Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Günaydın Isparta için büyük düşünüyor

Görevde 12’inci yılını tamamlayan Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, şehri daha ileriye götürebilecek büyük projeler hedefinde olduğunu açıkladı

ISPARTA 27.04.2016 05:32:00 0
Günaydın Isparta için büyük düşünüyor
Kanal 32’nin 7 yıldır devam eden tek televizyon programı Basın Kulübü bu hafta Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ını konuk etti. Belediye Başkanı Günaydın, gazeteciler Mehmet Erçakır ve Soner Toros’un hazırlayıp sunduğu programda Isparta için hayalindeki  büyük projelerden bahsetti.
SAĞLIK KENTİ ISPARTA OLMALI
İlk olarak şehir hastanesi inşaatının bitirilmek üzere olduğunu ifade eden Günaydın, Isparta’nın sağlık merkezi olması için daha önce gündeme getirdiği Houston projesinin uygulanması gerektiğine vurgu yaptı. Günaydın, “Şuanda bir hastanemiz bitirilmek üzere. Ama belirli yatak sayısı iptal edilecek. Belli bir sayıda şehrimize modern bir hastane kuruluyor. Ama zaman içinde defalarca onun yerinin yanlış olduğunu söylememize rağmen bir üçgen içerisine büyük bir hastane kurmaya çalıştık. Bunu iki misli büyütmeye kalktığımızda yer bakımından bu mümkün değil. burada büyük bir hata yaptık. Hastanenin açılış gününde de bunu söyleyeceğim. Bugün benim hayal ettiğim bir proje var. Bu hastanemiz yapılmasına rağmen o hastaneyle ilgili çalışmalarımı sürdürmeye çalışıyorum. Modülasyon tarzı projeyi 10 yıl önce çizmiştim. Hatta projeyi anlamakta sıkıntı çekmesinler diye Houston ismini vermiştim. Bu proje en büyük hayalimdeki projelerden biridir. Isparta’ya 2 bin yataklı hastane bile yapılsa bu proje de uygulanmalı. Isparta sağlık merkezi olacak birinci şehirdir. Yeri havadar, ulaşımı kolay, 2 şehrin hemen ulaşabileceği bir yerde olabilir. Ayrıca Isparta, oksijen ve iklimsel açıdan Antalya’ya göre çok daha avantajlı. Burdur’da istifade etsin. Bahsettiğim projeden sadece Burdur değil tüm Türkiye istifade edecek. En büyük hayalimin birisi Isparta’nın tüm Türkiye’ye hizmet etmek amacıyla sağlık kenti olmasını sağlamak” dedi.
ŞEHİRLEŞMEDE YAMAÇ ALANLAR KULLANILMALI
Türkiye’de şehircilik açısından çok büyük yanlışlara imza atıldığını savunan Başkan Yusuf Ziya Günaydın, şehirleşme açısından yamaç alanların kullanılması gerektiğine işaret etti. Günaydın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Geçmişte atalarımız çok iyi yapmış. Atalarımız konutlarını, evlerini ovaya değil yamaçlara kurmuşlardır. Biz ova üzerinde duruyoruz.  1/100.000 ölçekli planda da yerleşim ileride ovalara kayıyor. Milletvekillerimizle genel bir toplantı yapacağız. Bu konuyu onlara dile getireceğim. Bu konudan vazgeçin diyeceğim. Bu projeden vazgeçmeliyiz. Güneye bakan çok güzel yamaçlarımız var. teraslı ve belirli yamaçları yerlerde şehir daha iyi görünür. Altyapısı da çok iyi oluşur. Isparta’mızda böyle yamaçlarımız var. önce şehri güneye bakan bir yamaca koymak başta 2-1 önde gitmek demektir. Ama ülkemizde tam tersi oluyor. En büyük hayallerimden birisi de şehircilik açısından budur. Böyle yamaçlarımız var. Yakaören üstü gibi çok çeşitli yamaçlarımız var. Orman Bakanlığı’ndan çıkarılabilecek yerler var.
EMEKLİLERİMİZ TOKİ KONUSUNDA RAHAT OLSUNLAR
Yeni TOKİ için belirlenen yer yanlış. Bunları ben söylerim. Bir miktarda mücadelesini veririm. Siyaset Türkiye’de çok gerilerden hareket ediyor. Doğru çalışma, doğru proje, doğruyu konuşmak, doğru için mücadele etmek gerçek siyasettir. Biz, hep yanlış siyaset yapıyoruz. Aman biz yapalım o yapmasın, o yapmasın, buna operasyon düzenleyelim gibi olaylarla 100 yıl geriden giden olaylarla çalışıyoruz. Ben şahsım olarak doğru siyaset yapmaya çalışıyorum. Doğru siyasette halka doğru hizmettir. Binlerce emekli TOKİ bekliyor. Hiç merak etmesinler ben onlardan daha fazla gayretliyim. Bu çalışmayı yapacağım. Emeklilerimiz rahat olsun. Burada kilidin başı her zaman belediyedir. Belediye de zorlasa da o kapıyı açar.”
GÖKÇAY’A BİR VAKIF ÜNİVERSİTESİ KURULABİLİR
Öte yandan Isparta’ya 2.üniversite hatta bunun yanında bir de vakıf üniversitesi kurulması gerektiğini ifade eden Günaydın, bu konuda bir hayali olduğunu söyledi. Günaydın, “Tamamen tek katlı olan ve tabiatı bozmayan Gökçay’da yoğun gölge altı olan bir sanat üzerine bir üniversite kurulabilir. Mimar Mühendisliğin bu bölgede kurulmasını hayal ediyorum. Diğeri de sadece mühendislik olabilir. Gökçay’da bir vakıf üniversite kurma hayalim var. burada da Türk mimarisinin çağdaşlığını gösteren, dünya mimarlarıyla yarışan ve hatta onların üstünde mimarlar yetiştirmek istiyorum. Bu hayalim de çok büyük hayaldir. Bu hayalimin Gökçay’da hayata dönüşmesini arzu ediyorum. Bu arada İl Özel İdare kampüsüne ikinci üniversite yapma düşüncesi yanlıştır. İnşallah da bu yanlışı yapmazlar. Ama siyasette doğru işleri yapma olmadığı için maalesef bunlar oluyor” şeklinde konuştu.
KAYMAKKAPI BİR MEYDANA DÖNÜŞSÜN
Diğer taraftan Isparta’ya büyük bir kent meydanı projesi olduğunu dile getiren Günaydın, “Bu dönem onun ön imar hazırlıklarını yaptım. Şehir deyince meydanlar olması lazım. Meydanlarımız yok. Kaymakkapı’ya meydan diyoruz. Kaymakkapı’nın önündeki binaları kaldırırsak, Valiliğimizin yerine de istimlak kararı alacağız. O binaları kaldırırsak Kaymakkapı bir meydana dönüşsün. Hükümet Meydanı 4 bin metrekare. Ancak ben 100 bin metrekarelik bir alanda bir meydan düşünüyorum. Bunu başarırsak çok güzel olur” ifadelerini kullandı. 

Anahtar Kelimeler:
Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °