Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

İHH ve Diyanet – Sen Isparta Şubesi Başkanı Osman Akçil’den; Bu Mübarek Ayda İhtiyaç Sahiplerini Sevindirelim

İHH ve Diyanet – Sen Isparta Şubesi Başkanı Osman Akçil’den; Bu Mübarek Ayda İhtiyaç Sahiplerini Sevindirelim

ISPARTA 13.04.2021 08:42:00 0
İHH ve Diyanet – Sen Isparta Şubesi Başkanı Osman Akçil’den; 
Bu Mübarek Ayda 
İhtiyaç Sahiplerini 
Sevindirelim
İnsani Yardım Vakfı (İHH) Isparta Temsilcisi ve Diyanet – Sen Isparta Şubesi Başkanı Osman Akçil, Ramazan ayının başlaması münasebetiyle bir kutlama mesajı yayınladı.
 
İlk teravihin dün akşam kılındığı, ilk sahura da bugün gece yarısı kalkılğı Ramazan ayının başlangıcıyla ilgili değerlendirmeler yapan Başkan Akçil mesajında; “Allah’a şükür yeni bir Ramazan mevsimine kavuşmanın heyecanı ve coşkusu içindeyiz. Ramazan ayı iç dünyamızda aile ve sosyal hayatımızda; korktuklarımızdan emin olmamızı sağlayacak, umduklarımıza vasıta olacak bir mevsim olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.
“TÜM İSLAM ALEMİNİN RAMAZAN
AYINI TEBRİK EDİYORUM”
Hemşerilerimizin, aziz milletimizin, İslam Dünyası’nın Ramazan ayını tebrik ediyorum. Rabbim feyzi ve bereketiyle en güzel şekilde istifade etmeyi, idrak etmeyi ve ferdi ve toplumsal sorumluklarımızın en üst seviyede yerine getirerek, sosyal barışa katkı sağlayan mevsim olarak Ramazan ayını idrak etmeyi Allah nasip etsin.” dedi.
İHTİYAÇ SAHİPLERİNİ
SEVİNDİRELİM
Covid – 19 Sürecinde herkesi kurallara sıkı sıkıya uymaya davet eden Akçil; “Ramazan ayına mahsus olarak fitre ve zekatlarla, iftariyelik ve gıda paketleri ile birbirimize destek olarak sevgi, saygı, merhamet ve muhabbet bağlarının güçlenmesini temin etmeliyiz. Hem de ihtiyaç sahiplerini sevindirerek sevinmeliyiz, vererek zengin olmalıyız. Hem iç dünyamızda bir arınma, hem de fiziki varlığımızda bakım mevsimi olan vücut organlarını dinlendirme mevsimi olarak idrak etmeliyiz. Aile içi bağlarımızın, akrabalık ve komşuluk ilişkilerinin aynı bölgede aynı ülke, aynı dünyada yaşamı olmamızdan kaynaklanan hukukumuzu en güçlü hale getirmek için bu mevsimi fırsat bilmeliyiz. Maddi ve manevi birbirimize yardımcı olarak geleceğe yönelmeliyiz” dedi.
“ORUÇ TUTMAYA
GAYRET EDİNİZ”
Başkan Akçil, oruç ibadeti ile ilgili de şu bilgileri aktardı: “Kronik rahatsızlığı olan ilerlemiş yaşına bağlı olarak, vücudun zayıf olmasına bağlı olarak veya başka gerekçelerle oruç tutup tutmama noktasında hekimlerimize danışarak karar vermeliyiz. Oruç tutmamız ciddi manada bir rahatsızlığına sebebiyet vermeyecekse iyileşme sürecini uzatmayacaksa, oruç tutmaya gayret ederiz. Hayati tehlike söz konusu, kronik rahatsızlıkların üst seviyeye çıkacağı tedavi sürecini uzatacağı endişesi hakimse, hekimlerin kanaati bu ise o zaman oruçları tehir etme imkanı var. Sağlımıza kavuştuğumuz zaman oruçlarımızı tutarız, kaza yaparız. İyileşme umudu yoksa, o zaman tutamadığımız her gün için ihtiyaç sahiplerine fidye veririz. Onun miktarı bir fitre miktarıdır. 2021 yılı Ramazan ayı fitre miktarı da asgari 28 TL’dir. Kronik rahatsızlıklar varsa hekimlere danışarak gönüllerde, zihinlerde istifham oluşmuşsa en yakın görevlilerimizi müftülüklerin Alo 190 fetva hattını arayarak veya bizatihi gelerek zihinlerindeki soru işaretlerini cevaplandırmaya gayret ederiz”
“ZEKATTA; SEVGİ,
SAYGI, MERHAMET VAR”
Bir vatandaşın elinde nisap miktarı olan 80.18 gram altın veya nakit karşılığı ticaret eşyası bulunduğu andan itibaren üzerinden bir kameri yıl geçmişse 40’ta 1’ini fakirlere vermekle mükellef. Bizim insanımız zekatlarını Ramazan ayında vererek Ramazan coşkusuna katılarak bu görevini ifa etmeye gayret ediyor. Zihinlere takılan hususlar olduğunda telefonla arayarak ve bizzat gelirlerse açıklama, bilgilendirme yaparız. Zekat önemli bir ibadet. Zekatta; sevgi, saygı ve merhamet var.
“TERAVİH NAMAZLARINI
EVLERİMİZDE KILACAĞIZ “
Ramazan ayında cami görevlileri camilerde görevlerinin başında olacak, ezanlar okunacak, mevcut durumdaki gibi kurallara riayet ederek namazlar kılınabilecek. Teravih namazlarını da evlerimizde kılacağız” dedi.
 
 

Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °