Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Halkın kullanımı için açık spor tesisleri yapılacak

Halkın kullanımı için açık spor tesisleri yapılacak

ISPARTA 8.11.2018 06:46:00 0
Halkın kullanımı için açık spor tesisleri yapılacak
İl Genel Meclisi’nde devam eden bütçe görüşmelerinde 2018 yılı tahmini bütçede hiç pay ayrılmayan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne 2019 yılı için 1 milyon 260 bin lira öngörüldü.
 
İl Genel Meclisi’nde 2019 yılı tahmini bütçe görüşmeleri devam ediyor. Bu kapsamda önceki gün 2018 yılı tahmini bütçede hiç pay ayrılmayan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün sunumu gerçekleştirildi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne 2019 yılı tahmini bütçede 1 milyon 260 bin lira öngörüldü.
AKSU YA DA YENİŞARBADEMLİ’YE SPOR SALONU YAPILACAK
Kurum adına sunum yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Tesisler Şube Müdür Vekili Çağrı Murat Kaya, “İdaremize 2018 yılı için ayrılan 2 adet ödenek vardı. Bunlardan bir tanesi merkez ve ilçelere halka açık kapalı spor tesisleri yapmak adı altında 612 bin 915 lira 69 kuruş ödenek vardı. Bizim kapalı spor salonu yapabilmemiz için mevcut ödenek yetersiz olduğundan dolayı bu ödeneğin 2019’a aktarılmasını talep ettik. Ayrıca 860 bin lira ödenek talep edilmiş olup toplamda 1 milyon 472 bin 915 lira 69 kuruş ödenek elde edilecektir. Bu şekilde Aksu ve Yenişarbademli ilçelerimizden bir tanesine kapalı spor salonu yapılması düşünülmektedir. Ayrıca 2018 yılı için idaremize ayrılan tanıtım amaçlı spor faaliyetleri kapsamında 25 bin lira ödenek 19 Mayıs töreninde ve programlarda kullanılmıştır” dedi.
ESKİ SPOR SALONLARI İÇİN TADİLATA İHTİYAÇ VAR
Yapılacak spor yatırımları hakkında bilgi veren Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü: “2018 yılı için 100 bin lira ödenek talep edilmiştir. Bu talep ettiğimiz ödenek merkez ve ilçelerdeki spor tesislerinin tadilat işleri için kullanılacaktır. Spor salonlarının çoğunun yapım tarihleri eski olduğundan sürekli tadilata ihtiyaç vardır.
HALKIN KULLANABİLECEĞİ AÇIK SPOR TESİSLERİ YAPILACAK
2019 yılı için 170 bin lira ödenek açık spor tesisleri için talep edilmiştir. Bu ödenekle merkez ve ilçelerde halkımızın spor yapabileceği açık spor tesislerinin yapılması planlamaktadır. Örneğin basketbol, voleybol ve tenis kortu. Ayrıca açık halı sahada yapılabilecektir. Atabey ilçemize açık tenis kortu yapılmıştır. Senirkent’e açık basketbol ve voleybol spor tesisleri, Yenişarbademli’ye basketbol, voleybol ve tenis oynanabilecek açık spor tesisi yapılmıştır. Gönen, Aksu, Uluborlu, Gelendost, Şarkikaraağaç gibi ilçelerde bu tesisleri yok. Ayrıca merkezde de semtlerimize açık spor tesislerinin yapılması gençlerimizin kötü alışkanlıklardan korunması ve spora yönlenmeleri için iyi olacaktır.
SPOR TESİSLERİ ENGELLİLERİN KULLANIMINA UYGUN HALE GETİRİLECEK
2019 yılı için talep ettiğimiz ödeneklerden bir tanesi engelli vatandaşlarımızın spor yapabilmelerini sağlamak için spor tesislerinin engellilerin kullanımına uygun hale getirilmesidir. Bunun bir örneğini 2018 yılında aldığımız ödenekle Milli Egemenlik Spor Kompleksine yapmış bulunmaktayız. Ayrıca 150 bin lira ödenek de spor malzemesi alımı için istenmiştir. GÜLSES GAZETESİ
 
 

Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °
Pazartesi 23.2 ° / 10.5 °