Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

HAK – İŞ Isparta Temsilcisi Ali Akgül; Kovid - 19 Meslek Hastalığı Sayılsın

HAK – İŞ Isparta Temsilcisi Ali Akgül; Kovid - 19 Meslek Hastalığı Sayılsın

ISPARTA 4.05.2021 06:13:00 0
HAK – İŞ Isparta Temsilcisi Ali Akgül; 
Kovid - 19
Meslek Hastalığı 
Sayılsın
Hak – İş Isparta İl Temsilcisi Şubesi, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü dolayısıyla geçtiğimiz gün Belediye İşhanı önünde yaptıkları basın açıklamasında Koronavirüsün, tüm işçiler için meslek hastalığı sayılmasını, Herkes için düzenli asgari gelir yardımı sisteminin kurulmasını istediklerini söyledi.
 
Hak – İş Isparta Şubesi, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü dolayısıyla geçtiğimiz Cumartesi günü Kaymakkapı Meydanı’nda Koronovirüs tedbirleri çerçevesinde uygulanan tam kapanma nedeniyle 10 kişinin katılımıyla basın açıklaması düzenledi.
AKGÜL; “HERKES İÇİN DÜZENLİ ASGARİ GELİR
YARDIMI SİSTEMİNİN KURULMASINI İSTİYORUZ”
Tüm emekçiler için daha fazla iş ve gelir güvencesi istediklerini ifade ede eden Hak – İş Isparta İl Temsilcisi Ali Akgül; “Tüm kamu kuruluşlarındaki şirketlerde çalışan taşeron işçilerin kadroya geçirilmesini talep ediyoruz. Ücretlerdeki vergi dilimlerinin yüzde 20’de sabitlenmesini istiyoruz. Herkes için düzenli asgari gelir yardımı sisteminin kurulmasını istiyoruz. Mevsimlik ve geçici işçilerin sorunlarının tam çözümünü istiyoruz. Covid-19 salgınının tüm işçiler için meslek hastalığı sayılmasını istiyoruz. Tüm emekçilerimiz için daha fazla iş ve gelir güvencesi istiyoruz. İşyerlerinde iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerinin daha fazla yaygınlaştırılmasını istiyoruz” dedi.
“KAYIT DIŞI İSTİHDAMIN
ÖNLENMESİNİ İSTİYORUZ”
HAK – İŞ olarak asgari ücretin insan onuruna yakışır olmasını istediklerini dile getiren Akgül; “Kayıt dışı istihdamın önlenmesini, istihdamın artırılmasını ve yoksulluğun önlenmesini istiyoruz. Sendikal örgütlenmenin teşvik edilmesini istiyoruz. İşyerlerinde iş sağlığı ve güvenliği önlemlerinin artırılmasını istiyoruz. Biz çalışanlar, emekçiler olarak; milli gelirden, ekonomik büyümeden ve refah artışından hak ettiğimiz payı istiyoruz. Emekli aylığı alt sınırının asgari ücret düzeyine yükseltilmesini talep ediyoruz. Engelli bireylerin sosyal hayata katılımının artırılmasını istiyoruz” dedi.
 
 

Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °
Pazartesi 20.4 ° / 7.1 °