Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Hatimle Teheccüd namazı başlıyor

Kavaklı Camii'nde Ramazan'ın son 10 günü hatimle Teheccüd namazı kılınacak. Söz konusu namazın kılınmasına bu geceden itibaren başlanacak.

ISPARTA 24.05.2019 11:56:00 0
Hatimle Teheccüd 
namazı başlıyor
İslam Dininde farz namazların ardından sevabı en büyük ibadet konumunda olan Teheccüd Namazları bugün geceden itibaren Kaymakkapı Meydanı Tuhafiyeciler Sitesi yanındaki tarihi Kavaklı Camiinde kılınmaya başlanacak. Cami İmam – Hatibi Osman Akçil, tüm Müslümanları Teheccüd Namazı kılmaya davet etti.
AKÇİL; “TEHECCÜD NAMAZI
FAZİLETİ ÇOK BÜYÜK BİR İBADETTİR”
Kavaklı Cami İmam Hatibi Osman Akçil, 24 Mayıs Cuma gününü 25 Mayıs Cumartesi gününe bağlayan gecede Teheccüd namazlarına başlayacaklarını bildirdi. Teheccüd namazının faziletlerine değinen Akçil; “Teheccüd namazı, peygamberlere neredeyse farz olan bir namazdı. Ümmeti Muhammed'e ise kuvvetli bir sünnet olarak tavsiye edilmiş bir namazdır. Teheccüd namazı hatimsiz kılınması dahi çok faziletlidir. Onun içindir ki, ben tüm Müslüman kardeşlerimize bu namazı kılmak için Camimize davet ediyorum. Bu doğrultuda bizde Camimizde yani Kavaklı Camisinde bu namazı bu geceden itibaren hatimle kılmaya başlayacağız” dedi.
“TEVECCÜD NAMAZI
BU GECE BAŞLIYOR”
Ramazan ayının son 10 gününde cemaatle kılacakları Teheccüd namazı ile Kuran'ı Kerim'in tamamını hatmedeceklerini vurgulayan Kavaklı Cami İmam Hatibi Osman Akçil; “Namaza 24 Temmuz Cuma gününü 25 Temmuz Cumartesi gününe bağlayan gece saat 01.00'da başlayacağız. Yaklaşık 1 saat 45 dakika süren bu namazda her rekatta 5 sayfa olmak üzere günde 60 sayfa Kur’an okunacağız ve 10 günde Kuran'ı Kerim'i hatmetmiş olacağız” dedi.
NAMAZA GELEN VATANDAŞLARA
ÇORBA İKRAM EDİLECEK
Kavaklı Cami İmam – Hatibi Osman Akçil, Teheccüd Namazına gelenlerin kahvaltı ve çorba ile sahur ihtiyaçlarının da karşılanacağını sözlerine ekledi.

Perşembe 16.6 ° / 6 °
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °