Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

HEM usta eğitici arıyor

HEM usta eğitici arıyor

ISPARTA 18.11.2017 07:10:00 0
HEM usta eğitici arıyor
Isparta Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdür Yardımcısı Abdullah Uygun, kaliteli eğitici bulamadıklarını ifade ederek, bu konuda alanıyla ilgili belgesi olanlara çağrıda bulundu
 
Isparta Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdür Yardımcısı Abdullah Uygun, kaliteli eğitici konusunda sorun yaşadıklarını belirterek, bu konuda bir çağrıda bulundu.
ŞİMDİ FAKÜLTE YA DA YÜKSEKOKUL MEZUNU OLMASI GEREKİYOR
Eğitici sorunu yaşadıklarına değinen Uygun, “Bazı branşlarda eğitici bulamıyoruz. Genel müdürlük devamlı modüllerde görev alacak eğiticilerin şartlarını değiştiriyor. Kız Meslek Lisesi yiyecek-içecek bölümünden mezun olan bir kızımız aşçılık ile ilgili bir kurs açabiliyordu. Ama şimdi fakülte ya da yüksekokul mezunu olması gerekiyor. Oyalarla ilgili bir modül var. Oyalarla ilgili çalışmak isteyen bir usta öğreticinin 2 bin saatin üstünde bir kurs alması gerekiyor ki oyalarla ilgili kurs açabilsin. Eğitimci çıtası yükselince eğitici bulma noktasında sıkıntı çekmeye başladık.
BELGELERİ OLANLAR BİZLERLE İRTİBATA GEÇSİNLER
Müzik alanında sıkıntımız var. Keman, bağlama, ney, gitar alanlarında eğitici ihtiyacımız var. Autocad, 2 boyutlu çizim alanlarında eğitici ihtiyacımız var. Hat ve tezhip alanlarında usta öğretici bulamıyoruz. Arapça, pilates, Almanca, Fransızça, Rusça eğitici ihtiyacımız var. Bu alanlarda belgeleri olanlar bizlerle irtibata geçsinler” şeklinde konuştu.
 
 

Anahtar Kelimeler:
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °
Pazartesi 23.2 ° / 10.5 °