Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

‘Hastanın ayağına doktor geldi’

‘Hastanın ayağına doktor geldi’

ISPARTA 25.02.2017 05:23:00 0
‘Hastanın ayağına doktor geldi’

SDÜ’de konferans vermek için Isparta’ya gelen Maliye Bakan Yardımcısı Dr. Cengiz Yavilioğlu Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ı ziyaret etti. Bu ziyareti Isparta için fırsata çeviren Başkan Günaydın, Askeri Lojmanlar arkasında yeraltı otopark yapmak için Milli Emlak’a ait olan arsaya yeniden değer biçilmesini istedi. Başkan Günaydın ayrıca Defterdarlık binasının depreme dayanıksız olduğunu belirterek, bu binanın yıkılarak yeniden yapılmasını önerdi. 
Maliye Bakan Yardımcısı Dr. Cengiz Yavilioğlu,  Süleyman Demirel Üniversitesi’nde Hukuk ve Adalet Kulübü tarafından düzenlenen “Neden Türkiye’de Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Olmalıdır?”   konulu konferans vermek üzere dün Isparta’ya geldi. Yavilioğlu, şehirde ilk olarak Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ı makamında ziyaret etti. Bakan Yardımcısı Yavilioğlu’na AK Parti İl Başkanı Osman Zabun ve MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz eşlik etti. Ziyarette belediyenin Özkanlar Kavşağı askeri lojmanlar bölgesinde yapmak istediği otopark alanı, defterdarlık binasının yenilenmesi konuları ele alındı.
GÜNAYDIN: 1 MİLYONA İTİRAZ ETTİK 7 MİLYON LİRA DEDİLER
Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Maliye Bakan Yardımcısı Dr. Cengiz Yavilioğlu’dan askeri lojmanlar arkasında yapmak istediği yeraltı otopark için bir konuda destek istedi. Orada belediyenin arsası bulunduğunu ifade eden Günaydın, Milli Emlak’a ait olan arsa için değer tespiti yapıldığını ve 1 Milyon lira çıktığını, ancak hatalı yapıldığından dolayı itirazları sonucunda fiyatın 7 Milyon TL’ye yükseldiğini söyledi. Arazi için yeniden değer tespiti isteyen Başkan Günaydın, “Askeri lojmanların arkasında belediyemize ait bir yer var. Orada Milli Emlak’a da ait bir yer var. Biz Milli Emlak’tan orayı alalım ve takas yapalım dedik. Yazışmalarımız yapıldı ve bizden 1 Milyon lira fark istendi. Oradaki değer Mimar Sinan Caddesi’ne göre belirlenmiş. Ancak orası 6 Mart Caddesi üzerinden bakılması gerekiyordu. Bu yüzden biz itiraz ettik. İtiraz sonucunda 1 milyon lira fark 7 milyona çıktı. Biz burada üstü yeşil alan ve altını otopark yapacağız. Bu şekilde otoparklar yaptık, Isparta’da bunun örnekleri var. Burası trafik açısından çok kritik bir mesele. Burada yaklaşık 350 araçlık bir otopark yapmak istiyoruz. Biz bu konuyu Sayın Reisi Cumhurumuza aktardık. Sayın Reisi Cumhurumuz sizin merkezden fiyat tespiti yaptırmanıza gerek yok, bunu Isparta Valiliğine gönderin, orası çözsün dedi. Cumhurbaşkanlığından gelen yazılara göre burada muhatabımız Defterdarlık olması gerekiyor. Ancak biz Maliye Bakanlığı değer biçmiş, bunu değiştiremeyiz cevabı alıyoruz” şeklinde konultu. 
BAKAN YARDIMCISI YAVİLİOĞLU:  DİLEKÇE YAZIN KIYMET TAKDİRİNİ YENİDEN YAPTIRALIM
Başkan Günaydın’ın bu talebini dinleyen Maliye Bakan Yardımcısı Dr. Cengiz Yavilioğlu, “Siz yeniden bir dilekçe ile talebinizi bildirin. Biz kıymet takdirini yeniletelim. Takasta arada çıkan farkı ödersiniz. Kıymet takdiri yaptıktan sonra başka bir yer için de fiyat takdiri yapılıp, takas da yapılabilir” diye konuştu.
GÜNAYDIN: DEFTERDARLIK BİNASI DEPREME DAYANIKSIZ
Öte yandan Defterdarlık binasının depreme dayanıksız olduğunu ileri süren Başkan Günaydın, bu binanın da yenilenmesi gerektiğinin altını çizdi. Günaydın, şunları söyledi: “Defterdarlık binamız depreme dayanıksız. Çarşıda Kültür Sitesi’ni ve MHP İl Başkanlığının boşalttığı yeri veriyorum. Oralara defterdarlığı taşıyalım. Mevcut binayı yıkalım. Orada kat karşılığı denemesi yaptılar ama başarısız olundu. Maliyemizin sorununun çözülmesi için elimi değil tüm gövdemi ortaya koyuyorum. Ben geçen gün orada 3 saat toplantı yaptım. 3 saatte deprem olacak mı diye korktum.  Yeni bina için güzel bir proje hazırlansın. Çarşı merkezinde yer verdiğimiz için halk da memnun kalır. O bina 1982’de yapılmış. O dönemde beton C12 ile dökülüyordu. Şimdi o betonlar dökülmüyor. Şimdi C40’dan aşağı döktürmüyoruz. Yeni otogar yaptıracağız C60 döktüreceğim. 100-200 yıl dayanacak şekilde yaptırıyoruz. Yeni maliye binasını da öyle yaptıralım. Belediye olarak proje için de destek verelim. Hatta duyarlı bir milletvekilimiz var, Sadi bey. Bu konudan kendisine de bahsedecektim. Ama ne hikmetse hastanın ayağına doktor geliyor” diye konuştu.
Bakan Yardımcısı Yavilioğlu, Defterdar Nazım Kaya’dan bu konuda talepte bulunmasını istedi. 


Anahtar Kelimeler:
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °