Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

İmar Barışı’nda 62,5 Milyon TL’lik ödeme yapıldı

İmar Barışı’nda 62,5 Milyon TL’lik ödeme yapıldı

ISPARTA 25.12.2018 08:10:00 0
İmar Barışı’nda  62,5 Milyon TL’lik ödeme yapıldı
İmar Barışı kapsamında yapı kayıt belgesi başvuru ve ücret yatırma süresi 31 Aralık’ta sona erecek. Başvuruların başladığı 8 Haziran’dan itibaren Isparta’dan toplam 29 bin 369 yapı kayıt belgesi başvuru yapılırken, bunlardan ödemesi yapılan 22 bin 380 başvuru için yapı kayıt belgesi oluşturuldu. Isparta’da toplamda da 62,5 Milyon TL’lik ödeme gerçekleştirildi.
 
Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada İmar Barışı başvurularının 31 Aralık’ta sona ereceği hatırlatılarak, başvuru istatistikleri hakkında bilgi verildi. Açıklama şöyle; “Yapı Kayıt Belgesi başvuru süresi ve ücret yatırma süresi 31.12.2018 tarihine kadar uzatılmıştır.
29 BİN 369 BAŞVURU YAPILDI
Başvuruların başladığı 8 Haziran'dan bugüne kadar İlimizde 29.369 Yapı Kayıt Belgesi başvurusunda bulunulmuş, bu başvurulardan ödemesi yapılan 22.380 başvuru için  yapı kayıt belgesi oluşturularak 62.500.000 TL ödeme gerçekleştirilmiştir.
Başvuruların %66’sı merkezde %34’ü diğer ilçelerde yapılmıştır.
BİLGİLER GÜNCELLENEBİLMEKTEDİR
            Yapı Kayıt Belgesi almak için başvuruda bulunarak, hatalı veya eksik beyanda bulunduğu halde, Yapı Kayıt Belgesi için ödeme yapmış ve bu hatalı veya eksik beyanla Yapı Kayıt Belgesini almış olan vatandaşlarımız, e-devlet platformu üzerinden “Güncelle” komutu yardımıyla gerekli düzeltmeleri yapabilmektedirler.
Değişikliğe onay verildiğinde, daha önce alınmış olan Yapı Kayıt Belgesi iptal edilecek, güncellenen başvuru için yeni Yapı Kayıt Belgesi (YKB) üretilecektir.
Beyan edilecek yeni bilgiler; ada/parsel değişikliği, adres değişikliği, bağımsız bölüm sayısı değişikliği ile sınırlı, dolayısıyla, daha önce yapılmış olan ödeme tutarını değiştirmeyen nitelikte ise işleme onay verdikten hemen sonra, güncel Yapı Kayıt Belgesi indirilebilir.
Beyan edilecek yeni bilgiler, ek ödeme yapılmasını gerektiriyor ise bu ödeme yapıldıktan ve doğrulanmış cep telefonu numarasına gelen kısa mesajdan sonra, güncel Yapı Kayıt Belgesi indirilebilir.
ÜCRET İADESİ İÇİN BAŞVURU YAPILMALI
Yapı Kayıt Belgesi müracaatında hatalı beyanda bulunulması sebebiyle Yapı Kayıt Belgesi bedeli fazla veya birden fazla ödenmiş ise, fazla ödenen kısmın iadesi için başvuru sahibi veya kanuni temsilcisi tarafından Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne konuyu açıklayan bir dilekçe ile başvurulması gerekmektedir.
BAŞVURULARDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR
- Yapı kullanma izin belgesi (iskan belgesi) bulunmayan yapılarda başvurunun yapının tamamı için yapılması gerekmektedir.
- Yapı kullanma izin belgesi bulunan yapılarda ise iskansız her bağımsız bölüm için ayrı ayrı başvuru yapılmalıdır.
- Tapuda hissesi olmayıp, noter satışı veya sözlü satışı yapılan bağımsız birimlerde ikamet edenlerin kendi adına başvuru yapmaları durumunda Yapı Kayıt Belgesi geçersiz olacaktır. Bu gibi yerlerde başvuru tapuda hisse sahibi bir malik veya vekili tarafından yapılmalıdır.
- Binaların kat adedi hesap edilirken bodrum, çatı katlarda hesaba katılmalıdır.
- Vatandaşlarımız tarafından iskansız olduğu halde elektrik ve suyu olduğu gerekçesi ile yapı kayıt belgesi başvurusu yapılmadığı gözlemlenmiş olup yapı kullanma izin belgesi (iskan belgesi) olmayan yapının tamamı veya bağımsız bölümler için ayrı ayrı yapı kayıt belgesi düzenlenerek yapının imar sorunu çözülmelidir.
İmar Barışı 31.12.2017 den sonra yapılan yapıları KESİNLİKLE KAPSAMAMAKTADIR.
Vatandaşlarımız İmar Barışı ile ilgili ayrıntılı bilgiyi Müdürlüğümüzde oluşturulan İmar Barışı Bilgilendirme Ofislerinden, ALO 181 çağrı merkezinden,  https://imarbarisi.csb.gov.tr/ ve https://isparta.csb.gov.tr/  internet adreslerinden alabilirler.”
 

Perşembe 16.6 ° / 6 °
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °