Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

İş Arayanlar Bu Habere Dikkat! İşkur İl Müdürlüğü açıkladı: Tam 123 İşçi alınacak

İş Arayanlar Bu Habere Dikkat! İşkur İl Müdürlüğü açıkladı: Tam 123 İşçi alınacak

ISPARTA 7.06.2019 06:55:00 0
İş Arayanlar Bu Habere Dikkat! 
İşkur İl Müdürlüğü açıkladı:
Tam 123 
İşçi alınacak
HABER: Yunus ÖZLER
İşkur İl Müdürü Gürsel Öksüz, 60 ayrı işyerinde 53 farklı meslekte toplam 123 kişilik açık iş talebi bulunduğunu belirterek; “Vatandaşlarımız genelde masa başı iş arayışında olduğu için zor işleri kimse kabul etmiyor” dedi.
 
Zaman zaman bu konuda işverenlerin de kendisine çeşitli sitemleri olduğunu ifade eden İşkur İl Müdür Vekili Gürsel Öksüz, Isparta’da işsizliği ayyuka çıkmış bir şey olarak görmediğini söyledi. Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan İşkur İl Müdürü Gürsel Öksüz; “Hani sürekli deniliyor ya işsizlik var diye. Ben buna katılmıyorum. Çünkü bakın şuanda bile elimde 60 ayrı işyerinde 53 farklı meslekte 123 açık iş bulunuyor. Bu konuda gerekli duyuruları yapmamıza rağmen ben bu alanlara işçi bulamıyorum. Bence, insanlarda ‘İstediğim işte çalışırım istemediğim işte çalışmam’ diye bir düşünce varsa bunun adına işsizlik denilmez.
“İŞÇİ BULMAKTA
ZORLUK ÇEKİYORUM”
Biraz önce de söylediğim gibi şuanda Isparta’da özel sektörde 123 kişiye iş imkanı sunuyorum. Ama insanlar bu işleri beğenip de çalışmıyorlar. Açık işlerle ilgili Isparta’mızda özel sektörde yüzlerce kişiyi istihdam edebileceğim yerlerimiz var. Ama toplum olarak çok seçici olmamız, daha fazla kamu sektörünü tercih etmemiz, daha rahat iş aramamız sebebiyle şuanda açık olan iş ilanlarımızı soranımız yok. Çünkü, insanlar hep masa başı iş istiyor. Bu nedenle ilana çıktığımız meslek dallarındaki alanlara işçi göndermekte sıkıntı çekiyorum. Bu konuda işverenlerin de bana çeşitli sitemleri oluyor. Yaşanan bu durum aslında işsizlik değil, iş beğenmezlik olayını bir kez daha doğruluyor.
“EN ÇOK BEDEN İŞÇİSİ, TEMİZLİK İŞÇİSİ
VE SATIŞ TANIMANINA İHTİYAÇ VAR”
Elimde 53 farklı meslekte 123 kişilik açık iş olması hasebiyle, oralara işçi gönderemediğim için burada seçicilik, iş beğenmezlik var diyorum. İstediğim işte çalışırım istemediğim işte çalışmam diye bir düşünce varsa bunun adına işsizlik denilmez diye düşünüyorum. Özellikle; beden işçisi, temizlik işçisi, satış danışmanı, garson, aşçı, aşçı yardımları, kaynakçı, satış elemanı alanında işçi arıyoruz” dedi.
 
 

Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °
Pazartesi 20.4 ° / 7.1 °