Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Hayatı duyabilmesi için sadece 1800 TL’ye ihtiyaç var

Veli-Serpil Y. çiftinin kızları 2,5 yaşındaki Z. D. Ş, işitme problemi yaşıyor. Minik Z.D.Ş’nin hayatı ve çevreyi duyabilmesi için FM sistemli özel bir işitme cihazı kullanması gerekiyor.

ISPARTA 24.03.2016 07:02:00 0
Hayatı duyabilmesi için sadece 1800 TL’ye ihtiyaç var
Isparta’da ikamet eden Veli-Serpil Y. çiftçinin kızları 2,5 yaşındaki minik Z.D.Ş, işitme engelli olarak hayatına devam ediyor. Şuanda bir işitme cihazı kullanmasına rağmen çevresini ve hayatı tam anlamıyla duyamıyor. Z.D.Ş’nin eğitimi ve günlük hayatta çevre ile iletişimi için konuşmaları anlamasının iyileştirilmesi, duyması gereken seslerin doğrudan kulağına ulaştırılması amacıyla FM sistemli özel bir işitme cihazı kullanması gerekiyor. Ancak Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) kullanılması gereken cihazı, özel ihtiyaç kapsamında kabul ettiği için ücretini karşılamıyor. Cihazın değeri 3 bin TL. Ailenin maddi durumunun da iyi olmaması nedeniyle minik Z.D.Ş zor durumda.
ESNAF BİR MİKTARINI TOPLADI
Öte yandan ailenin çaresizliğini gören çarşı esnafından bir grup aralarında parayı toplamak için bir kampanya başlattı. Kısa sürede büyüyen kampanyada 1200 TL para toplandı. Ancak cihazın firmadan temini için 1800 TL’ye daha ihtiyaç var. Durum karşısında çaresiz kalan aile, hayırseverlerden destek bekliyor. Aile yardım etmek isteyenlerden nakdi yardım yerine cihazın teminini istiyor.
ISPARTA’DAKİ HAYIRSEVERLERDEN DESTEK BEKLENİYOR
Eğer işitme cihazı takılırsa daha hayatına yeni başlayan minik Z.D.Ş, çevresini ve ailesini daha rahat duyabilecek, eğitimini de rahat alabilecek. Bu konuda Isparta’daki hayırseverlerden destek bekleniyor.
Not: Uygun olmayacağını düşünerek minik Z.D.Ş’nin fotoğrafını yayınlamıyoruz. Kendisine yardım etmek isteyenler irtibat numarasından ulaşabilirler.
YARDIM ETMEK İSTEYENLER İÇİN İRTİBAT
Serpil Y: 0506 922 34 26

Anahtar Kelimeler:
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °
Pazartesi 20.4 ° / 7.1 °