünde bir çığır daha açtık. Bugün hem bölgemize hem yöremize hem de ülkemize yapı kimyasallarının diğer markalarla nasıl yarıştığını bizatihi kendi gözlerimizle gördük. Ben bu vesileyle İSPAŞ Genel Müdürümüz başta olmak üzere belediye başkanımızı ve tüm çalışanlarımızı tebrik ediyorum. Isparta Belediyesi ve çok olumlu katkı sunacak ve Isparta Belediyesi'nin büyümesi noktasında da önemli bir ivme kaydedeceğimizi düşünüyorum. Çünkü bu yapı kimyasallarının bizatihi kendi gözlerimle görüp uygulamasını da yerinde görünce de fikrimizin Fikrimizin tamamen değiştiğini ve bununla beraber Isparta'nın bu noktada da kimyasalları noktasında da imalat sektörleri de inşaat sektörüne de bir katkı sunduğunu görmek bizleri mutlu ediyor. Ben bu vesileyle tekrar Sayın Genel Müdürümüz ve belediye başkanlığı başkanımızı ve çalışanlarımızı özellikle tebrik ediyorum. İnşallah Ispartamıza bu hem ticari noktada hem de inşaat noktasında ivme kazandıracaktır diye düşünüyorum. Ispartamıza hayırlı olsun. Teşekkür ederiz çok sağ olun.
MİLLETVEKİLİ ÖZEL; “ISBAŞ ALTIN
YUMURTLAYAN BİR DAVUK”
Şimdi bugün burada bir yeni bir ünitenin Isparta Belediyemizin ISPAŞ şirketi adı altında İSKİM markası ile yapı kimyasallarının üretimini hem bir test edilmesi hem üretim aşamalı görev yapılan bir törene katıldık. Şimdi on farklı kimyasal ürünü piyasaya sürdüklerini ve piyasada da en etkili firmalardan da kalite olarak Çok daha iyi olduklarını iddialı bir şekilde pazara girdiklerini çok değerli genel müdürümüz bizlere aktardı. Biz bundan mutluluk duyarız. Burada geçmiş dönem belediye başkanımız tarafından yapılmış olan bir yatırımın atıl kalmasına yapmış olan iki milyon euro gibi bir yatırım bedeli varmış o tarihte. Atıl bir vaziyette bekliyordu. Onu sağ olsun çok değerli başkanımız da, sevgili genel müdürümüz ilave aparatlar takarak, yeni teknolojiler geliştirerek bir takım
piyasada çekecek olan ürüne dönüştürme noktasında bir çalışma yapmışlar. Biz bundan dolayı kazançlı olan Isparta Belediyesi oluyor. Kazançlı olan Isparta halkımız olacak. İnşallah burada altın yumurtlayan tavuk. Burada pomzaya artık yumruklayan tavuk değil. Arkayı yumruklayan tavuklar altı yumruklayan bir kümes. Büyük bir çiftlik halinde burası. Gelmek üzere. Ve ondan dolayı belediye başkanımıza ve buranın çok değerli genel müdürü Mehmet Taner Bey'e çok çok teşekkürler. İnşallah yenilikle daha çok AR-GE çalışmaları yaparak daha geliştirmeye de beklediğimizi belirtmek istiyorum” dedi.
SİPARİŞ YÜKLÜ
TIRLARI UĞURLADILAR
Törende yapılan konuşmaların ardından, törene katılanlar fabrikayı gezerek incelemelerde bulundular ve yeni üretilen ürünler hakkında bilgi alarak, ISTİM Markasıyla üretilen ürünlerin yüklendiği TIR’ları sipariş verilen verilere uğurladılar.

Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °