Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

İmam Hatipler Bu Milletin Sigortasıdır

İmam Hatipler Bu Milletin Sigortasıdır

ISPARTA 9.09.2020 14:41:00 0
İmam Hatipler
Bu Milletin 
Sigortasıdır
Isparta İmam – Hatip Okulları Mezunları Derneği ve Isparta İmam – Hatip Vakfı, bir televizyon programına katılan Erol Mütercimler’in İmam – Hatipler ile ilgili yaptığı açıklamaya sert tepki gösterdi.
 
MÜTERCİMLER’E TEPKİLER HER GEÇEN
GÜN ARTARAK DEVAM EDİYOR
Haliç Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Erol Mütercimler’in katıldığı bir televizyon kanalında İmam – Hatipler ile ilgili yaptığı açıklamaya tepkiler artarak devam ediyor. Mütercimler’e bir tepki de Isparta İmam – Hatip Okulları Mezunları Derneği ve Isparta İmam – Hatip Vakfı’ndan geldi.
BÜBER VE ALTINOK; “İMAM HATİPLER
BU MİLLETİN SİGORTASIDIR”
Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Isparta İmam – Hatip Okulları Mezunları Derneği Başkanı Mustafa Büber ve İmam – Hatip Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Ali İhsan Altınok açıklamada şu görüşlere yer verdiler; “Bir televizyon programına katılan Erol Mütercimler’in imam hatipler ile ilgili yaptığı açıklamayı kabul etmemiz mümkün değildir. İmam hatipler bu milletin sigortasıdır. Bazı kişiler özellikle içlerinde biriktirdikleri kinleri fırsatını buldukları her fırsatta dışarı çıkartıp etrafa rahatsızlık vererek rahatlayacağını sanırlar.
“MÜTERCİMLER ŞEYTANIN
AVUKATLIĞINI YAPIYOR”
Bu karakterlerden biri de Erol Mütercimler diye kendince belli mihraklara hizmet etmeyi görev bilip zevkle yapan bu kişi görevdaşları gibi ortamını bulunca İslami değerlere saldırdığında aşırı dikkat çekeceği için, İslam’ın müesseselerine sataşmalarla kendince stratejik davranıyor. Kalkmış milyonlarca kişinin okuduğu, çocuğunu okuttuğu sempati duyduğu İslam’ın saf ve temiz yönüyle ehli sünnet insanların yetiştiği, İmam Hatip Liselerine laf ediyor. Şeytanın avukatlığını yaparken, sadece şeytanı sevindirmiyor içte ve dışta ki İslam düşmanlarını da sevindiriyor. Erol Mütercimler’in imam hatipler ile ilgili yaptığı açıklamayı kabul etmemiz mümkün değildir.
“MÜTERCİMLER
CEZASINI ÇEKMELİDİR”
İmam hatipler bu milletin sigortasıdır. Hayat boyu İslami faaliyetlere karşı çıkanlar, daha dün Ayasofya’nın tekrar cami olarak açılmasına Yunanlılarla beraber matem tutanlar, İslam beldesi olan bu ülkede hangi cesaretle Müslümanlara ve onların müesseselerine dil uzatabiliyor. Gerçekten Müslümanlardan rahatsız olanlar varsa bin yıldır Müslüman olan bu ülkeden daha rahat edebilecekleri bir yere gitsinler. Erol Mütercimler uzattığı bu dilinin cezasını en ağır şekilde çekmelidir.”
 

Perşembe 19.9 ° / 7.1 °
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °