Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

İlhan Şeşen’le Öğretmenler Günü kutlaması

İlhan Şeşen’le Öğretmenler Günü kutlaması

ISPARTA 22.11.2018 07:13:00 0
İlhan Şeşen’le Öğretmenler Günü kutlaması
Isparta Belediyesi, Türk Eğitim-Sen ve Oğuzata Eğitim ve Kültür Derneği işbirliği ile düzenlenen 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinliği Tempo Park’ta gerçekleştirildi. Etkinliğe katılan Türk Eğitim-Sen Genel Başkan Yardımcısı Şahindoğan, “Öğretmene önem vermek ülkeye önem vermektir. Bizleri önemseyen ve bu anlamlı toplantıyla hayata geçiren Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Günaydın’a genel merkezimiz adına teşekkür ediyorum. Sayın Başkan gibi bakan, değer veren insanlarla itibar kazanacağımıza inanıyorum” dedi.
 
 
Isparta Belediyesi, Türkiye Kamu-Sen’e bağlı Türk Eğitim-Sen ve Oğuzata Eğitim ve Kültür Derneği, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla ortak bir program düzenledi. Öğretmen ve ailelerinin katıldığı programa Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’da ailesi ile birlikte katıldı. Programa ayrıca Türk Eğitim-Sen Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Yaşar Şahindoğan ve Selahattin Dolğun da yer alırken, öğretmenlere kırmızı karanfil ve çeşitli hediyeler takdim edildi. Davetlilere Isparta usulü yemek ikramında bulunulurken, yemek sonrasında program İlhan Şeşen ve Vedat Sakman konseriyle devam etti.
Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi ve Türk Eğitim-Sen Isparta Şube Başkanı Ali Balaban yaptığı konuşmada, öğretmenlik mesleğinin en önemli probleminin itibar meselesi olduğunu belirtirken, “Kafasında geçim derdi olan öğretmenlerle mi dünya yarışında ipi göğüsleyeceğiz?” dedi. Kafa atılan, sopayla dövülen, gözünde yumruk iziyle derslere giren öğretmenleri bakanlığın ne zaman göreceğini, ne zaman duyacağını soran Balaban, “Öğretmene yönelik şiddeti önlemek için tedbirler ne zaman alınacak” ifadesinde bulundu.
Andımız meselesine de değinen Türk Eğitim-Sen Isparta Şube Başkanı Ali Balaban, “Andımızdan rahatsız olan, Türkiye Cumhuriyetinin kurucu değerlerine karşı kin ve husumetle bakanlar ülkemizin geleceğini imar edemezler. Bizler var oldukça Türklük var olacak, Türkiye Cumhuriyeti var olacaktır. Varlığımız Türk varlığına emanet olsun. Ne Mutlu Türk’üm Diyene” görüşlerinde bulundu.
ŞAHİNDOĞAN:ESKİ İTİBARLI GÜNLERİMİZE KAVUŞMAK İSTİYORUZ
Öğretmenin itibarının kendilerinin öncelikli meselesi olduğuna değinen Türk Eğitim-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yaşar Şahindoğan da, “İtibarlı bir öğretmenlik istiyoruz” dedi. Şahindoğan, “Siyasetçi, bürokratın itip kaktığı, küçümsediği, velinin hatta öğrencinin şiddet uyguladığı bir meslek mensubu olmak istemiyoruz. Eski itibarlı günlerimize kavuşmak istiyoruz. Türk Eğitim-Sen olarak bunu öncelikli görüyoruz. Çok meselemiz var ama öncelik itibar meselesidir. Siyasetçiler, bürokratlar fırsat buldukça mesleğimizi aşağılıyorlar. Atanmayı bekleyen öğretmenleri buğday bekleyen güvercine benzetenler çıktı bu ülkede. Öğretmene önem vermek ülkeye önem vermektir. Bizleri önemseyen ve bu anlamlı toplantıyla hayata geçiren Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Günaydın’a genel merkezimiz adına teşekkür ediyorum. Sayın Başkan gibi bakan, değer veren insanlarla itibar kazanacağımıza inanıyorum. Bu gurur tablosunda bulunmaktan mutluluk duyuyorum” görüşlerinde bulundu.
Öğretmenlik Meslek Kanunu istediklerini belirten Türk Eğitim-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yaşar Şahindoğan, “Bunun mücadelesini yaptık ve takip ediyoruz” ifadesinde bulundu. 
GÜNAYDIN: EĞİTİME ŞU ANKİ VERDİĞİMİZ DEĞERİN ON KATINI VERELİM
Kendisi için öğretmen denilince akan suların durduğunu söyleyen Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın da, “Öğretmenlerimizin saygınlığının zirvede olması lazım. Öğretmenlik mesleğinin ne kadar büyük, anlamlı olduğu ortadadır” dedi. Eğitime önem veren ülkelerin bugün her alanda en ön sıralarda olduğuna değinen Başkan Günaydın, başka ülkelerin en önemli harcamalarını eğitimin oluşturduğuna dikkat çekti. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün her zaman ilim, irfan ve bilim dediğini ve eğitime önem verdiğini hatırlatan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Öğretmenlerimizi itibarda yüceltmemiz, yükseltmemiz gerekiyor. Ben istiyorum ki, eğitime şu anki verdiğimiz değerin on katını verelim” görüşlerinde bulundu.
ÜNİVERSİTELERDE EĞİTİM KALİTESİ ARTIRILMALI
Eğitim sisteminin her yıl değiştirilmesini ve öğretmenin itibarsızlaştırılmasını eleştiren Günaydın, 200’ün üzerinde üniversite bulunduğunu, bir 200 üniversite daha kurulabileceğini ancak eğitim kalitesinin de mutlaka arttırılması gerektiğine değindi. Milli şuura sahip olmayan insanların kalkınamayacağından bahseden Başkan Günaydın, “Isparta Belediyesi olarak milli şuurla çalışıyoruz, milli ekonomi ile belediyemizi yönetiyorum. Isparta Belediyesi Türkiye’nin üretken tek belediyesidir. Para kazanan, kazandığını da halkına hizmette kullanan bir belediyeyiz” ifadesinde bulundu.
MİLLİ PROJELER GELİYOR
Isparta Belediyesi olarak eğitime büyük önem verdiklerini belirten Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Isparta’nın eğitimine büyük katkı sunacağına inandıkları milli bir kütüphane kuracaklarını ve bu yönde de çalışmaların tamamlandığını, projelerinin çizildiğini belirtti. Günaydın, şehrin sosyal, kültürel, sanatsal ve eğitim açısından kalkınması için projeler hazırladıklarını ve bunların önümüzdeki dönemde temellerinin atılacağını söyledi. Günaydın, “Şehrimize milli kütüphane, tiyatro binaları, opera binası, çok amaçlı toplantı salonları inşa edeceğiz. Yine gerek tarihimizi ortaya çıkaracak, gerek eğitime katkı sunacağını düşündüğümüz müzelerimizin de yapımları devam edecek. Ergenekon Müzemizin inşaatı ve içerisine konacak olan objelerin yapımları devam ediyor. Yine Dede Korkut Müzemiz de ihale aşamasına getirildi. Bu müzelerle de Türklük tarihini dünyaya sunacağız. Nasıl bir millet olduğumuz bu müzelerle görülecek. Milli şuurumuzu ortaya çıkaracak projeler. Isparta Türk dünyasının merkezi olacak. Bu projelerimiz eğitime de büyük katkı sunacak” şeklinde konuştu.
Türk Eğitim-Sen Isparta Şube Başkanı Ali Balaban tarafından Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’a öğretmenlere ve eğitime yaptığı katkılardan dolayı teşekkür plaketi sunuldu. Program İlhan Şeşen ve Vedat Sakman konseri ile devam etti. Konserde öğretmenler hep bir ağızdan ‘Öğretmenim canım benim’ parçasını söyledi.

Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °
Pazartesi 20.4 ° / 7.1 °