Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Hava şartları Fiyatı uçurdu!

Hava şartları Fiyatı uçurdu!

ISPARTA 7.01.2020 14:02:00 0
Hava şartları 
Fiyatı uçurdu!
Kış aylarında sofralardan eksik edilmeyen, zengin bir besin kaynağı olan ve doktorların sağlıklı bulduğu için şiddetle vatandaşlara tavsiye ettiği balığın fiyatı, hava muhalefeti sebebi ile arttı.
 
Olumsuz hava koşulları, balıkçıların denize açılmasına engel oldu. Kış mevsimi, kar yağışı açısından olmasa da rüzgar bakımından balıkların çıktığı bölgelerde sert geçiyor. Dolayısıyla rüzgardan en fazla etkilenen yine balıkçılar oluyor. Çeşitliliğin fazla olmasına rağmen, hava muhalefetinden dolayı balık fiyatları da   artışa geçti. Isparta’da Balıkçılık yapan Mehmet Özdemir, olumsuz hava koşullarının denizde avcılık yapılmasına imkan tanımadığını söyledi.
SEZON GÜZEL BAŞLADI
Avlanan balık miktarındaki düşüşün fiyatlara olumsuz yansıdığını belirten Özdemir, vatandaşın bir süre daha pahalı balık yemek durumunda kalabileceğini ifade etti. Özdemir, tezgahlarda çok az miktarda balık bulunduğunu kaydederek, havaların en kısa sürede normale dönmesini ve fiyatların tekrar düşmesini umut ettiklerini dile getirdi.
BEKLENTİMİZ
FİYATLARIN DÜŞMESİ
Sezonun genel anlamda güzel başladığını anımsatan Özdemir, "Özellikle palamut geçen sezona göre çok iyi ancak balıkçılar denize açılamadığı için fiyatlar da otomatik olarak yükseldi. Bu haftanın böyle geçmesi bekleniyor. Beklentimiz önümüzdeki haftalarda fiyatların yeniden düşmesi yönünde" diye konuştu.
 

Anahtar Kelimeler: uçurdu şartlarıfiyatı hava
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °