Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

İki Gün Boyunca Kar Havası Yaşandı Ancak Yeterli Olmadı; Davraz Kayak Merkezi KAR Bekliyor

İki Gün Boyunca Kar Havası Yaşandı Ancak Yeterli Olmadı; Davraz Kayak Merkezi KAR Bekliyor

ISPARTA 14.01.2021 18:38:00 0
İki Gün Boyunca Kar Havası Yaşandı Ancak Yeterli Olmadı; 
Davraz Kayak
Merkezi KAR 
Bekliyor
Isparta’da bulunan ve Akdeniz’in İncisi olarak bilinen 2 bin 635 rakımlı Davraz Dağında bulunan Davraz Kayak Merkezinde, sezonun açılması için kar yağışı bekleniyor. Şehirde iki gün boyunca fırtına ve yağmurlu hava hüküm sürerken şehir merkezine kar yağmadı, Davraz Kayak Merkezine de yeteri kadar yağmadı.
 
YAĞAN KAR YETERLİ DEĞİL,
KAYAK SEZONU BİR TÜRLÜ AÇILAMIYOR
Merkezde geçen yıl Aralık ayının sonlarından itibaren çeşitli aralıklarla yağan kar, hava sıcaklığının 15 derecenin üstüne çıkmasıyla tamamen eridi. Son günlerdeki yağışlı havalar ise merkezde yeteri kadar olmadığı için kayak merkezi bir türlü açılamıyor.
ÇELİK; “BEKLENEN
SADECE KAR YAĞIŞI”
Meteoroloji Genel Müdürlüğü yetkilileri, Davraz Kayak Merkezi'nde bu hafta sonu kar yağışı beklendiğini bildirdi. Isparta İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı ve Davraz Kayak Merkezi Sorumlusu Abdullah Çelik, medya32 İnternet Haber Sitesine yaptığı açıklamada pistlerin ve sosyal tesislerin yeni sezona hazır olduğunu ve sadece kar yağışı beklediklerini söyledi.
“SEZONU AÇAMIYORUZ”
Geçen yıl merkezde ocak ayında yaklaşık 1,5 metre kar kalınlığının bulunduğunu hatırlatan Çelik; “Kayak merkezimiz kar yağışı olmaması nedeniyle eski görüntüsünden uzaklaştı. Bu yıl kar yağışı beklenen gibi gerçekleşmedi. Hava sıcaklıkları nedeniyle yağışlar gelmedi. Geçen yıl sezonu Aralık ayında açmıştık. Bu yıl ise Ocak ayının ortasına yaklaşmamıza rağmen sezonu açamadık. Pistler de bu nedenle boş kaldı.
“BU HAFTA SONU KAR
YAĞIŞI BEKLİYORUZ”
Davraz’da kar var ancak çok az olduğu için kayak yapılabilecek durumda olmadığı için bir türlü kayak sezonumuzu açamıyoruz. İnşaallah bu hafta sonu kar yağışı bekliyoruz. Bu yağışlarla kayak sezonunu açmayı planlıyoruz” dedi.
 

Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °