Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Hızlı Trene yeni güzergah arayışında Isparta yine gündemde

Hızlı Trene yeni güzergah arayışında Isparta yine gündemde

ISPARTA 21.11.2017 07:21:00 0
Hızlı Trene yeni güzergah arayışında Isparta yine gündemde
CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, Afyonkarahisar –Antalya Hızlı Tren hattı için Burdur şehir merkezinin by-pass edildiği noktasında kamuoyunda bir bilgi dolaştığını ileri sürerek, yeni hattın Isparta üzerinden Burdur’un Bucak İlçesi’ne geçeceğini oradan da Antalya’ya ulaşacağını iddia etti.
 
Burdur kamuoyu bugünlerde Yüksek Hızlı Tren güzergahını konuşuyor. Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Milletvekili Mehmet Göker, yaptığı yazılı açıklamada kamuoyunda dolaşan bilgilere göre Afyonkarahisar-Antalya arasındaki hızlı tren hattının üniversite ve tugayın bulunduğu Burdur merkezinin by-pass edilerek, Isparta üzerinden Burdur'un Bucak ilçesinden geçeceğinin ve Antalya'ya ulaşacağının konuşulduğunu söyledi.
Göker açıklamasında şu ifadelere yer verdi:"Burdur'dan da geçtiği varsayılan Yüksek Hızlı Tren projesinin uzun yıllardan beri gündemde olduğu ve bununla ilgili fizibilite çalışmalarının yapıldığını tüm Burdur kamuoyu yakından takip etmektedir. 2017 yılının Şubat ayında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Eskişehir'in Yüksek Hızlı Tren ile Afyonkarahisar üzerinden Antalya'ya bağlanmasını önemsediklerini ve bununla ilgili çalışmanın yapılacağını söylemişti. Ardından Temmuz ayında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Twitter hesabından Antalya- Burdur- Isparta yüksek hızlı tren güzergâhının belirlendiğini ve uygulama projelerinin başlayacağını belirtmişti.
Ancak son günlerde Antalya-Burdur-Isparta Yüksek Hızlı Tren güzergâhının durumu ile ilgili kamuoyunda bizi endişelendiren bazı bilgiler dolaşmaktadır. Söz konusu bilgilere göre Afyon'dan gelen hattın Üniversitenin ve Tugayın bulunduğu Burdur merkezinin by-pass edilerek, Isparta üzerinden Burdur'un Bucak ilçesinden geçeceği ve Antalya'ya ulaşacağı konuşulmaktadır. Bununla birlikte Burdur hattının da uzun zamandan beri yolcu taşımacılığına kapalı olması bu bilgiyi adeta teyit eder niteliktedir. Diğer taraftan, Afyon'a bağlı 7. Bölge Müdürlüğü'nün altında faaliyetlerini sürdüren Burdur Garı'nın, Müdürlük seviyesinden Şefliğe dönüştürülmesi hakkında 26 Mayıs 2017 tarihinde verdiğim soru önergesinin cevapsız bırakılması şimdi daha anlamlı hale gelmiştir.”
ISPARTA’DAKİ KURUMLARDAN GÖRÜŞ İSTENDİ
Öte yandan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın yüksek hızlı tren güzergahı konusunda teknik sorunlar yaşadığı ve bu nedenle yeni bir güzergah arayışında olduğu öğrenildi. Edinilen bilgiye göre Isparta’daki kurumlardan yeni güzergah konusunda görüş istendi. Yeni güzergahın nereden geçeceği konusunda henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Gülses Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
Çarşamba 21.7 ° / 11.4 °
Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °