Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

İmar barışında çifte talep! Süre uzatılsın, ödemeler taksitlendirilsin

İmar barışında çifte talep! Süre uzatılsın, ödemeler taksitlendirilsin

ISPARTA 29.06.2019 07:33:00 0
İmar barışında çifte talep!
Süre uzatılsın, 
ödemeler 
taksitlendirilsin
Henüz başvuruda bulunamayan veya ücretini yatırmamış olan vatandaşlar, İmar barışında ödeme süresinin uzatılması ve taksitlendirme imkanı sağlanması talebinde bulundu.
 
HABER: Yunus ÖZLER
Konu ile ilgili olarak edinilen bilgilere göre; İmar barışında son ödeme tarihinin 30 Haziran olduğunu yani sürenin yarın sona ereceğini hatırlatan Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Abdullah Borca, 31 Aralık 2017 yılından önce inşa edilen yapıları kapsayan imar barışının birçok kesimi ilgilendirdiğini söyledi. Borca, 15 Haziran'a kadar 35 binden fazla vatandaşın başvuruda bulunduğunu ifade etti. Borca, yapı kayıt belgesi bedelleri için de son ödeme tarihinin 30 Haziran olarak belirlendiğini vurguladı. Ancak, toplumda ise reel sektörün ödeme süresinin uzatılması ve taksitlendirme yapılması beklentisi içinde olduğu belirtiliyor.
“ÖDEME SÜRESİNİN UZATILMASI VE
TAKSİTLENDİRİLMESİ FAYDALI OLACAKTIR”
İmar barışı uygulamasına, konutların yanı sıra üretim tesisleri ve ticari binalar için de başvuruda bulunulduğunu kaydeden vatandaşlar, konu ile ilgili olarak şu açıklamalarda bulundular; “Bu binaların bedellerinin yüksek olması sebebiyle yapı kayıt belge bedelleri de yüksek olabiliyor. Reel sektörün finansman ihtiyacı göz önünde bulundurularak ödeme sürelerinin uzatılması ve taksitlendirme imkanı sağlanması faydalı olacaktır.”
 

Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °