Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Hayran kaldılar

Hayran kaldılar

ISPARTA 23.01.2017 17:34:00 0
Hayran kaldılar
Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), Antalya, Isparta ve bölgenin sağlık turizmini geliştirip, yaygınlaştırma ve tanıtımı amacıyla hazırladığı yeni tanıtım programı kapsamında Antalya’ya gelen Kazak doktorlardan oluşan heyet, Isparta’daki hastaneleri gezdi. Antalya Valiliği’nin öncülüğünde BAKA’nın Kazakistan Antalya Konsolosluğu, Antalya Büyükşehir Belediyesi işbirliği, POYD ve Rixos Otelleri’nin destekleri ile yapılan tanıtım programına; Kazakistan’ın güneyindeki hastanelerden 15 uzman doktor katılıyor. 4 günlük program için Antalya’ya gelen Kazak heyet, Isparta’daki kamu ve özel hastanelerini yerinde görüp bilgilendi. Yakında açılması planlanan Isparta Şehir Hastanesi’ni de gezen ilk yabancı doktor heyeti olan Kazak heyet, kapasite, teknoloji, kalite ve hasta odalarına hayran kaldıkları yeni hastane binasını Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Hüseyin Yavuz eşliğinde gezdi.

Antalya Valisi ve BAKA Yönetim Kurulu Başkanı Münir Karaloğlu’nun öncülüğünde BAKA’nın sağlık turizmi için ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliğindeki tanıtım turu programı sürüyor. Güney Kazakistan’dan kalp ve damar, nöroloji, travmatoloji, onkoloji, kadın hastalıkları ve çocuk doğum, hemotoloji ve romatoloji alanlarında uzman doktorlar, programın ikinci günü Isparta’da yeni hizmet binasıyla dikkat çeken Isparta Şehir Hastanesi, Özel Isparta ve Özel MEDDEM hastanelerini ziyaret etti.

İLK İNCELEME ŞEHİR HASTANESİNDE

Antalya’dan Isparta’ya giderken Karacaören Baraj Gölü’nde mola verip fotoğraflar çekilen Kazak heyet, ilk inceleme gezisini Isparta Şehir Hastanesi’ne gerçekleştirdi. Kazak doktorları, Isparta Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Hüseyin Yavuz, daire başkanları ve BAKA Genel Sekreter Vekili Abdullah Madenci karşıladı.  Kısa bir süre sonra açılması planlanan, tek ve 2 kişilik odaları ile yatan hastalara hizmet verecek 750 yatak kapasiteli modern hastane binasını gezmeden önce Kazak heyete, Isparta’daki sağlık ve sağlık turizmi potansiyeli hakkında bilgi verildi.

Konferans salonunda toplantının açılışını Genel Sekreter Hüseyin Yavuz yaparken heyetteki Kazak doktorlar kendilerini tek tek tanıttı. Isparta’daki kamu ve özel sağlık kuruluşları, yeni Şehir Hastanesi hakkında sunum için sözü Isparta Kamu Hastaneleri Tıbbi Hizmetler Daire Başkanı Zafer Dirik’e verdi. Kısa bir süre sonra açılacak hastanenin kapasitesi, sunacağı tedavi hizmetleri, yoğun bakım ve diğer servisleri ile yerleşke hakkında bilgiler verilen Kazak heyete, binayı Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Hüseyin Yavuz gezdirdi. Aralarında başhekim yardımcılarının da bulunduğu Kazak doktorların sorularının cevaplandırıldığı bina gezisinde, gelişmiş son teknolojiyle donatılmış tıbbi cihazlar, yoğun bakım servisi, ameliyathaneler ile 5 yıldız oteli aratmayacak tek ve iki kişilik hasta odaları gösterildi.

Yerinde görüp inceleme ve bilgilenme gezisini tamamlayan Kazak heyet, Isparta’daki özel hastaneler Isparta ve Meddem hastanelerini de ziyaret etti. Özel hastanelerin yetkilileri fark koyabildikleri alanlarla ilgili bilgilendirmeler yapıp servis ve poliklinikler başta olmak üzere hastaneleri gezdirdi. Kadın doğum, üroloji ve yoğun bakımda örnek çalışmalara imza attıklarını ifade eden Özel Isparta Hastanesi’nde Prof.Dr. Hakan Kaya, sağlık hizmetleri hakkında bilgiler verdikten sonra 2- 3 kişilik küçük gruplara yeni doğan, yoğun bakım ünitelerini gezdirdi.

Kazak doktorlar, Özel Meddem Hastanesi’nde ise Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Kapancı tarafından bilgilendirildi. Hastanenin kalp damar, kardiyoloji ve onkoloji başta olmak üzere önemli başarıları olduğunu söyleyen Kapancı, konuk heyete yeni modern binasında hizmet veren acil servis ve hastanenin bölümlerini gezdirip bilgiler verdi. Kazak doktor heyeti, il merkezini gezerken Gülcü İsmail Efendi heykelinde toplu fotoğraf çekilirken yakınlarına hediye etmek üzere gül ürünlerinden satın aldı ve programın geri kalan bölümü için Antalya’ya döndü.

Antalya Konsolosluğu yetkilileri ile BAKA uzmanlarının eşlik ettiği Kazak heyet, Antalya’daki bazı kamu ve özel sağlık kuruluşlarını gezip, sağlık turizminde asistanlık hizmeti veren Remed Asistance’ı da yerinde görecek.   Kazak doktorlar, programın son günü ise sağlık turizmi alanında faaliyet gösteren kamu ve özel hastaneler ile turizm sektörünün temsilcileri ile toplantıda biraraya gelecek.

Kazak heyet, Antalya il merkezinde Kaleiçi, Düden Şelalesi gibi turizm değerlerini de görüp alış veriş merkezlerini de gezecek.

Anahtar Kelimeler:
Perşembe 19.9 ° / 7.1 °
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °