Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Havadan bir ulaşım sistemi kurmayı düşünüyoruz

Havadan bir ulaşım sistemi kurmayı düşünüyoruz

ISPARTA 25.12.2018 14:51:00 0
Havadan bir ulaşım sistemi kurmayı düşünüyoruz
Isparta Belediyesi Çünür Yenişehir’deki altyapı ve asfalt çalışmalarını tamamladıktan sonra şimdide 6 yıl önce diktiği fidanların bulunduğu yeşil alanlarda park yapımlarına başladı. Bu kapsamda Isparta Belediyesi Çünür Yenişehir’de toplam 30 bin metrekarelik 5 ayrı parkın yapım çalışmalarını aynı anda başlattı.
Isparta Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, “Bu park alanlarımızla Çünür Yenişehir çok daha farklı bir hale dönüşecek. Şehrimizin eski imarlı alanlarında böyle park alanları yapmamız pek mümkün değil, ancak yeni imar alanlarımızda bunları rahatlıkla yapabiliyoruz. Çünür Yenişehir yeni bir yaşam kenti oluyor. Parklarımızın içerisinde fitnes aletleri, yürüyüş yolları, spor alanları, çocuk oyun alanları, bisiklet yolları gibi farklı bölümler olacak. 5 ayrı parkta aynı anda çalışıyoruz. Çukurda, vadide kalan yerlerimiz vardı, bunların dolgularını yaptık, parklarla, yapıları, yolları birbiriyle bütünleştirdik. Çünür Yenişehir’deki 1200 dönümlük alan artık bütünleşti. Kısa zamanda mahallemizi Türkiye’ye örnek hale getiriyoruz. Burada güzel bir şehircilik uygulaması yaptık ve bunlar görünür hale geldi. Yine Binbirevler Mahallemizde Millet Bahçesinin yapım çalışmaları devam ediyor. Millet Bahçesini 60 dönüm olarak açıklamıştık, bunu da 100 dönüme çıkarıyoruz. İnşaatlar yapılıyor, her yerde çalışılıyor” dedi.
Çünür Yenişehir’de bir olayı daha sağladıklarını, şehrin ileride kalabalıklaştığında hiçbir problem olmadan raylı sistemin de burada kurulabileceğini dile getiren Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “20-30 metrelik yollarımız var. Bu kadar geniş yol olmasının nedeni de budur. Raylı sistemi demogoji ediyorlar, ‘raylı sistem yapılmasını istemiyor’ şeklinde konuşuyorlar. Raylı sistem bilimsel olarak bir milyon nüfusa ulaştığında yapılabilir, bu nüfusa ulaşıldığında ekonomik ve rantabıl çalışabilir. Antalya, Konya gibi bize yakın illere bakıldığında bu illerin nüfusları 1,5-2 milyondur. Bu nüfusa sahip bir il olsak bizde raylı sistemin en iyisini burada uygularız. Üniversitemiz ile şehir arasında Türkçesini söylüyorum havadan bir ulaşım sistemi kurmayı düşünüyoruz, bununla ilgili fizibilite çalışmaları yapılıyor. Seçim zamanı geldi, böyle olur olmaz laflarla uğraşıyorlar, bundan sonra da uğraşacaklar, bunu bildiğim için şimdiden bunun doğrusunu halkımıza aktarmak istedim” şeklinde konuştu.

Aynı düşünce ve fikirlerin, Gölcük yolu ile İstanbul yolu arasında 1800 dönümlük yeni bir şehir alanında uygulandığını belirten Başkan Günaydın, “Bu alanda da şu anda altyapı çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Bu bölgede de yollarımız niçin bu kadar geniş, 30-32 metrelik yollarımız var. Şu anda insan ömrüne sığan seneleri değil, biz bizden sonraki gelen nesillere şehrimizi teslim ediyoruz. Böyle bir şehircilik ve düşünce yurt dışında bazı yerlerde uygulanmıştır, ancak ülkemizde bu şekilde bir uygulama yapılmamaktadır. 20-50 sene sonra yapılabilecek bir raylı sistemlerin şimdiden düşünülmesi ülkemizde mümkün olmayan bir çalışma olarak kabul ediliyor. Biz asırlar sonrasını düşünüyoruz. Bu düşünce şekli de ilk Isparta’da, Isparta Belediyesi uyguluyor, geleceğini uyguluyor” ifadelerinde bulundu.  
Yine bin yıl sonraya hitap edebilecek 100 dönümlük bir şehir meydanı kurma çalışmalarının devam ettiğini aktaran Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Hükümet meydanı 4 dönümdür. Bunların tamamı önümüzdeki dönemde bitecek. Bunları yakında tek tek projeleriyle açıklayacağım. Halkımıza geleceğin projelerini sergileyeceğiz. Bu projelerde 40 yılda yapılabilecek projeler. Türkiye’de üretken tek belediye Isparta Belediyesidir. Bu konuda iddialıyım aksini düşünen varsa gelsinler konuşalım, fabrikalar kuran, para kazanan, kazandığını halkına harcayan bir belediyeyiz. Isparta’mızda dev hizmetlerin olduğunun halkımız da farkında. Geleceğin şehri Isparta’dır. Yeni projelerimizle Avrupa ve dünya boyutundaki şehirlerarasında olacağız. Şu anda tüm belediyeler durmuş durumda ancak biz gücümüzü çalıştırıyoruz. Gece gündüz çalışmamıza rağmen projelerimiz büyük olduğu için halen zaman darlığı çekiyoruz. Vakte sığamıyoruz. 3-5 sene uzun bir zaman değildir, bu kısa zamanda bu projeleri yetiştiriyoruz. Isparta’ya hedef seçtik. Isparta mutlu kent olacak ve bütün insanlarımızın gelir seviyesi de artacak. Mutlu ve güler yüzlü Isparta istiyoruz. Herkesin yüzü gülsün, mutlu olsun, tabiatın içerisinde yaşasın istiyoruz. Isparta’mızda yakın zamanda turizm akını başlayacak. Isparta’mızın kişi başı geliri artacak, bununla ilgili çalışmalarımız var”
Başkan Günaydın’ın incelemelerine eşlik eden Çünür Mahallesi Muhtarı Kadriye Bilgiç de, “Sayın Başkanıma Çünür’e verdiği değerden dolayı çok teşekkür ediyorum. 3 park yapılacaktı, 5 parka çıkardı” dedi.

Perşembe 16.6 ° / 6 °
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °