Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var İyilikte Yarışan Sınıflar Projesi; İHH’nın Projesine Bakanlık Onayı

Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var İyilikte Yarışan Sınıflar Projesi; İHH’nın Projesine Bakanlık Onayı

ISPARTA 21.09.2022 14:45:00 0
Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var İyilikte Yarışan Sınıflar Projesi; 
İHH’nın 
Projesine
Bakanlık Onayı
İnsani Yardım Vakfı (İHH) Genel Merkezi tarafından Milli Eğitim Bakanlığına sunulan ve okullarda uygulanacak olan ‘Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var İyilikte Yarışan Sınıflar Projesi’ Bakanlık tarafından onaylandı. Şimdi sıra, projenin illerde uygulanmasına geldi.
 
Söz konusu proje ile ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığı Daire Başkanı Serkan Kocabaş imzalı 81 İl Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderilen genelgede şöyle denildi; “Genel Müdürlüğümüz evrak sisteminde kayıtlı 21 Eylül 2022 tarihli ve 58437920 sayılı yazı.
İHH İnsani Yardım Vakfının ülkemizdeki çocuklarla dünyanın çocuklarını bir araya getirmek, bir çocuk dayanışması temin edebilmek ve değerler eğitimi çerçevesinde küçük yaşlardan itibaren iyiliklerle büyüyen bir nesil yetiştirebilmek amacıyla düzenlediğini ifade ettiği "Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var - İyilikte Yarışan Sınıflar" projesinin 2022-2023 Eğitim ve Öğretim Yılında Türkiye geneli resmî / özel ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerimize duyurulması talebi, ilgi yazı ile bildirilmiştir.
Söz konusu toplum hizmeti çalışmasının; Türkiye Cumhuriyeti Anayasası, Millî Eğitim Temel Kanunu ile Türk Millî Eğitiminin genel amaçlarına uygun olarak, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu'na azami ölçüde riayet edilerek, yürürlükte olan tüm düzenlemelerde belirtilen hüküm, esas ve amaçlara aykırılık teşkil etmeyecek şekilde, denetimleri ilgili okul, ilçe/il millî eğitim müdürlükleri tarafından gerçekleştirilmek üzere, tamamen gönüllülük esasına göre yapılması ve İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından hazırlanacak olan ayrıntılı faaliyet raporunun, faaliyetin tamamlanmasını takip eden 30 gün içerisinde ogm.sosetk@meb.gov.tr adresine gönderilmesi hususunda gereğinin yapılmasını rica ederim.”
AKÇİL; “HAYIRLI OLSUN”
İnsani Yardım Vakfı (İHH) Isparta Temsilcisi Osman Akçil, söz konusu projelerinin Bakanlık tarafından onaylanmasından dolayı büyük mutluluk duyduklarını belirterek; “Genel Merkezi tarafından Milli Eğitim Bakanlığına sunulan ve okullarda uygulanacak olan ‘Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var İyilikte Yarışan Sınıflar Projesi’ Bakanlık tarafından onaylanmış bulunmaktadır. Bu bizi son derece mutlu etmiştir. Projemizin vatana millete hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Şimdi sıra, projenin illerde uygulanmasına geldi” dedi.
İŞTE O GENELGE  

 

Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °
Pazartesi 20.4 ° / 7.1 °