Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

İlim Yayma Cemiyetinden; Başkan Başdeğirmen’e Ziyaret

İlim Yayma Cemiyetinden; Başkan Başdeğirmen’e Ziyaret

ISPARTA 22.01.2020 11:46:00 0
İlim Yayma Cemiyetinden; 
Başkan 
Başdeğirmen’e 
Ziyaret
İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Haluk Songur ve beraberindekiler, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyarette Songur, cemiyetin amaçları ve yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler verdi.
 
İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Haluk Songur, cemiyetlerinin 1951 yılında kurulmuş en erken kamuya yararlı dernek statüsünde bulunduğunu söyledi. Aynı zamanda vakfında bulunduğunu ve iki ayrı tüzel kişilik olarak çalıştıklarını söyleyen Songur, kendilerinin de genel merkeze bağlı olarak çalıştıklarını anlattı. Kendilerinin de Isparta’da 10 yılı aşkın bir süredir çaba içerisinde olduklarını dile getiren İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Haluk Songur; “En baştaki temel amacı imam hatip ve lise düzeyindeki öğrencilere yurt ve barınma sağlamak üzerine başlamış. Ortaokul ve lise düzeyinde maarif okulları ve bir üniversite var.
 
Şu anda üniversite yurtları da dahil olmak üzere Türkiye’de 30 bin civarında bir öğrenciye barınma imkanı sağlıyor. Isparta’da da üniversite düzeyinde bir kız ve erkek yurdumuz var. Temel prensipler bakımından insani, İslami, milli ve manevi değerlere sahip bir yer olarak görülebilen bir yuva diyoruz. Bu çalışmalara devam ediyoruz. Sizlere nezaket ziyaretinde bulunalım, bilgilendirelim istedik. Kabul ettiğiniz için teşekkür ederiz” dedi.
 
Ziyaretten duyduğu memnuniyetini ifade eden Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen de, “Güzel şeyler yapıyorsunuz. Bizlerde sizlerin yanında olacağız ve elimizden ne geliyorsa onları yapacağız. Birlik beraberlik içerisinde milli, dini duygularımızı, İslam’ı Müslümanlığı destekleyen birçok çalışmalarınız var. Bu çalışmaların bizlerde yanındayız. Memleketimize hayırlar getirir inşallah. Ziyaretinizden dolayı sizlere teşekkür ediyorum” görüşlerinde bulundu.
 

Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °