Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

İletişim Festivali Sona Erdi

“İletişim Festivali” Sona Erdi

ISPARTA 11.03.2019 11:43:00 0
İletişim Festivali Sona Erdi
Alanında ün kazanmış iletişimciler ile öğrencileri buluşturan “İletişim Festivali” sona erdi. Üniversitemiz Proje Araştırma, Geliştirme ve Uygulama Topluluğu (PAGUK) ile Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi PAGUK tarafından düzenlenen festival, Radyo Viva Programcısı Doğancan Özadlı, Tiyatro ve Sinema Oyuncusu Hakan Bilgin, Psikolog Gamze Batı, Kişisel Gelişim Uzmanı Fatih Altınağaç, İletişim Psikolojisi Uzmanı Doğan Cüceloğlu, Sosyolog ve Yazar Polat Doğru, Kariyer Danışmanı Onur Yar gibi isimleri ağırladı.


İİBF Konferans Salonu’nda 5 gün süren festivalde katılımcılar birbirinden değerli bilgilerini öğrencilerle paylaşarak tecrübelerini aktardı.
“Radyo’ya Dair Her Şey” isimli söyleşisi ile öğrencilere hitap eden Doğancan Özadlı, eğlenceli sohbeti ile beğeni topladı. Özadlı, asistan olarak başladığı meslek hayatını anlattı. Farkındalık konusunu ele alan Tiyatrocu Hakan Bilgin ise farklılıkların birer zenginlik olduğunu ifade ederek bu özelliklerin kalkması halinde sıradanlaşmanın başlayacağının altını çizdi.


SDÜ mezunu olan Kişisel Gelişim Uzmanı Fatih Altınağaç, “Ustalıkla İnsan Tanıma ve İlişki Yönetme Sanatı” konulu konuşması ile öğrencilere seslendi. İnsanın iletişimsiz,  konuşmadan, dinlemeden ve anlamadan asla yaşayamayacağını belirten Altınağaç, iletişimde dikkat edilmesi gereken hususlara değindi. Altınağaç, insanların neyi, neden ve nasıl yaptıklarının farkına vardıklarında çözüme daha kolay ulaşacaklarını söyledi.

Konuşmasına salondakilere “Aşk ne renktir?” sorusunu yönelterek başlayan Psikolog Gamze Batı da “Aşkın Fizyolojisi ve Ben olma Sanatı” başlıklı konuşmasında, herkesin kendince bir aşk tanımı olduğunu söyledi ve kendi hayatından kesitler sundu.


“İletişim Zirvesi” 5. gününde ise İletişim Psikolojisi Uzmanı Doğan Cüceloğlu ve Sosyolog ve Yazar Polat Doğru öğrenciler ile bir araya geldi. Konferans öncesinde yerleşkemizi ziyaret eden Cüceloğlu, Prof. Dr. Hasan Gürbüz Bilgi Merkezinde ders çalışan öğrencilerle samimi sohbet gerçekleştirdi. SDÜ Dükkan’ı da gezen Cüceloğlu, yemekhanede öğrencilerle birlikte yemek yedi.  

Daha sonra İİBF Konferans Salonu’nda geniş hayran kitlesine hitap eden Doğan Cüceloğlu, “Yaşam” ve “Gelecek” konularını ele aldı. Cüceloğlu, şunları kaydetti: “Günümüzde hayattan ne istediğini bilmeyen bir toplum oluşmakta bu da son derece tehlikeli bir durum. Üniversite çağı iki temelin üzerine inşa ediliyor. Bunlardan birincisi mesleği inşa etme diğeri ise ilişki dediğimiz eş durumu olarak belirtebiliriz.”

Hedef belirlemenin önemine dikkat çeken Cüceloğlu, “Hedef belirleme aşamasında dikkatli olmak gerekir. En önemlisi sınav veya derece için değil hayata bir şeyler katması amacıyla kendimiz için öğrenmeliyiz. “Emek” ve “zaman” mutluluk doğuran bir çalışmanın iki temel yapı taşıdır.” dedi.

Eğitim sürecinde doğru kararlar almanın hayatı şekillendireceğine değinen Sosyolog ve Yazar Polat Doğru, “Kimi zaman yapılan hataların bedeli ödenebilir ama zaman ile ilgili bedeller sonradan ödenen bedellerden değildir. Özellikle de eğitim hayatında yapılan hataların telafisi olmayabilir. Sizlere iki önemli soruyu kendinize yöneltmenizi rica ediyorum “Ben kimim?”, “Ben kim olmak istiyorum?” bu sorulara cevap verdiğiniz takdirde gönlünüzün muradına erişirsiniz.” diye konuştu.





Anahtar Kelimeler: erdi sona festivali iletişim
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °