Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Havalar ısındı, pazarda fiyatlar düştü; Vatandaş Sevindi

Havalar ısındı, pazarda fiyatlar düştü; Vatandaş Sevindi

ISPARTA 10.07.2019 13:04:00 0
Havalar ısındı, pazarda fiyatlar düştü; 
Vatandaş
Sevindi
HABER: Yunus ÖZLER 
Isparta’da pazar esnafı havaların ısınmasıyla ürünlerdeki fiyatların düştüğünü söyledi. Pazarda domates 2 TL, patlıcan 3 TL, salatalık 3 TL, patates ve soğan 4 TL’den satışa sunuldu.
VATANDAŞ FİYATLARIN
DÜŞMESİNDEN MEMNUN
Son günlerde havaların ısınmaya başlaması pazardaki ürünlerin fiyatlarını da etkiledi. Her hafta Salı günleri kurulan Pirimehmet Mahallesindeki Salı Pazarında pazar esnafı, ürünlerin fiyatlarının sıcaklığa bağlı olarak düştüğünü belirtti. Zira, havaların ısınması pazarda fiyatları düşürdü pazarda domates 2 liraya kadar düştü. Ancak esnaflar, ürünlerin fiyatlarındaki dalgalanmaların hava şartlarından kaynaklandığını belirtirken, vatandaşlar ise fiyatların düşmesinden oldukça memnun.
ESNAFLAR; “FİYATLAR
DAHA DA DÜŞECEK”
Fiyatların düştüğünü aktaran esnaf Ali Rıza Şenol, Temmuz ayının gelmesi ve hava sıcaklıklarının bir hayli artmasıyla birlikte fiyatların daha düşeceğini ifade ederek, “Fiyatlar havalar ısındığı için düştü. Havalar düzeldikçe ileriki günlerde bu fiyatlar daha da düşecek. Bu şekilde devam edecek, vatandaş da ucuza ürün alacak. Fiyatların yükselip düşmesi hava şartlarına bağlıdır. Masraflar ağır, domatesin bunun altına düşeceğini sanmıyoruz” dedi.
“ALANLAR 3 - 4 TL
KİLO BİRDEN ALIYOR”
Pazarda az bulunan ürünlerin fiyatlarının hala yüksek olduğunu vurgulayan Şenol; “Hava sıcak olduğu için domatesler düştü ancak patlıcan ve salatalık gibi ürünler az bulunduğu için hala yüksek. Halk şuan memnun. Domates 2 TL, en güzel 4 TL. Salatalık az bulunduğu için biraz yüksek, 3 TL. Biberler 7 TL, şu zamana göre normal. Alanlar 3 - 4 kg. birden alıyor” diye konuştu.

Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °
Pazar 21.9 ° / 10.2 °