Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Halil İbrahim Sofrası kurulmaya devam edecek

Halil İbrahim Sofrası kurulmaya devam edecek

ISPARTA 3.05.2019 06:29:00 0
Halil İbrahim Sofrası kurulmaya devam edecek
Mimar Sinan Camii’nde 8 yıldır sürdürülen iftar programları bu yıl da devam edecek. İftar Yemeklerini düzenleyen İmam – Hatip ve Diyanet – Sen Isparta Şubesi Başkanı Osman Akçil; “Caminin avlusunda fakir ve yardıma muhtaç vatandaşlara iftar yemeği ikramımızı bu Ramazan’da da sürdüreceğiz” dedi. 
 
AKÇİL; “AMACIMIZ, BİRLİK VE
BERABERLİĞİ PEKİŞTİRMEK”
Böylece; Ramazan Ayının, Isparta’da birlik ve beraberlik içinde geçirilmesini, diğer taraftan insanlar arasındaki hayırseverliği ve dostluğu da pekiştirmesini sağlamanın gayreti içinde olduklarını ifade eden Kavaklı Cami İmam – Hatibi ve Diyanet – Sen Isparta Şubesi Başkanı Osman Akçil, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Bilindiği gibi bu yılki yani 2019 yılının Mübarek Ramazan – ı şerif ayı 6 Mayıs Pazartesi günü itibariyle başlayacak. 5 Mayıs Pazar akşamı ilk teravih namazımızı kılacak ve 6 Mayıs sabahı da sahura kalkarak ilk orucumuzu tutacağız.
 “8 YIL ÖNCE BAŞLADIĞIMIZ
GELENEĞİMİZİ BU YILDA SÜRDÜRECEĞİZ”
Bu güzel dayanışma örneğini ilk olarak 2011 yılında başlamıştık. Bu yıl Allah nasip ederse sekizinci yılımızda da iftar programlarımıza devam edeceğiz. Ramazan – ı Şerifi etkinlikleri çerçevesinde Diyanet İşleri Başkanlığı tavsiyeleri doğrultusunda camilerimizin sadece namaz kılınan ibadet yapılan yer olması yanı sıra çeşitli etkinliklerin sosyal aktivitelerinde yapıldığı dinimizin diğer emirlerin de yerine getirildiği sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın merkezi haline gelen mekanlar olması doğrultusunda yaptığımız bu hayırlı hizmette ramazan ayının başından itibaren sonuna kadar her akşam iftar yaptırmak suretiyle muhtaç kimselere oruç açtırmak suretiyle8 yıl önce başlayan bu güzel adımımızı her sene yaparak gelenek haline getirmiş durumdayız.
“BU YIL İFTAR VERDİĞİMİZ KİŞİ SAYISININ
700’E ULAŞACAĞINI PLANLIYORUZ”
Bu güzel olay ilk defa 2011 yılında Mimar Sinan camide yaklaşık 300 – 350 kişiyle başladı ve artarak devam etti. Ümit ediyoruz bu yıl iftar verdimiz kişi sayısı 600 ila 800 arasına ulaşacaktır. Biliyorsunuz Ramazan ayının başlamasına üç gün kaldı. 6 Mayıs Pazartesi gününden itibaren Mimar Sinan Camimizde iftar yemeği vermeye başlayacağız. Ayrıca, son 5 yıldır da yaptığımız gibi ayın son on gününe girildiği geceden itibaren Mimar Sinan Camimizde Türkiye’de belki eşine rastlanmayan bir örnek çalışma daha yaparak teveccüh namazı kılmak için camimize gelen vatandaşlarımıza namazlarını kıldıktan sonra sahur yemeği de ikram etmeye başlayacağız.
“HAYIRSEVER VATANDAŞLARIMIZ
DA BU İYİLİK KERVANINA KATILABİLİR”
Camimizde verdiğimiz bu iftar yemeklerinin günlüğü yaklaşık 4 bin TL’ye bir ay boyunca da 120 bin TL’ye mal oluyor. Bu konuda hayırsever işadamlarımız büyük destek veriyorlar ve bizim bu iftarı fakir ve muhtaç vatandaşlarımıza vermemize vesile oluyorlar. Ben buradan tüm hayırsever vatandaşlarımıza şimdiden Allah razı olsun diyor ve onlara teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °