Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Halil TAKAVCU Yazdı… Mustafa Hocanın Ardından…

Halil TAKAVCU Yazdı… Mustafa Hocanın Ardından…

ISPARTA 18.11.2020 12:40:00 0
Halil TAKAVCU Yazdı…
Mustafa Hocanın
Ardından…
Sevgili dostlarım. Dün Mustafa Gürsoy Hocamın vefatı dolayısıyla paylaştığım fotoğrafı düzelteyim derken, taziye mesajlarınız, hayır dualarınız maalesef silindi. Çok üzüldüm. Teknoloji özürlü olmanın dezavantajı.
 
Mustafa Gürsoy Hocayı 46 yıla yakın dostluğumuz, ahbaplığımız olması münasebetiyle hayatımızda güzel izler bırakarak Rabbine kavuştu. Kendisi 1970 – 1986 yılları arasında Yalvaç'ta imamlık yaptı. Bizim kuşağın kütüphanesin de O'nun büyük emeği vardır. Konya'ya gider, oradan kitapları getirir, bize de veresiye verirdi.

Evlerimizde İlmihal, Tefsir. Hadis, Büyük Türkiye Tarihi (Yılmaz Öztuna), Osman Turan, Erol Güngör, Emine Işınsu v.b. eserler Mustafa Gürsoy Hoca sayesindedir. Bu anlamda üzerimizde hakkı vardır. Allah razı olsun. Yine kendisi hoş sohbet, şakayı muhabbeti seven bir yapısı vardı. Hele Yalvaç'ta Ramazan ayında teravih namazlarında dolar taşardı. Dünya kupası maçlarına yetişmek ve Çınaraltına herkesten önce varmak bir ayrıcalıktı biz gençler için.
 
Isparta'ya tayini çıkınca yine dostluğumuz devam etti. Herkes onu Yalvaçlı bilirdi. Emekli olduğunda kendisine takıldım: "Hocam, cumalara da gidersin değil mi" diye. Çok gülmüştü. Her seçim döneminde anket, araştırma ve seçim iddialarına girerdi. Cebindeki bloknotta girdiği iddialar belge olarak dururdu.(5kg.çiçek yağı,3kg toz şeker,1.5 kebap gibi) Yine seçim dönemlerinde kamuoyunun nabzını O'na sorarlardı.
 
Mustafa Gürsoy hocam, eşle dostla yemeyi içmeyi ve şakayı severdi. "Benim oğlanın 2 yıldır falan çocuğu olmuyor. Hanım gelini almış köydeki türbeye çocuk olması için adanmaya, dilekte bulunmaya götürmüş. Oğlanın çocuğu olmadı, bizim çocuk oldu. Meğer hanım kendine adanmış" dedi de epey gülmüştük. Küçük oğlanın düğünde biz de (Sabri, Hacı Cengiz) tavuklarını almıştık. Kendisi hoş görülüydü. Helaleştik tabi. Son iki yılı yatalak hastaydı. Beyin kanaması geçirmiş, kısmi felçti. Günahlarına kefaret olur inşaalah. İyice rahatsızlaşınca hastane, derken Koronavirüs belası...
 
Dün hanımını aradığımda ‘Son günlerde sizden çok bahsediyordu, yaptıklarınızı konuşuyordu’ dedi. Korona illeti bizleri nelerden mahrum ediyor Yarabbim. Velhasılı Mustafa Gürsoy Hoca, gönüllerde hoş seda bırakarak gitti. Ruhun şad, mekanın cennet olsun Hocam...

Çarşamba 21.7 ° / 11.4 °
Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °