Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Henüz verilen bir izin yok sadece ÇED süreci başlatıldı

Henüz verilen bir izin yok sadece ÇED süreci başlatıldı

ISPARTA 19.09.2018 06:47:00 0
Henüz verilen bir izin yok sadece ÇED süreci başlatıldı
Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Sütçüler Yeniköy’de mermer ocağı açmak için yapılan başvuru ve bölgedeki 3 bin ardıç ağacının kesileceği ile ilgili haberlere cevap niteliğinde bir açıklama yaptı. İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada bölgede açılmak istenen mermer ocağı ile ilgili başvuru yapıldığı kabul edilirken henüz verilmiş bir izin olmadığı, yasal prosedür gereği ÇED sürecinin başlatıldığı ve kurum görüşlerinin beklendiği bildirildi. Açıklamada “Bundan sonraki ÇED Sürecinde, ilgili kurumlardan herhangi birinin olumsuz görüş bildirilmesi durumunda proje ile ilgili bir karar verilmeden iade edilecektir” denildi.
Isparta Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Sütçüler Yeniköy’de açılmak istenen mermer ocağı ile ilgili yerel ve ulusal basında çıkan iddialara cevap verdi. Yapılan açıklamada “Bazı basın ve internet sayfalarında yayınlanan “Ardıç Ormanı” konulu haber, gerçeği yansıtmamaktadır” denilerek sürece ilişkin bilgi verildi.
DOSYA SADECE FORMAT AÇISINDAN UYGUN BULUNDU
Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün açıklamasında “İlimiz Sütçüler İlçesinde, Yeniköy Mevkiinde, 201800370 (ER:3365695) Ruhsat Numaralı Sahada, Musa EYİGÜN tarafından açılıp işletilmesi planlanan Mermer Ocağı için hazırlanan Proje Tanıtım Dosyası, ÇED Yönetmeliği çerçevesinde değerlendirilmek üzere,  12.09.2018 tarihinde Bakanlığımıza ait Çevrim İçi ÇED Süreci Yönetim Sistemi üzerinden “ÇED Yönetmeliği EK-2”  başvurusu yapılmıştır.   
ÇED Yönetmeliği EK-4’te yer alan formata göre Proje Tanıtım Dosyası incelenerek, ilgili uzman tarafından format açısından uygun bulunmuştur. Bu işlemden sonra 14.09.2018 tarihinde Müdürlüğümüz “Web” sayfasının duyurular bölümünde otomatik olarak ÇED Sürecinin başladığına dair duyuru yayımlanmaktadır” ifadeleri yer aldı.
KURUMLAR OLUMSUZ GÖRÜŞ BİLDİRİRSE DOSYA İADE EDİLECEK
Başlatılan ÇED sürecinde kurum görüşlerinin alınacağı ifade edilen açıklamada şunlara yer verildi. “Bundan sonraki ÇED Sürecinde, İlgili kurumların (Orman Bölge Müdürlüğü, DSİ 18. Bölge Müdürlüğü, Tarım ve Orman Bakanlığı VI. Bölge Müdürlüğü, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, İl Özel İdaresi (Ruhsat Ve Denetim Müdürlüğü), İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün görüşlerinin alınması gerekmektedir. İlgili kurumlardan, faaliyetle ilgili görüşler alındıktan sonra, ÇED Yönetmeliğine göre karar verilecektir. Kurumlardan herhangi birinin olumsuz görüş bildirilmesi durumunda proje ile ilgili bir karar verilmeden iade edilecektir.
Bazı bazın ve internet sitelerinde yer alan “Ardıç Ormanının Kalbine Hançer”, “3 Bin Ardıç Ağacı Kesilecek” gibi başlıklarla yayımlanan yazılarda, “Yöre halkının bütün tepkilerine karşın Yeniköy’deki Ardıç Ormanlarında yeni bir Mermer Ocağına daha izin veridi.” ifadesi gerçeği yansıtmamaktadır.  Müdürlüğümüz tarafından herhangi bir İzin veya Ruhsat verilmemiştir. Kamuoyuna saygıyla arz olunur.” GÜLSES GAZETESİ

Anahtar Kelimeler:
Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °