Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Hurda araç teşviki çıkartılmalı

Isparta Şoförler, Otomobilciler ve Nakliyeciler Odası Başkanı Ahmet Tural, şoför ve nakliyeci esnafının hurda teşviki beklediğini belirtti.

ISPARTA 23.05.2016 08:37:00 0
Hurda araç teşviki çıkartılmalı
Şoför ve nakliyeci esnafı hurda teşviki bekliyor. Konuyla ilgili açıklama Isparta Şoförler, Otomobilciler ve Nakliyeciler Odası Başkanı Ahmet Tural’dan geldi. 20 yaşına giren ticari araçların otomatikman hurdaya ayrılması gerektiğini ifade eden Tural, aracını hurdaya ayıracak esnafa sıfır faizli kredi verilerek, aracını yenilemesinin sağlanması gerektiğini belirtti. Tural, “Zaman zaman şoför ve nakliyeci esnafı için hurda araç teşviki çıkartılıyor. Biz yine şoför ve nakliyeci esnafı için hurda araç teşvikini bekliyoruz. 20 yaşına gelen araçlar otomatikman hurdaya ayrılmalı. Aracını hurdaya ayıracak esnafa da sıfır faizli kredi verilmesi ve yenisinin alınması için imkan sağlanmalıdır diyoruz. Böylece ağır vasıta sektörü hareketlenecek, hurda ithalatı azalacak ve devletin gelirleri azalmayacaktır” dedi.
SIFIR FAİZLİ KREDİ İLE ARAÇLARIN YENİLENMESİ SAĞLANMALI
Model yılı 1990 ve daha eski olan taşıtların hurdaya ayrılmasıyla ilgili sürenin 31 Aralık 2014 tarihinde sona erdiğini hatırlatan Tural, “Araçların hurdaya ayrılmasıyla ilgili düzenlemenin kalıcı olarak değiştirilmesi gerekmektedir. 2015 yılı itibariyle 21 yaş ve üstünde kamyonet, kamyon ve otobüs sayısı 540 bin sayısını geçmiştir. Yeni düzenleme çıkartılarak 20 yaş üstündeki araçların hurdaya ayrılabilmesine imkan tanınmalı ve bu araçların vergi ve trafik cezası gibi borçları tamamen silinmelidir. Bu esnaflarımıza sıfır faizli kredi verilerek araçların yenilenmesinin önü açılmalıdır diye düşünüyoruz.
ÇEVREYE ZARAR VERMEYEN MODERN ARAÇLAR YERİNİ ALMALI
Yapılacak yeni düzenlemenin ekonomiye etkisi son derece olumlu olacaktır. Hurdaya ayrılan işlemlerin sürekli olması, teslimat yerlerin çoğaltılması halinde çeşitli nedenlerle süreyi kaçıranlar, aracını götürüp, hurdaya ayıramayanlar gerekli şartlar oluştuğunda bu imkandan yararlanabileceklerdir. Esnafımızın uzun süre devreden borçların silinmesi, kredi verilecek aracın yenilenmesi sağlanırsa yeniden daha verimli bir şekilde ticari hayatlarını devam ettirebileceklerdir. Ayrıca ekonomik ömrü biten araçların yerine çevreye zarar vermeyen daha modern araçlar yerini alacaktır” şeklinde konuştu.
TURAL’A YENİ GÖREV
Öte yandan Isparta EKK Başkanı Ahmet Tural ' a önemli bir görev daha verildi. Tural cumartesi günü  yapılan genel kurulda Türkiye Esnaf, Kredi Kefalet Kooperatifleri Merkez Birliği Yönetim Kurulu'na seçildi. Tural halen Türkiye Şoförler Federasyonu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı ve EKK Bölge Birlik Başkanlığı görevini yürütüyor.

Anahtar Kelimeler:
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °