Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

İhracat hedefinin çok üstüne çıktık

İhracat hedefinin çok üstüne çıktık

ISPARTA 11.01.2018 06:27:00 0
İhracat hedefinin çok üstüne çıktık
Vali Şehmus Günaydın, 2017 yılı başında 300 milyon dolar ihracat hedefi koyduğunu hatırlatarak, geçen sene Isparta’dan yapılan ve önemli ölçüde başka illere yazılan meyve, çimento, tekstil ve mermer ihracatına bakıldığında hedefin çok üstüne çıkıldığını söyledi.
 
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Vali Şehmus Günaydın, Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Karahan ve cemiyet üyelerini kabul etti. Buluşmada basının önemli görevlerinin olduğunu vurgulayan Vali Günaydın, geçen yıl 300 milyon dolar hedef koyduğu ihracat rakamları hakkında da değerlendirmede bulundu.
KARAHAN: BÖLGEDE ÇOK ŞANSLI İLLERDEN BİRİSİYİZ
İlk olarak söz alan Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Karahan,10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle ziyaretlerde bulunduklarını ifade ederek, “Basın, demokrasinin vazgeçilmez bir unsuru. Bu görevi en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Biz yerel medya çalışanları devletinin, milletinin yanında olmaya her zaman devam etti ve olmaya devam edeceğiz. Sizin 15 Temmuz’da vermiş olduğunuz mücadeleyi kamuoyu ile takdiri şayen şekilde paylaştık. Onun için tüm Türkiye adına sizlere minnettarız. Yerel medya çalışanları çeşitli kurumlardan haber alma noktasında sıkıntı çekmiyoruz. Bu konuda sizin payınız çok büyük. Bölgede çok şanslı illerden birisiyiz. Yerel medya çalışanları olarak çok büyük desteğinizi görüyoruz. Bundan sonraki görevlerde birlik ve beraberlik içinde sizlerin her zaman yanınızda olacağız” dedi.
SİNAN: EĞİRDİR AKIN 47 YAŞINDA
Bugün 47. yılını kutlayacak olan Eğirdir Akın Gazetesi Sahibi Abdullah Sinan da 47 yıl yayın yapmanın zorluğundan bahsetti. Sinan, “Eğirdir Akın Gazetemizin 11 Ocak kuruluş yıldönümü. 47 yaşına giriyoruz. Bir ilçede 47 yıl aralıksız yayın sürdürmek çok güç bir olay ama dostlarımız ve sizlerin sayesinde bugünlere kadar gelmenin onurunu, mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.
VALİ GÜNAYDIN: BEN YOK BİZ VARIZ
Vali Şehmus Günaydın ise 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü en kalbi duygularıyla kutladığını belirterek, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününüzü en kalbi duygularımla kutluyorum. Geldiğim günden beri de ifade ediyorum; biz eğer bir şeyleri başarmak istiyorsak görev yaptığımız Isparta’mıza, hemşerilerimize iyi hizmet sunmak ve sıkıntılarını çözmek istiyorsak sizlerle birlikte bir takım oyunu oynamak durumundayız demiştim. İlk günde söylemiştim; ben yok biz varız. Biz bir bütün halinde çalışırsak ve gayret gösterirken hem ülkemize hem de Isparta’mıza büyük hizmetler vereceğiz. Bunu da geçmiş dönemde gösterdik” dedi.
BU İŞLER TAKIM OYUNU OYNAMAKLA OLUYOR
Isparta’da bugün birçok parametreye bakıldığında sadece ülkemizin en iyi vilayeti olmadığımızı ifade eden Vali Günaydın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Aynı zamanda OECD ülkelerinde dahi olmayan bir takım başarıları  bir çok alanda elde etmişiz. Özellikle eğitim ve sağlık alanında başta Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanımız Süreyya bey ve milletvekilimiz Said beyin katkılarıyla çok güzel hizmetler yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Köylerimize hizmetler de çok güzel hizmetler yapıldı ve yapılmaya devam ediyor. Bu bir takım oyunu oynamakla oluyor. Birbirimize destek ve güç vererek bunlar oluyor. Herkes bir taraftan çekiştirirse başarılı olmamız, sonuç almamız mümkün değil.
DAHA FAZLA KENETLENİRSEK ALLAH’IN İZNİ İLE AŞAMAYACAĞIMIZ ENGEL YOK
Türkiye’nin meyve ve sebze bahçesi dediğimiz Isparta’da sanayimizin, kültürel etkinliklerimizin daha üst noktalara çıkması için çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz. Bizim her yeri görmemiz, her yere gitmemiz ve her olayı duymamız mümkün değil. Dün akşam bir gazeteci arkadaşımız aradı. Bizim duymadığımız bir olayı bize iletti ve anında olaya müdahale ettik. Duymadığımız yerlerde duyan kulağımız, göremediğimiz yerlerde gören gözümüz oluyorsunuz. Tutan elimiz, ayağımız oluyorsunuz. Bir bütünleyici meslek grubu olarak ben sizlere teşekkür ediyorum. Bize çok ciddi katkılar veriyorsunuz, Allah sizlerden razı olsun. Bu başarının olmazsa olmaz şartıdır. Bundan milletimiz, devletimiz yarar görecek. Hain odakların, ülkemiz, milletimiz üzerindeki oyunları bozmanın yolu çok çalışmak, beraber olmak ve kenetlenmekten geçiyor. Biz toplumun tüm unsurları olarak birbirimizi daha fazla seversek, daha fazla kucaklaşırsak, daha fazla kenetlenirsek Allah’ın izni ile aşamayacağımız engel yok. Tüm ihanetlere ve hainliklere rağmen ekonomimizin durumuna bakın. Bugün büyüme de rekorları altüst ediyoruz.”
İHRACAT HEDEFİMİZİ ÇOK FAZLA GEÇTİK
Öte yandan 2017 yılı için 300 milyon dolar ihracat hedefi koyduğunu hatırlatan Vali Şehmus Günaydın, resmi rakamların 265 milyon dolar olmasına rağmen 300 milyon dolar hedefinin çok fazla geçildiğinin altını çizdi. Vali Günaydın, “Isparta’mızda yapmış olduğumuz meyve, mermer ihracatımızın önemli kısmı başka vilayetlere yazılıyor. Aynı zamanda tekstil alanında yapmış olduğumuz ihracatın önemli bir kısmı, çimento sektöründeki ihracatımızın tamamı başka vilayetlere yazılmasına rağmen 265 milyon dolar ihracat gerçekleşti. Bu çok önemli bir olay. Sene başında tüm sektör temsilcilerini topladım. Gül yağı ile ilgili çalışan arkadaşlarımızı, tıbbi ve aromatik, meyvecilik ve mermercilik sektöründe çalışan arkadaşlarımızın tamamını çağırdık. Sıkıntılarınızı bize getirin dedik. Üretiminizi ve ihracatınızı artırmak için var gücümüzle çalışacağımızı söyledik. Geçen yıl bunların birçok sorunun çözerek arkadaşlarımızın önemli bir başarı elde etmesine katkı verdik. Türkiye’de ihracat yüzde 10 artarken Isparta’mızda yüzde 15’in üzerinde arttı. Türkiye ortalamasının üzerinde bir ihracat gerçekleşti. Bu takım oyunu oynamakla oluyor. Bu yeterli değil. Çok daha iyi yerlere gitmemiz ve çok daha başarılı olmamız lazım. Çünkü bu ülke ve bu millet her şeyin en iyisini hak ediyor. Biz aramızdaki kırgınlık ve dargınlıkları bir tarafa bırakarak 2018 yılında ülkemiz ve milletimiz için çok daha fazla çalışır ve gayret gösteririz. Isparta’mızın daha iyi yerlere gelmesi için sizlerle birlikte güzel çalışmaları ortaya koyacağız. Tekrar gününüzü kutluyoruz. Bugün aynı zamanda İdareciler Günü. Bu da önemli bir tesadüf diye düşünüyoruz” diye konuştu.
 konuşmaların ardından Gazeteciler Cemiyet Başkanı Şevket Karahan, Vali Şehmus Günaydın’a basına verdiği desteklerden dolayı bir plaket takdim etti. Ziyaret fotoğraf çekiminin ardından son buldu.
 
 
 

Anahtar Kelimeler:
Salı 22.7 ° / 9.1 °
Çarşamba 19.9 ° / 8.4 °
Perşembe 19.9 ° / 7.1 °