Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

GÜVENLİ İNTERNET TIR’I ISPARTA’DA

GÜVENLİ İNTERNET TIR’I ISPARTA’DA

ISPARTA 8.04.2019 06:00:00 0
GÜVENLİ İNTERNET TIR’I ISPARTA’DA
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından hayata geçirilen ve Türkiye’nin 81 ilini gezerek öğrencilere internetin doğru ve güvenilir kullanımına yönelik eğitimlerin verilmesi amaçlanan “Güvenli İnternet Tır” ının yeni durağı ISPARTA.
Isparta Valimiz, Sayın Ömer SEYMENOĞLU’nun himayelerinde, Süleyman Demirel Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Sayın Prof. Dr. Tuncay YİĞİT’in koordinatörlüğünde, il Milli Eğitim Müdürlüğümüzün, İl Sağlık Müdürlüğümüzün, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzün de paydaş olduğu proje ile 08-14 Nisan 2019 tarihleri arasında Isparta’da “İnternetin Bilinçli ve Güvenli Kullanımı Eğitimi” projesi gerçekleştirilecektir.
Proje kapsamında, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından hayata geçirilen Güvenli İnternet Tır’ında 08-14 Nisan 2019 tarihleri arasında Isparta Valilik önünde 15 Temmuz Demokrasi meydanında tüm halkımıza hizmet verecektir. Güvenli İnternet Tır’ı ile toplamda 30 okuldan yaklaşık 900 öğrenciye internetin güvenli kullanımı ile ilgili olarak teorik ve uygulamalı eğitimler verilecektir.
Ayrıca bu kapsamda 10-12 Nisan 2019 tarihleri arasında internetin bilinçli ve güvenli kullanımı konusunda uzmanlar tarafından Isparta il ve ilçeleri genelinde görev yapan Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmenler, Bilişim Teknolojileri Öğretmenleri ve BT Rehber Öğretmenlerinden oluşan 250 kişilik bir katılımcıya eğitim verilmesi planlanmaktadır. Eğitim alan öğretmenlerin daha sonra kendi görev yaptıkları okullarda, öğrenci ve velilere eğitim vereceklerini belirten Vali SEYMENOĞLU sözlerine şöyle devam etti: “Umarım ki bu proje, ülkemizin diğer illerine de hızlıca yayılır ve böylelikle, internet bağımlılığına karşı farkındalık oluşturma yolunda etkin adımlar atılmış olur.”
Konuya ilişkin olarak, proje koordinatörü Prof. Dr. Tuncay YİĞİT ise “her yıl nisan ayı ikinci haftasında kutladığımız internet haftası kapsamında, internet ve teknoloji bağımlılığı ile mücadele konusunda Isparta’mıza böyle sosyal odaklı bir proje kazandırmalarından dolayı Sayın Valimiz Ömer SEYMENOĞLU’na teşekkürlerini sunmuştur.
Son olarak projenin Isparta’mıza hayırlı olması temennisinde bulunan Vali SEYMENOĞLU, projeye destek veren Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na ve tüm proje ekibine, teşekkürlerini sunmuştur.

Anahtar Kelimeler: ıspartada tırı internet g?venli
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °
Pazar 21.9 ° / 10.2 °