Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Hayvan üreticileri: Yüksek yem fiyatlarından şikayetçi

Hayvan üreticileri: Yüksek yem fiyatlarından şikayetçi

ISPARTA 19.06.2019 14:22:00 0
Hayvan üreticileri: 
Yüksek yem 
fiyatlarından
şikayetçi
Yazısöğüt Köyündeki Hayvan Pazarında Kurban Bayramı için satış yapmaya hazırlanan besiciler, yüksek yem fiyatlarından şikayetçi.
 
Merkeze bağlı Yazıöğüt Köyünde her hafta Çarşamba günleri kurulan Hayvan Pazarında son günlerde yoğunluk yaşansa da, üreticiler satışın azlığından ve yem fiyatlarının pahalı olmasından şikayetçi.
YEM FİYATLARI
ALDI BAŞINI GİDİYOR…
Küçükbaş hayvan üreticisi, ellerinde bulunan küçükbaş hayvanlara zor müşteri bulduklarını, yem fiyatlarının pahalı olması nedeniyle zor günler geçirdiklerini belirttiler. Hayvan Pazarında, koyun fiyatları 550 lira ile bin 200 lira arasında değişiyor.
HAYVANCILIĞA DESTEK ŞART…
Küçükbaş Hayvan Üreticisi Hüseyin Demiralay konuyla ilgili açıklamalarında, ‘"Buraya 30 koyun getirdim. Zorla sattım müşterisi yok yem pahalı 90-95 lira olmuş yem nasıl kuzu besleyeceğiz. Öldük bittik Ş. Karaağaç’tan geliyoruz. Pazarımız çöktü, mallarımız ellerimizde kaldı. Devletimizden yardım bekliyoruz devletimiz olmadığı sürece battık biz’’ ifadelerini kullandı.
HAYVANCILIKTA
ŞUANDA PİYASA İYİ DEĞİL
Küçükbaş hayvan üreticisi İbrahim Türkyılmaz ise "Gördüğünüz gibi pazarda 60 tane koyundan 40 tanesini seçtik. Pazar şuanda iyi olsa çok hareketli olsa yani yüzde 25 gibi bir hizmet çıkar. Ama bozuk olduğu için mecbur sattık” dedi.
 

Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °
Pazar 21.9 ° / 10.2 °