Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

İrfan Boztepe’den Dev Yatırım; Türkiye’nin En Büyük 3. Fabrikası Kuruluyor…

İrfan Boztepe’den Dev Yatırım; Türkiye’nin En Büyük 3. Fabrikası Kuruluyor…

ISPARTA 27.11.2020 10:52:00 0
İrfan Boztepe’den Dev Yatırım; 
Türkiye’nin 
En Büyük
3. Fabrikası
Kuruluyor…
Ünü ülke sınırlarını çoktan aşan ve tanınmış bir markası olan Kahraman Maraş’ın meşhur Döğme Dondurmasının Isparta’daki tek adresi Kahramanmaraşlı Dondurma Ustası İrfan Bozdepe, Isparta’ya Dondurma Fabrikası Kuruyor. Fabrika günde 25 – 30 ton dondurma üretim kapasiteli olacak.
 
Ünü ülke sınırlarını çoktan aşan ve tanınmış bir markası olan Kahraman Maraş’ın meşhur Döğme Dordurmasının Isparta’daki tek adresi Kahramanmaraşlı Dondurma Ustası İrfan Bozdepe şimdi de yeni bir yatırıma yöneldi.
BOZTEPE; “ISPARTA’YA
DONDURMANIN FABRİKASINI YAPIYORUM”
‘İrfando’ Marka ismiyle Dondurma Satış Merkezlerinde Gül’den Lavanta’ya kadar onlarca çeşit dondurma üretimi yapan Boztepe dondurma fabrikası için kolları sıvadı. Aslen Kahramanmaraşlı olan ve yıllardır Isparta’da, Isparta halkına dondurma hizmeti veren İrfando Dondurmaları’nın sahibi İrfan Boztepe, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Bilindiği gibi uzun yıllardır Isparta’da dondurma üretimi konusunda halkımıza hizmet vermekteyim. Bu hizmetin boyutlarını büyütmeyi düşündüm ve yaklaşık bir yıl önce çalışmalara başlayarak dondurma fabrikası kuruyorum.
“TÜRKİYE’DE SINIFINDA
3. FABRİKA OLACAK”
Eğirdir Yolu üzerindeki arazi üzerinde yapılan ve şuanda montaj çalışmaları süren fabrikamız günlük 25 – 30 ton dökme dondurma kapasiteli olacak. Bu fabrika Dökme Dondurmada Türkiye’nin En Büyük 3. Fabrikası olacak.
“SADECE ISPARTA DEĞİL, ÜLKE
EKONOMİSİNE DE BÜYÜK
KATKI SAĞLAYACAĞIZ”
Tabi üretim büyük oranda artacağından dolayı Dondurmada ihracata yönelik çalışmalar da yapılacak. Bu konuda şuana kadar Katar, Kuveyt, Bahreyn gibi ülkelerle ön anlaşmalar yapılmış durumda. Günde 1 Tır dolusu yani yaklaşık 30 ton dökme dondurma ihraç edebileceğiz. Tonu 25 bin TL’den ihraç edilecek. Böylece ülke ekonomisine de katkı sağlamış olacağız.
“EN SON TEKNOLOJİ İLE
ÜRETİM YAPILACAK”
Şuanda Fabrikanın montajı devam ediyor. Fabrikada çelik konsirüksiyonlar monte ediliyor. Ustalar Ankara’dan geldi. Fabrikada dünyanın en son teknolojisiyle dökme dondurma üretimi yapılacak” dedi.
“DONDURMALAR TAMAMEN GIDA
KOTEKSİNE UYGUN OLARAK ÜRETİLECEK”
İrfando Dordurmaları’nın sahibi İrfan Boztepe, Üretilen dondurmaların Tarım ve Orman Bakanlığının yayınlamış olduğu en son Gıda Koteksine % 100 uygun olarak üretileceğini sözlerine ekledi.
 

Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °