Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Güreş Festivali ağasını arıyor

Güreş Festivali ağasını arıyor

ISPARTA 28.07.2017 10:54:00 0
Güreş Festivali ağasını arıyor
Isparta Belediyesi tarafından yapılacak Geleneksel 3. Yağlı Pehlivan Güreşleri Festivali güreş ağasını arıyor. Kırkpınar’ın rövanşı olacağı belirtilen ve 5 Ağustos’ta yapılacak festivalde Isparta’daki işadamlarından hangilerinin ağalık için yarışacağı, kimin güreş ağası olacağı şimdiden merak konusu oldu. Davraz Mahallesi 133. Cad. Güreş Meydanında düzenlenecek güreşlerde Isparta’nın tanınmış işadamları Şükrü Başdeğirmen, Mustafa Özaydın, Kadir Dal, Sami Öngör, Ata Basmacı, Yalçın Baysan, Arif Demir (Arif Hoca), Ayhan Gürsu, Bülent Sarıgül, Nedim Karasoy, Nurettin Akgül, Mehmet Yavuz, İsmail Uygun gibi isimlerin yarışması bekleniyor. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde bu yıl 400 bin TL’den başlayan ağalık ihalesi ağalığını 1 milyon 522 bin liradan kapanmıştı. 
 
Isparta Belediyesinin 3.Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri Festivali 5 Ağustos 2017 Cumartesi günü saat 9’da başlayacak. Isparta’daki güreş festivalinin Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin rövanşı niteliğinde olacağı belirtiliyor. Kırkpınar’da güreş tutan çok sayıda pehlivan Isparta’da olacak. Isparta’daki güreş müsabakalarında vatandaşlardan giriş ücreti alınmayacak.
Isparta’daki güreş festivali ile ilgili en çok merak edilen konu ise güreş ağasının kim olacağı. Kırkpınar yağlı pehlivan güreşlerinde  olduğu gibi kıran kırana müsabakaların yapılacağı yağlı pehlivan güreşlerinin ağalık ünvanı için tanınmış işadamlarının yarışması bekleniyor. Sami Öngör, Ata Basmacı, Yalçın Baysan, Şükrü Başdeğirmen, Kadir Dal, Mustafa Özaydın, Arif Demir (Arif Hoca), Ayhan Gürsu, Bülent Sarıgül, Nedim Karasoy, Mehmet Yavuz, İsmail Uygun gibi isimlerin ağalık yarışına girmesi beklenen müsabakalar gelecek yıldan itibaren Gökkubbe Fuar alanın yanında yapımına devam edilen yeni güreş alanında yapılacak. 

Kaynak: Gülses Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °