Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

HALKIN VALİSİNE GELENDOST'DAN SICAK KARŞILAMA

Isparta Valisi Şehmus Günaydın ilçe ziyaretlerinde bugün Gelendost ilçesi ile Afşar, Yenice ve Akdağ köylerini ziyaret etti.

ISPARTA 18.05.2017 19:52:00 0
HALKIN VALİSİNE GELENDOST
Göreve başladığı günden bu yana bulduğu her fırsatta ilçe ve köy ziyaretleri gerçekleştiren Vali Şehmus Günaydın Gelendost ilçesinde çalışma ziyareti düzenledi. İlçe merkezinde sırasıyla Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı, İlçe Emniyet Amirliği ve İl Jandarma Komutanlığı’nı ziyaret eden Vali Günaydın ilgililerden bilgi aldı.
MUHTARLAR TOPLANTISI YAPILDI
Bir süre Gelendost çarşısında esnaf ve vatandaşlarla sohbet eden Vali Günaydın ardından Gelendost muhtarlar toplantısına geçerek muhtarlarla bir araya geldi. Toplantının başlangıcında bir konuşma yapan Vali Günaydın, İlçelerde ve köylerde düzenlenen toplantılarla vatandaşların dertlerini, sorunlarını ve çözüm önerilerini aldıklarını belirterek, birinci ağızdan sorunları dinlemenin hem sorunların çözümü için daha hızlı hareket etmeyi sağladığını hem de vatandaşların zaman darlığıyla gelip ilgililere anlatamadığı sorunları kendilerine ifade etme imkânı bulduğunu aktardı.
“MİRYOKEFALON ZAFERİ GELENDOST’A İVME KAZANDIRACAK”
Vali Günaydın konuşmasında “Gelendost ilçemizi birkaç kez ziyaret ettik. Bu ziyaretimizde Belediye Başkanımızdan güzel haberler aldık. İnşallah Miryokefalon Savaşı’nın Gelendost’ta yapıldığını bilimsel olarak kabul ettirip tespit ettirebilirsek bu hem Gelendost’umuz açısında hem de tüm Isparta’mız açısından çok önemli bir çalışma olacak. Çünkü biz şuna inanıyoruz. Bu tarihi ve turizm değerlerimizin ortaya çıkartılması ve tanıtılması birçok sektörün gelişmesine katkı verecektir, istihdam yaratacaktır ve aş yaratacaktır. Bunun için bunu önemsiyoruz. Çalışmalarımız devam ediyor, Belediye Başkanımız, İl Genel Meclisi Başkanımız, Kaymakamımız ve diğer ilgili arkadaşlar konunun takipçisi inşallah çok kısa sürede bunu sonuçlandırırsak bundan sonra artık Gelendost’umuzun ivme kazanacağını, gelişmede çok önemli bir virajı döneceğini düşünüyorum.” dedi.
“ÖYLE NOT ALIP GİTMEK YOK”
Vali Günaydın ayrıca “Burada sizleri dinlemek istiyoruz. Söz almak isteyen herkesi dinleyip not alacağız, daha sonra bu konularda sizlere döneceğiz. Öyle not alıp gitmek yok. Not aldıktan sonra o sorunu kim dile getirmişse mutlaka o vatandaşımıza dönüyoruz. Sorunları ilgilisinden dinleyerek bu yöntemi oturtmak zorundayız.” diye konuştu.
“BU MİLLET HER ZAMAN HAİNLERİ YENECEK GÜÇTEDİR”
Konuşmasının sonunda ise Vali Günaydın “Hep söylüyoruz 15 Temmuz hain girişiminden sonra hepimizin daha fazla çalışması, üretmesi ve ihracat yapması gerekiyor. İhanet içerisinde olanlar şunu unutmasın bu millet her zaman bu hainleri yenecek güçtedir. Günümüzde de ülkemizin, milletimizin gelişmesini, kalkınmasını engellemek için var güçleriyle çalışan hainler vardır ve olacaktır. Ama az önce de ifade ettiğim gibi tarih tekerrürden ibarettir tarih boyunca bu milletin tokadını yemişlerdir bundan sonra da Allah’ın izniyle bu millet onlara gereken cevabı verecektir. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın.” dedi.
Ardından Vali Şehmus Günaydın Gelendost ilçesine bağlı 23 köy ve mahalle muhtarına tek tek söz vererek, muhtarların talep ve önerilerini dinledi. Beraberinde bulunan yetkililere not aldıran Vali Günaydın muhtarlar tarafından iletilen sorunların ilgililerce çözülmesi konusunda talimat verdi.
“AVŞAR KÖYÜ”
Muhtarlar toplantısının ardından beraberindekilerle ilk olarak Avşar köyünü ziyaret eden Vali Günaydın, yenileme çalışmaları biten camide incelemelerde bulunarak köy halkı ile bir araya geldi. Köy muhtarı Sezgin Çoşkun, içme suyu, kanalizasyon şebekesi ve çevre yolu probleminin çözüldüğünü belirterek emeği geçen herkese teşekkür etti. 
Son 15 yıl içerisinde ülkemizde özellikle köy yolları ile ilgili büyük mesafeler alındığını kaydeden Vali Günaydın, talepte bulunulan alım merkezi ile ilgili çalışma yapılması konusunda İl özel idaresi yetkililerine talimat verdi.
“YENİCE KÖYÜ”
Vali Günaydın ardından Yenice köyüne geçti. Burada vatandaşlar ile köy meydanında bir araya gelen Vali Günaydın vatandaşların istek ve taleplerini dinledi. Burada yaptığı konuşmada Eğirdir gölünün bir nimet olduğunu belirten Vali Günaydın, vatandaşlardan gölün korunması için azami özen göstermelerini istedi.
“AKDAĞ KÖYÜ”
Vali Günaydın son olarak Akdağ köyünü ziyaret etti.  Köyün kadınları tarafından karşılanan vali günaydın bir süre kadınlar ve çocuklarla sohbet etti, ardından köy meydanına kurulan çadırda Vatandaşlar ile bir araya geldi. Köyde Kültür mantarı kursuna giderek sertifika alan kadınların talebi üzerine Vali Günaydın mantar yetiştiriciliği için yer tahsisi sağlanması konusunda ilgililere talimat verdi.
 

Anahtar Kelimeler:
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °