Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Her İl Kendi Kaderini Kendisi Belirleyecek; Isparta’nın Durumu Ne Olacak?

Her İl Kendi Kaderini Kendisi Belirleyecek; Isparta’nın Durumu Ne Olacak?

ISPARTA 23.02.2021 07:06:00 0
Her İl Kendi Kaderini Kendisi Belirleyecek; 
Isparta’nın 
Durumu 
Ne Olacak?
Normalleşme süreci Mart ayında başlıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 1 Marttan itibaren ‘Yerinde Karar’ Döneminin başlayacağını ve 4 kriteri yerine getiren ilin normalleşmeye geçeceğini açıklamıştı. Her ilin kaderini kendisinin belirleyeceği bu uygulamada Isparta’nın durumu ne olacak? Isparta Valiliği İl Hıfzısıhha Kurulu bu konuda nasıl bir karar alacak?
 
Bilindiği gibi, Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde kamuoyuna açıklama yaparak; alınan yeni esneme kararlarını açıklamıştı. Mart ayı itibarıyla kademeli normalleşmeye geçileceğini söyleyen Erdoğan; illerin düşük, orta, yüksek, çok yüksek riskli olarak sınıflandırılacağının altını çizerek takvimin de buna göre yürüteceğini belirtmişti.
NORMALLEŞME SÜRECİNİ
4 KRİTER BELİRLEYECEK
Normalleşme süreci Mart ayında başlıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 1 Marttan itibaren ‘Yerinde Karar’ Döneminin başlayacağını ve 4 kriteri yerine getiren ilin normalleşmeye geçeceğini açıklamıştı. Her ilin kaderini kendisinin belirleyeceği bu uygulamada iller 4 gruba ayrılacak ve Mart başı itibari ile kademeli normalleşme sürecine geçilecek. Bu kademeler;
Düşük risk
Orta risk
Yüksek risk
Çok yüksek risk
RİSKE GÖRE
KISITLAMALAR
ESNETİLECEK
Yukarıda sayılan 4 risk kademesine göre illerdeki kısıtlamalar esnetilecek. İllere göre vaka, aşılama ve ilgili kriterlere göre; kafe-restoranlar açılacak, hafta sonu sokağa çıkma yasağı bitecek ve bazı tedbirler kaldırılacak.
ÖNCE OKULLAR, SONRA CAFE
VE LOKANTALAR AÇILACAK  
 Bu doğrultuda; alınacak kararlar ve yapılacak uygulamalarla normalleşme süreci başlamış olacak. Bilindiği gibi, 15 Şubat itibariyle köy okullarında yüz yüze eğitim başlatılmıştı. 1 Mart itibariyle de şehir merkezlerindeki okullarda yüz yüze eğitim başlayacak. Bunu; kafe, restoran ve kıraathane gibi işletmelerin açılması takip edecek.

Perşembe 16.6 ° / 6 °
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °