Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Hayat arkadaşına, böbreğiyle yeni bir yaşam hediye etti

Hayat arkadaşına, böbreğiyle yeni bir yaşam hediye etti

ISPARTA 9.08.2018 06:31:00 0
Hayat arkadaşına, böbreğiyle yeni bir yaşam hediye etti
 Isparta 'da, eşi Ramazan Çakır’a (32) böbreğini veren Fatma Çakır, eşini yeniden yaşama bağlamanın mutluluğunu yaşıyor
Yaklaşık 3 yıldır böbrek bekleyen ve kadavradan organ bağışı bulamayan Ramazan Çakır’ın yaşadığı duruma razı olmayan eşi Fatma Çakır, hayat arkadaşına böbreğinin birini vermeye karar verdi. Süleyman Demirel Üniversite Hastanesi Organ Nakli Merkezi'nde gerçekleştirilen operasyonla eşine böbreğinin birini veren Fatma Çakır, diyaliz tedavisi alan eşinin sağlıklı olduğunu görmenin en büyük mutluluk olduğunu ifade etti.  Çakır, “Süleyman Demirel Üniversite Hastanesi Organ Nakli Merkezi’nde ve diyaliz ünitesinde nakil bekleyen hastaları gördüğüm zaman eşime böbreğimi verme kararı aldım. Bu hastalığı beraberce yenmiş olacağız" diye konuştu.
 
Eşinin hakkını hiçbir zaman ödeyemeyeceğini vurgulayan Ramazan Çakır, "Allah onu başımdan eksik etmesin. Böyle bir konuda, canından can vermesi kolay değil. İnsanı ayakta tutan organından bir tanesini verdi. Eşime ne kadar teşekkür etsem azdır. Ayrıca şunu da belirtmek istiyorum tedavim ve nakil sürecim boyunca SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nden çok memnun kaldım. Gerek doktorlarımız gerekse tüm çalışanlara çok teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun” dedi.
 
Naklin çok başarılı geçtiğini ifade eden Süleyman Demirel Üniversite Hastanesi Organ Nakli Merkezi, Böbrek Nakli Sorumlu Hekimi Doç. Dr. Zafer Sabuncuoğlu, “Nakil işlemini başarıyla gerçekleştirdiğimiz hastamızın genel durumu gayet iyi. Artık hastamız diyalize girmiyor bu bizler için en büyük mutluluk. Ülkemizde kadavra nakil oranı bekleyenlere oranla daha az olduğu için canlı nakiller zorunlu hale geliyor. Bizlerin en büyük isteği vefat sonrası yapılan bağışlarla organ bulabilmek. İsteğimiz ülkemizde organ bağışı oranının yükselmesi” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °