Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Hoca ölürse millet ölür

İl Müftüsü Galip Akın, önceki dönemlerde din hocalarının adeta uyutulduğunu belirterek, “Şimdi uyuyan aslan uyandı. Camisine, mihrabına ve minberine sahip çıktı. Çıkacak ve kendine gelecek. Vatandaşta hizmette önde olacağız. Hoca ?

ISPARTA 23.03.2016 09:32:00 0
Hoca ölürse millet ölür
İl Müftüsü Galip Akın,  Gazeteci İsmail Altunbaş’ın sunduğu Birebir Programına katılarak, verilen hizmetler hakkında bilgi verdi. Isparta’da İl merkezinde 192, ilçelerde de 534 olmak üzere toplam 726 cami olduğunu ifade eden Akın, toplam 234 Kur’an Kursu’nda da hizmet verdiklerini dile getirdi. Akın, tüm il geneline 1247 personelle hizmet etmeye çalıştıklarını söyledi.
 
Müftülüğün hizmetlerini anlatan Galip Akın, şunları söyledi: “İl genelinde 29 camide sabah buluşmaları etkinliğimiz var. bu buluşmalarda sohbetler, ikramlar yapılıyor. Sabah namazında bir aktivite oluyor. Hepimizin buna ihtiyacı var. Sabahleyin erkenden kalkıp camide cemaatimizin arasında olmak hem ömrümüze bereket, hem de işimize bereket geçireceğinden dolayı tüm Isparta halkına bunu tavsiye ediyorum. Geldiğimiz günden bugüne Kavaklı Camimizde ikindi namazından sonra 365 gün mukabele okunmaktadır. Her zaman orada Kur’an dinlenir.
HOCA AYAKTA DURUR DİRİ OLURSA, MİLLETTE HER ZAMAN DİRİ OLUR
Hoca arkadaşlarımız gerçekten uyutuldu. Şimdi uyuyan aslan uyandı. Camisine sahip çıktı, mihrabına ve minberine sahip çıktı. Çıkacak ve kendine gelecek. Vatandaşta hizmette önde olacağız. Hoca ölürse millet ölür. Hoca ayakta durur diri olursa, millette her zaman diri olur. Cuma günleri Kavaklı Camimizde işitme engelli kardeşlerimize işaret diliyle hutbe dinletiyoruz.
GENÇLERE YÖNELİK PROJELER
İlimizde yaklaşık 70 binin üzerinde üniversite öğrencisi var. Isparta Gül Gençlik Derneği diye bir dernek kurduk. Bu derneğimiz müftülüğümüz nezdinden hizmetlerine başlamıştır. İmam Hatip Lisesi öğrencileri için ayrı programlar, liseli kız, erkek öğrenciler için, üniversitedeki öğrenciler olmak üzere 5 ayrı grup yaptık. Bu öğrenci kardeşlerimizle toplanıp programlarımızı yapıyoruz. Onlara kalıcı değerlerimizi anlatıyoruz. Doğruluk, dürüstlük, çalışmak, güzel ahlaklı olma gibi değerleri sunuyoruz.
DÜŞÜNEN TARTIŞAN BİR GENÇLİK İSTİYORUZ
Gençliğimiz elden çıkmasın. Şuanda IŞİD belası var, PKK belası var, belası var. Dünya genelinde bir sürü dini içerikli olan veya olmayan terör örgütleri var. Bunların sebebinin başında kafası, kalbi fikri bozuk hoca bozuntularının olması. Çünkü onlar eğitiyorlar, onlar yanlış yönlendiriyorlar. Ondan sonra sizin karşınıza gözü dönmüş şekilde karşınıza çıkıyorlar. Onun için gençliğimizi robot değil, düşünebilen, tartışan bir gençlik istiyoruz.
ISPARTA’DAKİ BOŞANMALARIN FAZLALIĞI HAREKETE GEÇİRDİ
Din görevlisi arkadaşlarımızdan ekipler kurduk. Sosyal faaliyetler ekibimiz var. Başında evlenecek çiftlere dini rehberlik yapılması noktasında bir ekibimiz var. Düğün merasimlerine katılıyoruz. Belediyemizle görüşüp bu projeyi geliştirmek istiyoruz. Isparta’da boşanmalarda Türkiye’de 5-6’ıncı sıradayız. Bu istatistiklerde boşanmaları görünce bizzat kendim ilçelerde mutlu yuva, huzurlu aile konferanslarını düzenledim. İnsanımız mutlu yuvaya, huzurlu aileye muhtaç. İlçelerde yaptık, merkezde de bunu yapacağız.
MAHALLENİN İMAMI OLACAKLAR
Biz cami imamlarından sadece cami imamı değil mahallenin imamı olmalarını istiyoruz. Mahallede nerede hasta var, nerede genç var, nerede ihtiyaç sahibi var bileceğiz, onlara koşacağız. Devletimizin kaynakları sonuna kadar açık durumda.
İL GENELİNDE 2766 KİŞİ EVLENMİŞ, 699 KİŞİ BOŞANMIŞ
İlimizde 230 tane kahvehane var. Köy ve kasabalardan başlamak üzere kahvehane sohbetleri başlattık. Bize ulaşamayan kardeşlerimizin ayağına gidiyoruz. Onların sorularına oralarda cevap veriyoruz.  Isparta’da 2015 verilerine göre il genelinde 2766 kişi evlenmiş, 699 kişi boşanmış.  Umut evlerinde ilimizde 200’e yakın çocuk ve engelli kardeşlerimiz kalmaktalar. Bu noktada Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürümüzle birlikte gidiyoruz, o yavrularımızla beraber oluyoruz. İl Emniyet Müdürümüz de bize katılıyor.
CEZAEVİNDE YATANLARIN SUÇ ORANLARI DAĞILIMINI AKIN ANLATTI
Şiddet mağduru konukevinde kalan bayanlarımıza manevi destek veriliyor. Kur’an-ı Kerim öğrenmek isteyene öğretiyoruz. Isparta E Tipi Cezaevi’nde yaklaşık 50’ye yakın kadın kardeşimiz var, 20’ye yakın çocuk var. 900’e yakın erkek hükümlü bulunmaktadır. Suç oranına baktığınızda yüzde 31’i hırsızlık, yüzde 23’ü uyuşturucu, yüzde 16’sı gaspla, yüzde 15’i cinayet, yüzde 12’si cinsel suçlar ve yüzde 3’ü diğer suçlar olunca bizim duracak halimiz olur mu? Bu yanlışları yaptırmamak için daha çok çalışmalıyız. suçlar bizi daha çok çalıştırmalı. Hiçbir insanımızın bu suçlardan dolayı içeri girmesini istemeyiz. 3 vaizimiz haftanın 4 günü cezaevindeki kardeşlerimizle sohbet ediyorlar. “

Anahtar Kelimeler:
Çarşamba 21.7 ° / 11.4 °
Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °