Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Günaydın, elektrik ve doğalgaz için indirim isteyecek

Günaydın, elektrik ve doğalgaz için indirim isteyecek

ISPARTA 18.10.2018 07:02:00 0
Günaydın,  elektrik ve doğalgaz  için indirim isteyecek
Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, yeni dönemde en büyük projelerinden birisinin ucuz, kaliteli ve en kent Isparta olduğunu vurguladı. Suya uzun zamandır zam yapmadıklarını dile getiren Başkan Günaydın, son zamanlarda elektrik ve doğalgaza gelen zamları hatırlatarak, bunların patronlarıyla indirim yapmaları konusunda görüşme gerçekleştireceğini belirtti.
“En büyük projem; ucuz, kaliteli, en iyi kent Isparta” diyen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Bir yandan fabrikalar kurmak isteyenler için meclisten karar çıkartıyorum, onlardan ücret almayacağım. Üretimi bu şekilde artıracağız. İkinci hamlemiz belediyemiz her şeyi ucuza yapacak” dedi.
5 BİN HANE SU PARASI ÖDEMİYOR
Suya uzun zamandır zam yapmadıklarını ifade eden Başkan Günaydın, “Daha önce araya bir belediye başkanlığı girmişti, oy kullanmaya 2 gün kala otobüs dolaştırarak suyu bedava vereceğiz demişlerdi. Halkımız bir kez o fırsatı onlara verdi. Ama o gün suyu 2 liradan verdiler. 9 yıl önce gelince suyu 67 kuruştan verdik. Sonra 80 kuruş yaptık. Daha sonra su 1 lira oldu. Suya şimdi zam yapmıyoruz. Zam yapmayınca biz öldük mü? Şuanda en zengin belediyeler arasında Isparta Belediyesi var.  O zaman bedava vereceğiz dediler de 2 liraya verince zengin mi oldular. Biz iyi niyetli olarak vatandaşımız hizmetçisi olarak çalışıyoruz. 3 tona kadar su ücret almıyoruz. Ayrıca 3 tonda su ücreti almadığımız için katı atık vergisi gibi vergileri de almıyoruz. Bu kapsamda şuanda 5 bin hane su parası ödemiyor” dedi.
900 BİN LİRALIK FATURA 1,2 MİLYON TL OLDU
Elektriğe gelen zamlarla Eğirdir Gölü’nden su getirmek için ödedikleri 900 bin liralık faturanın 1,2 Milyon TL’ye çıktığını kaydeden Günaydın, “Bakın ne kadar zam gelmiş. Şuanda suyumuzun yüzde 60-65’ini Eğirdir Gölü’nden sağlıyoruz. Ayrıca Darıderesi’nden su alıyoruz. Yeni dönemde Aksu’dan su getirmek istiyorum” dedi.
ISPARTA’DA BİRAZ DAHA UCUZA VERSİNLER
Son zamanlarda elektrik ve doğalgaza ciddi zamlar geldiğini hatırlatan Başkan Günaydın, bu konuda bir girişimde bulunacağını söyledi. Günaydın, “Doğalgaz ve elektriğe çok ağır zamlar geliyor. Bunların şirket patronlarından indirim talep edeceğim. Onlar da hükümet zam yapıyor diyecekler. Sen indirim yapıyorum desen hükümet sana bir şey demez. Ben Isparta’da doğalgaz dağıtım şirketinin yönetim kurulu üyesiyim. Doğalgazı Isparta’da indirimli verin diyeceğim. CK Akdeniz’in de şirket patronunu bulacağım. Isparta’da biraz daha ucuza versinler. Yapmasalar bile konuşacağım” diye konuştu.
EV KİRALARINDA DA İNDİRİM İSTEYECEĞİM
Belediye Başkanı Günaydın yakında ev kiralarının da indirilmesi yönünde Isparta halkına bir talepte bulunacağını sözlerine ekledi.
EN UCUZ OTOPARK ISPARTA’DA
Son olarak Türkiye’nin en ucuz otoparkının Isparta’da olduğunu ileri süren Başkan Günaydın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Şehrimize 7 otopark yapıldı. Türkiye’nin en ucuz otoparkı Isparta’da. Bir parti il başkanı otopark için halkın parasını boşuna harcıyorsun demişti. Şuan yetmiyor. Ben 20 tane daha ufaklı, büyüklü otopark yapmayı düşünüyorum. Çünkü şehir merkezlerinde park halinde otomobil görünmemeli. İstanbul’da 20, Ankara’da 15 TL olan otopark ücreti 2 lira. Akşama kadar durursa 6,5 TL. İşte medeniyetin gelişmesi otoparklarla da olur. Türkiye’de en ucuz otoparklar Isparta’da var. O para bizim cebimize girmiyor. Onunla çalışanların ücreti ve vergileri ödüyoruz.” GÜLSES GAZETESİ
 

Anahtar Kelimeler:
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °