Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Hayallerinin peşinden koşanlar

10 yıl önce Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu’nun yağlı boya rölyef kursunu başarıyla tamamlayan 4 kadın girişimci, Isparta'da bir ilki gerçekleştirdiler.

ISPARTA 11.10.2017 07:07:00 0
Hayallerinin peşinden koşanlar
10 yıl önce Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu’nun kursuna katılıp meslek sahibi olan 4 arkadaş, yıllar sonra peşinden koştukları hayallerine kavuştular. Eğitim gördükleri mesleklerini yapmayıp yağlı boya rölyef üzerine atölye kuran 4 kadın girişimci, Isparta'da bir ilki başarmanın gururunu yaşıyor.
BRAVO SİZLERE
                Aynı zamanda Isparta’nın gelinleri olan  Medine Bardak, Rabia Gülata, Esma Anlı ve Sümeyye Gülata, Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu’nda katıldıkları yağlı boya ve rölyef kurslarının ardından yıllardır devam eden arkadaşlıklarını Ochre Atölye ile taçlandırdılar.
Isparta’nın ilk Tasarım Atölyesi’ni kuran gelinler, kendi mesleklerinin dışında çok farklı bir alanda uğraş gösteriyorlar.
BİR BAŞARI ÖYKÜSÜ
                Medine Bardak ev hanımı, Rabia Gülata harita teknikeri, Esma Anlı Ziraat Mühendisi ve Sümeyye Gülata ise İngilizce Öğretmeni olmasına rağmen farklı bir başarı öyküsüne imza attılar.
ISPARTA’DA BU TARZDA BİR YER YOK
                Ochre Atölye İşletmecileri başarıyı öyküsünü Akdeniz muhabirine anlattılar:
                “Isparta’da bu alanda ilk tasarım atölyesi kurduğumuz için mutluyuz. Bu konsepte ilki başardık. Halk Eğitim Merkezi’nin Kursuna katılmıştık. Yağlı boya ve rölyef kursunda kendimizi sürekli geliştirdik. Oradaki birliktelik Isparta’nın Tasarım Atölyesi Ochre’yi kurmamıza vesile oldu 10 yıllık bir kurs arkadaşlığımız vardı. Bu işi başarabiliriz diye düşünüyorduk.
Isparta’da bu tarzda bir yer yok. Hem insanlar kursunu alırken hem malzemelerini bulabilsin, hem hep birlikte yapalım, satışa sunalım diye düşündük. Geri dönüşüm yapalım eskileri değerlendirelim dedik. Bu şekilde konsept yapalım dedik. 4’ümüz birleştik. 4 ay önce Ochre Atölye’mizi kurduk. 4 arkadaş sırt sırta verdik.
‘AYNI ZAMANDA GERİ DÖNÜŞÜM MERKEZİ’
                Burası Ahşap, polesler cam boyama, eskiyi yenileme geri dönüşüm merkezi. Satışa sunuyoruz. Kurs veriyoruz. Kişiye özel siparişle eskileri yeniliyoruz.
Hediyelik eşyalar hazırlıyoruz. Kursa gelmek istemeyenler, dışarıdan malzeme temin edebiliyor.
Şu an talep çok iyi. Bunu beklemiyorduk. İnternetten siparişler veriyorduk. En azından bu işe girelim kendi eserlerimizi yapalım dedik. Çok güzel sonuçlar ve tepkiler aldık. İşletmemize gelip görüp buradaki çalışmalarımızı yerinde görebilirsiniz.
‘YENİ HEDEFLERİMİZ VAR’
                Isparta gelinleriyiz ve hedeflerimize ulaşmak istiyoruz. Güzel bir bahçemiz var. Onu da faaliyete geçirip Sanat Kafe yapmayı düşünüyoruz. Şubeleşmek ve kursiyer sayımızı artırmak istiyoruz.”
OCHRE ATÖLYE
İLETİŞİM KANALLARI:
Adres: Çelebiler Mahallesi 1414 Sokak No: 25 Isparta
Web: www.atolyeochre.com
Mail: info@atolyeochre.com
Tel: 0246 232 23 23
Gsm: 0530 475 83 25
Levent DOĞAN

Anahtar Kelimeler:
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °
Pazar 21.9 ° / 10.2 °