Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

IEOB Başkanı Ahmet Tural’dan; Kurban Bayramı Mesajı

IEOB Başkanı Ahmet Tural’dan; Kurban Bayramı Mesajı

ISPARTA 20.07.2021 08:14:00 0
IEOB Başkanı Ahmet Tural’dan; 
Kurban 
Bayramı 
Mesajı
Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Tural, “Bayramlar toplumsal birliği sağlayan değerlerin hatırlandığı, güzelliklerin ve iyiliklerin yoğun olarak yaşandığı günlerdir” diyerek yardımlaşmanın ve dayanışmanın önemine dikkat çekti.
 
Birlik Başkanı Ahmet Tural,  Kurban Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi; “Milli ve manevi duygularımızın pekiştiği, yardımlaşma ve kardeşlik bağlarımızın kuvvetlendiği, yoksulu gözetme, yetimi sevindirme gibi güzel hasletlerin zirveye çıktığı bir Kurban Bayramı'na daha erişmenin sevincini yaşıyoruz. Bayramlar toplumsal birliği sağlayan değerlerin hatırlandığı, güzelliklerin ve iyiliklerin yoğun olarak yaşandığı, insanlar arasında karşılıklı sevgi ve saygının geliştiği, dostluk ve kardeşlik hislerinin güçlendiği günlerdir. Bütün bu değerleri barındıran dinimizin anlamlı günlerinden biri olan Kurban Bayramı, özellikle yardımlaşma ve paylaşmayı da ifade etmektedir.  Her bayramda olduğu gibi bu bayramda da kurban etlerimizi ihtiyaç sahipleri ile buluşturmak,  yoksul, yetim, yaşlı ve kimsesiz vatandaşlarımızın hatırlanması açısından büyük önem taşımaktadır.
SOSYAL MESAFEYE DİKKAT
Pandemi nedeniyle geçtiğimiz Ramazan Bayramında kısıtlamalardan dolayı buruk bir bayram geçirmiştik. Alınan tedbirler ve yoğun aşılama programı sayesinde salgının kontrol altına alınmasıyla bu Kurban Bayramında kısıtlamalar olmayacak. Ancak bu durum,  tedbiri elden bırakmak anlamına gelmiyor. Lütfen Dikkatli olalım. Tedbirli davranalım. Maske, sosyal mesafe ve hijyenden taviz vermeyelim. Kurban kesim yerlerinde yoğunluk oluşmaması için bayramın ikinci ve üçüncü günlerini değerlendirmek de oldukça önemli. Bu anlamda uzmanların uyarılarını mutlaka dikkate alalım
TRAFİKTE DİKKATLİ OLALIM
Kurban Bayramı'nı huzur ve güven içerisinde geçirmelerini sağlamak amacıyla seyahate çıkacak vatandaşlarımızdan trafikte azami derecede dikkatli olmalarını ve trafik kurallarına riayet etmelerini bekliyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle esnaf ve sanatkarlarımızın, Ispartalı hemşehrilerimin, ülkemizin ve tüm İslam âleminin Kurban Bayramını tebrik ediyor, bayramın birliğimize, beraberliğimize ve kardeşliğimize vesile olmasını diliyorum.”
 

Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °