Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

İlla birinin ölmesi mi gerekiyor?

İlla birinin ölmesi mi gerekiyor?

ISPARTA 17.09.2019 15:29:00 0
İlla birinin 
ölmesi mi 
gerekiyor?
Bugün sabah Şehit Komiser Muhsin Kiremitçi İmam Hatip Ortaokulu önünde meydana gelen karşıdan karşıya geçmeye çalışan aynı okulun öğrencisi İjlal Yıldırım’a bir aracın çarpması iki yıldır Belediye’nin önceki yönetiminden üst geçit ve diğer önlemlerin alınmasını isteyen okul yönetimi ve okul aile birliğini çileden çıkardı.  
 
SABAH MEYDANA GELEN KAZA
YÜREKLERİ AĞIZA GETİRDİ
Isparta'da bu sabah saat 08.00 sıralarında Antalya yolu istikametine seyreden Alptuğ Ö. yönetimindeki 32 HR 021 plakalı otomobil, Şehit Komiser Muhsin Kiremitçi İmam Hatip Ortaokulu önüne geldiği sırada karşıdan karşıya geçmek isteyen 11 yaşındaki İjlal Yıldırım isimli kız çocuğuna çarptı.  
HASTANEDE
TEDAVİ ALTINA ALINDI
Şehit Komiser Muhsin Kiremitçi İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi olan ve kazada yaralanan çocuk için olay yerine ulaşan sağlık ekipleri, ilk müdahaleden sonra küçük çocuğu Isparta Şehir Hastanesi'ne sevk ederken sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
OKUL YÖNETİMİ VE
AİLE BİRLİĞİ İSYAN ETTİ!
Söz konusu kaza, iki yıldır Belediye’den üst geçit ve diğer önlemlerin alınmasını isteyen okul yönetimi ve okul aile birliğini çileden çıkardı.  
TOKGÖZ; “KORKTUĞUMUZ
BAŞIMIZA GELDİ”
Şehit Komiser Muhsin Kiremitçi İmam Hatip Ortaokulu Okul Aile Birliği Başkanı Zübeyde Tokgöz, böyle bir kazanın olabileceğini sezinleyerek iki yıldır Belediye’den söz konusu yere üst geçit veya başka tedbirler alınmasını istediklerini ancak hiçbir sonuç alamadıklarını söyledi. Başkan Tokgöz, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın döneminde yani geçtiğimiz iki yılda gerek okul yönetimimiz gerek okul aile birliği olarak bizler Belediye’nin üst düzey yetkililerini ziyaret ettik. Belediye Başkan Yardımcılarıyla görüştük ve okulun Antalya – Isparta karayolu üzerinde olduğunu, bu nedenle araç trafiğinin bir hayli yoğun olduğunu ve her an bir kaza, hatta ölüm yaşanabileceğini kendilerine ileterek bir tedbir alınmasını istedik. Ancak, hiçbir tedbir alınmadı. Bakın bugün bizim korktuğumuz ve başımıza gelmesini istemediğimiz olay geldi. Bir öğrencimize araç çarptı. Bu olay olmadan bu tedbirler alınamaz mıydı? İlla birisinin mi ölmesi gerekiyor.
Mart ayının sonunda yapılan yerel seçimlerden sonra Belediye Başkanımız değişti. Şükrü Başdeğirmen oldu. Şimdi, yine okul yönetimi ve okul aile birliği olarak belediyenin yeni yönetiminden de randevu isteyerek önümüzdeki günlerde kendilerini ziyaret edip, Yusuf Ziya Günaydın dönemindeki taleplerimizi yineleyeceğiz.
“İSTEKLERİMİZ ÖYLE
YAPILAMAYACAK İSTEKLER DEĞİL”
Biz ilk olarak okulumuzun önündeki çift yollu caddeye üst geçit istiyoruz. Bu hemen yapılamazsa orta refüje çelik tel döşenmesini istiyoruz. Çünkü, öğrenciler trafiğin hızla ilerlediği yolun her yerinden karşıdan karşıya geçebiliyorlar. Oysa, bu çelik çit olmuş olsa sadece kapı olarak bırakılan bir bölgeden karşıya geçebilecekler. Yaya geçidi yapılmasını istedik. O daha iki gün önce yapıldı. Okulun çıkışına ferforce demir yapılmasını istedik. Çünkü, çocuk koşarak gelip direkt yola çıkabiliyor. Bu demirler olursa hızı yavaşlar ve kenarlarından yola yavaşça çıkabilir. Belediye’nin yeni yönetiminden bunları talep edeceğiz. Çünkü, bugünkü kazayı yaralamalı olarak atlatmış olabiliriz. Yarın aynı yerde bir öğrencimizin ölmeyeceğini kim garanti edebilir” dedi.
 

Anahtar Kelimeler: migerekiyor birininölmesi illa
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °
Pazartesi 20.4 ° / 7.1 °