Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Hayvan pazarında ‘Kurban’ hareketliliği başladı

Hayvan pazarında ‘Kurban’ hareketliliği başladı

ISPARTA 25.07.2019 05:20:00 0
Hayvan pazarında
‘Kurban’ hareketliliği 
başladı
Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi hareketliliğin arttığı Yazısöğüt Köyündeki canlı hayvan pazarında, küçükbaşlar 700, büyükbaşlar ise 6 bin liradan başlayan fiyatlarla alıcı buluyor.
 
HAYVAN PAZARINDA
HAREKETLİLİK BAŞLADI
Merkeze bağlı Yazısöğrüt Köyünde bulunan ve her hafta Çarşamba günleri kurulan Hayvan Pazarında, yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla hareketlilik yaşanıyor.
PAZAR, GÜNÜN İLK IŞIKLARIYLA
BİRLİKTE BAŞLIYOR
Besiciler, emeklerinin karşılığını alabilmek umuduyla günün ilk ışıklarıyla Yazısöğüt’teki hayvan pazarının yolunu tutuyor. Burada kurbanlıkları araçlardan indiren besiciler, pazar esnafı ve alıcılarla kıyasıya pazarlığa tutuşuyor. Kurbanlık almak için pazara gelen vatandaşlar ise hayvanların sağlık durumunu titizlikle inceledikten sonra fiyat için sıkı bir pazarlığa giriyor.
KÜÇÜKBAŞLAR 700, BÜYÜKBAŞLAR
6 BİN LİRADAN SATIŞA ÇIKARILDI
Canlı hayvan pazarında, küçükbaşlar 700, büyükbaşlar ise 6 bin liradan başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. Hayvan Pazarında yoğunluğun her geçen gün arttığını, şuanda hem alıcının hem de satıcının memnun olduğunu ifade eden vatandaşlar, “Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla pazarda büyük yoğunluk yaşandığına şahit olmaktayız. Şuana kadar kurbanlıklarını almamış olanlar bu konuda yani kurbanlıklarını almak için pazara gelebilirler” dediler.
 
 

Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °
Pazartesi 23.2 ° / 10.5 °