Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Hayvan Pazarı’nda hareketli günler

Hayvan Pazarı’nda hareketli günler

ISPARTA 16.08.2018 08:08:00 0
Hayvan Pazarı’nda hareketli günler
Kurban Bayramına çok az bir süre kala Isparta Hayvan Pazarı’nda hareketlilik yaşanıyor. Satıcılar fiyatların düşük, alıcılar ise yüksek olmasından yakınıyor. Kurbanlık satmak için pazara gelen Mehmet Aydemir, “Şu an hayvan para etmiyor. Çünkü, alıcılar fiyatları çok yüksek buluyor” dedi.
  
Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte Isparta’da merkez Yazısöğüt Köyündeki Hayvan Pazarında canlılık yaşanmaya başladı. Her hafta Çarşamba günleri kurulan Hayvan Pazarı, dünden itibaren aralıksız Kurban Bayramı arefesine kadar açık kalacak.
Bayrama sayılı günler kala, Canlı Hayvan Pazarında vatandaşları kurbanlık alma telaşı sardı. Sıkı pazarlıkların yapıldığı pazarda, bayrama kısa bir süre kala kimileri kurbanlıklarını alırken kimileri de fiyat araştırması yapıyor. Geçen yıla oranla büyükbaş kurbanlıklarda fiyat artışı gözlenirken, küçükbaş kurbanlık fiyatlarının ise geçen yılla aynı düzeyde olduğu gözlendi.
FİYATLAR BU YIL GERÇEKTEN YÜKSEK
Sabahın erken saatlerinde kurbanlıklarını pazara getiren vatandaşlar, bir yıla yakın süredir besledikleri hayvanlarını Türkiye’nin çeşitli illerinden getirerek satmak için çaba sarf ediyor. Hayvan pazarı büyük pazarlıklara sahne olurken, alıcılar bu yıl fiyatların geçen yıla göre ciddi oranda yüksek olduğunu dile getirerek; “Fiyatlar bu yıl gerçekten yüksek. Bu yıl bu şartlarda herkes kurban kesemez.  Satıcılar sattıkları hayvandan zarar ettiklerini söylüyor. Çok yüksek fiyata da satsalar yine zarar ettiklerini söyleyecekler. Bu yıl kurbanı sanıyoruz sadece zenginler kesebilecek” dediler.
ŞU AN HAYVAN PARA ETMİYOR
Hayvan satıcıları ise, kurban satışlarının iyi olmadığını, et ve yem fiyatlarında yaşanan artışın kendilerini etkilediğini söylediler. Kurbanlık satmak için pazara gelen Mehmet Aydemir; “Şu an hayvan para etmiyor. Çünkü, alıcılar fiyatları çok yüksek buluyor. Ama bizde durduk yerde bu fiyatları yükseltmedik ki. Yem ve saman fiyatları almış başını gitmiş. Biz ne yapalım yani. Zararına mı satalım?. Geçen yıl 6 bin liraya sattığımız hayvanı bu yıl 8 – 9 bin liraya mal edebildik. Dolayısıyla, bu durumdaki bir hayvanı en az 10 – 11 bin liraya satmalıyız ki emeğimizin karşılığını alabilelim. İnşallah Kurban Bayramı dolayısıyla elimizdeki hayvanları satabiliriz” dedi.
 
 

Anahtar Kelimeler:
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °
Pazar 21.9 ° / 10.2 °