Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Halıkent Kapalı Pazaryeri Güçlendirme Çalışmalarında; Sona Gelindi

Halıkent Kapalı Pazaryeri Güçlendirme Çalışmalarında; Sona Gelindi

ISPARTA 23.09.2022 07:35:00 0
Halıkent Kapalı Pazaryeri Güçlendirme Çalışmalarında; 
Sona 
Gelindi
Isparta Belediyesi, kış aylarındaki yoğun kar yağışında çatısı zarar gören Halıkent Kapalı Pazaryerinde güçlendirme çalışmalarında sona geldi.
 
Pazaryerinde üniversite ile ortak hazırlanan güçlendirme projesi uygulanırken, Davraz Çarşamba Kapalı Pazaryerinden sökülen malzemelerin bir kısmı burada değerlendirildi. Halıkent Pazaryerinin güçlendirme çalışmalarının tamamlanmasının ardından demirlerin boyama işlemleri yapılırken, aynı anda da zeminde bulunan kilit parke taşları kaldırılıyor.
 
Kaldırılan kilit parke taşlarının yerine daha modern bir yer kaplama çalışması yapılacak. Geçen kış döneminde yoğun kar yağışında Davraz Çarşamba Kapalı Pazaryerinin çatısı çökerken, Halıkent Kapalı Pazaryerinin çatısı da zarar görmüştü. Akademisyenlerin de yer aldığı teknik ekibin yaptığı incelemede Halıkent Kapalı Pazaryerinin çatısına güçlendirme projesi uygulanmasına karar verilmişti.
 
Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in talimatları doğrultusunda hazırlanan güçlendirme projesi için çalışmalar başlamıştı ve o çalışmalarda sona gelindi. Statiği olumsuz etkilenen pazaryerinde güçlendirme çalışmaları yapıldı. Pazaryerinin güçlendirilmesinde Davraz Çarşamba Kapalı Pazaryerinden çıkan malzemelerde kullanıldı. Güçlendirme çalışmalarının tamamlanmasının ardından pazaryerinin kilit parke taşı ile döşenmiş zemini de kaldırılıyor. Zemin kaldırma çalışmalarının ardından pazaryerinin zemini daha modern bir hale getirilecek.

Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °
Pazar 21.9 ° / 10.2 °