Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

“İş güvencesi asla sorgulanamaz”

“İş güvencesi asla sorgulanamaz”

ISPARTA 21.05.2018 07:17:00 0
“İş güvencesi asla sorgulanamaz”
Büro Memur - Sen Isparta Şubesi Başkanı Abdurrahman Aktaş, Devletin varlığının temel taşı ve devlet teşkilatının ana unsurunun devlet memurları olduğunu belirterek; “İş güvencesi kırmızı çizgimizdir. Devleti FETÖ nün eline düşmekten koruyan da 657’nin iş güvencesidir. İş güvencesinin tartışmaya açılmasına dahi tahammülümüz yoktur” dedi.
 
AKTAŞ; ‘İŞ GÜVENCESİ’
KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR”
Büro Memur - Sen Isparta Şubesi Başkanı Abdurrahman Aktaş, dün saat 11.30’da konu ile ilgili olarak bir basın toplantısı düzenledi. Memur – Sen İl Temsilciliğinin Cumhuriyet Caddesindeki merkezinde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Şube Başkanı Aktaş şunları söyledi; “Devletin varlığının temel taşı ve devlet teşkilatının ana unsuru devlet memurlarıdır. Maliyenin ve Hazinenin gelirini toplayan, toplumun emniyetini, sosyal güvenliğini, adaletini, diyanetini sağlayan, sağlığını koruyan, çocuklarımıza eğitim veren, milli emlakını koruyan ve kollayandır. Bu görevler geçici pozisyonlarla veya sözleşmeli olarak yerine getirilemez. Memur Sen olarak ‘iş güvencesi’ kırmızı çizgimizdir. Devleti FETÖ nün eline düşmekten koruyan da 657’nin iş güvencesidir. İş güvencesinin tartışmaya açılmasına dahi tahammülümüz yoktur.
“İKRAMİYE MEMURUN DA HAKKIDIR”
Devlet memurlarının oyuna talip olanlar iş güvencemizi asla sorgulamasın. ikramiye memurun da hakkıdır Her konuda emeği geçen 3 milyon 300 bin devlet memuru 1000 + 1000 lira bayram ikramiyesini de hak etmektedir. Bu adaletsizliğin en kısa sürede ortadan kaldırılmasını istiyoruz. Toplu sözleşmelerde Memur Sen in çalışanlara ve emeklilere bayram ikramiyesi talebinin bilinmesine rağmen memurların bayram ikramiyesinden çıkarılması ve görmezden gelinmesi asla kabul edilemez. Toplu sözleşme ikramiyesinin komik bir rakam olan 80 tl den en az 400-600 tl ye çıkarılması ve aylık maaşına 100-150 tl katkı sağlanması adil ve hakkaniyete uygun olacaktır. Bütçe yeterli değil diyenler bol keseden dağıtırken memuru yok saymasın.
“TEKNİSYEN YARDIMCILARINA
TEKNİSYEN UNVANI VERİLMESİ”
Hizmetli personelin GİH kadrosuna bağlanması ve teknisyen yardımcılarına teknisyen unvanı verilmesi Tüm hizmetli ve yardımcı hizmetli kadroları Genel İdari Hizmetler kadrosuna alınmalı ve ek gösterge mağduriyeti giderilmelidir. Bilhassa Emniyet teşkilatında Teknisyen Yardımcısı olarak çalışanların 6764 sayılı kanun ile 3795 sayılı kanunun 3. Maddesinde yapılan değişiklikle “Teknik ve mesleki eğitim veren ortaöğretim kurumlarından mezun olanlara Teknisyen unvanı verilir” hükmüne istinaden tüm teknisyen yardımcılarına ivedilikle teknisyen unvanı verilmelidir. Ayrıca devlet yurdundan hak kazanarak memur olanlar için çıkarılan 2828 sayılı kanun hükümleri de titizlikle uygulanmalı ve meslekleri itibariyle ihraz ettikleri ve hak ettikleri kadrolara atanmalıdırlar. İçişleri Bakanlığına bağlı olarak çalışan Emniyet Müdürlüğünden Nüfus Müdürlüklerine naklen atamalarda kolaylık sağlanmalı ve Nüfus Müdürlüklerinin iş yükü de bu şekilde azaltılmalıdır.
“YEMEK PARASI MAĞDURİYETİ
GİDERİLMELİDİR”
Halen taşrada çalışan ve 50’nin altında personel sayısına sahip kurumlarda çalışan memurlara yemek parası ödenmemektedir. Bu haksızlığın giderilmesi için var olan bir uygulamanın genel uygulamaya dönüştürülmesini, halen Emniyet ve Askeriyede 230 TL civarında ödenen Tayın bedelinin tüm memurlara yemek parası olarak ödenmesini istiyoruz.
“YILLIK İZİNLERDE İŞGÜNÜ
TAAHHÜDÜ YERİNE GETİRİLSİN”
Seçim döneminde yeni yeni vaatler verilirken 2010 yılı toplu görüşmelerinde hükümetin altına imza attığı ve kabul ettiği memurların yıllık izinlerinin İŞ GÜNÜ olarak uygulanmasını, tüm hizmetli ve yrd hizmetli kadrolarında bulunanlara ek gösterge verilmesi taahhüdünün bir an önce yasal değişiklikle hayata geçirilmesini ve izinlerin 20 günden 30 güne çıkması için gereken 10 yılın 5 yıla indirilmesini talep ediyoruz. Disiplin affı Kamu çalışanları disiplin affı beklemektedir. Bu şekilde FETÖ nün etkin olduğu dönemlerde sinsice verilen cezalardan dolayı mağdur olan memurların mağduriyeti ortadan kaldırılabilir. Büro Memur Sen Şube Başkanı olarak şahsıma FETÖ den atılan müdür tarafından “Yüksek sesli eleştiride bulunmak” suçundan disiplin cezası verilmiştir.
“KAMU ÇALIŞANLARI GELİR VERGİSİ
KISKACINDAN KURTARILMALIDIR”
Yıllardır gelir vergisi uygulamasında üst limitin düşük tutulmasından dolayı memurların gelir vergisinin yılın yarısından itibaren %15 ten %20 ye çıkmasıyla memur maaşlarında %5 ekstra kesinti olmakta ve yılın 2. yarısındaki zamlardan yararlanılamamaktadır. Tüm kamu çalışanlarının gelir vergisinin %15 te sabit kalmasını ve hatta düşük gelirli memurların gelir vergisinin %10 a indirilmesini istiyoruz. Bu haksızlığı kaldırın, önce %3,5 zam verip sonra %5 kesmeyin. Gelin 5000 TL’nin altında maaş alan tüm kamu çalışanlarından gelir vergisini %10 a indirerek sürpriz yapın ve gönülleri rahatlatın.
EK GÖSTERGE DÜZENLEMESİ
Üniversite mezunu tüm memurların ek göstergesi 2200 den 3000 e çıkarılmalı ve bu şekilde yüksek tahsil ödüllendirilmelidir. Öğretmene, polise ve denetmenlere 3600 ek gösterge hayal olmaktan çıkmalı ve umutlar sönmeden gerçekleştirilmelidir. Hatta şef ve üstü tüm idari kadroya da verilmelidir. Zannedildiğinin aksine Makam tazminatı olmadan 3600 ek göstergenin maaşa çok bir katkısı olmamakta sadece emeklilikte fark oluşturmaktadır. Çocuk yardımı Üç çocuk tavsiyesinin yanında üç çocuk teşvikinin de olması gerektiğine inanıyoruz. Üç çocuğun her birine 100 TL çocuk yardımı olmalı ve bu yardım yaş sınırı olmadan eşit ödenmelidir.
“ÇAĞDIŞI KILIK KIYAFET
DAYATMASI KALDIRILSIN”
Halen yürürlükte olan kılık kıyafet yönetmeliğinin güncelleştirilerek erkek personele kravat serbestliği, düzgün kot ve keten pantolon, resimsiz tişört ve boğazlı kazak gibi kıyafet serbestliği ve 1-2 cm sakal bırakma serbestliği istiyoruz. Kıyafet dayatması bitmelidir. Bu konuda Avrupa Birliği normlarının uygulanması tüm tarafların ortak arzusudur. Değerli basın mensupları, çözüm istediğimiz bazı konuları değerli kamuoyuna sunmak istedik. Umuyoruz ki dile getirdiğimiz bu hususların kamu çalışanları için ne kadar önem arzettiği fark edilmeli ve çözüm odaklı yaklaşımlarla orta yol bulunmalıdır.
“ESKİ SSK HASTANESİ (GÜLKENT DEVLET
HASTANESİ) SGK YA İADE EDİLMELİDİR”
Malumunuz üzere SSK hastaneleri Sağlık Bakanlığına devredilirken Isparta SSK Hastanesi de Sağlık Bakanlığına devredilmiş ve Gülkent Devlet Hastanesi olarak hizmet vermiştir. Lakin Isparta Şehir Hastanesinin açılması ile birlikte bina ve arazisi atıl durumda bırakılmıştır. Bu bina çalışanların ve tüm sigortalıların ödedikleri primlerle yapılmıştır. Isparta SGK İl Müdürlüğü için yeni bina yapılması ve sigortalılarımızın otopark ihtiyacından dolayı Hastane binası ve arazisinin Sosyal Güvenlik Kurumuna iade edilmesini istiyoruz” dedi.
 

Anahtar Kelimeler:
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °