Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Günaydın’dan büyük projeler

Günaydın’dan büyük projeler

ISPARTA 28.04.2018 06:59:00 0
Günaydın’dan büyük projeler
Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Isparta’nın yepyeni projelerle buluşacağının müjdesini verdi. Kirazlıdere’de yapılacak olan Dede Korkut Müzesinin bir buçuk aya kadar temelinin atılacağını, DSİ dağına teleferik projesinin hayata geçirileceğini aktaran Günaydın,  “Ardı ardına gelen projelerimiz var. Bu projelerimiz şehrimize yeni hayat, yeni Isparta, yeni tarih kazandıracak” dedi. Başkan Günaydın yapılacak yeni projeler arasında, şehir meydanları, evlendirme daireleri, toplantı salonları, kütüphaneler, oditoryumlarla yine Isparta Expo’nun bulunduğunu dile getirirken, yeni bims blok fabrikasının da temellerinin atılacağını ifade etti.
 
Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, şehrin terası konumunda bulunan Kirazlıdere’de incelemelerde bulundu. Belediye tarafından yapılacak olan Dede Korkut Müzesi alanı ile sosyal alanlarında incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, ciddi bir çalışma içerisinde olduklarını ve projelerin hazır olduğunu aktardı. Kirazlıdere’de zemin etütlerinin iyi bir neticeyle tamamlandığını ve uygulanacak projenin statik çalışmalarının da bitmek üzere olduğunu kaydeden Günaydın,  “Buranın ihalesini yapacağız. Burası belediyemize geçmişti. Biz de burada sosyal yaşantı sağlayacak kafeteryalar yapacağız. Her şeyden önemli bugün tarihimizi belirleyen Dede Korkut burada yapılıyor. Ciddi bir yatırım. Ardı ardına gelen projelerimiz var. Bu projelerimiz yeni hayat, yeni Isparta, yeni tarih kazandıracak. Bu projemizin temeli de bir buçuk ay sonra atılıyor. Isparta’da artık yaşanabilir şehri geride bıraktık. Burada kültürel faaliyetlerle, tarihi yapılarla ve aynı zamanda da büyük fuarlarla, yeni meydan projeleriyle ve ardından gelen büyük kütüphaneler, oditoryumlar yapılacak. Gökkubbe’nin altında güreş meydanının temelini de geçen hafta atmıştık. Güreş diyoruz ama güreşin yanında yılda 20’ye yakın sosyal, ekonomik çalışmalar olacak. Festivaller yapılacak. Halkın gelip, gezebileceği alanlar olacak” dedi.
YENİ BİR ISPARTA BAŞLANGICI BUGÜNDEN İTİBAREN BAŞLAMIŞTIR
Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: “Artık müzeler, yaşanabilir şehir, markalar, meydanlar, tarih ve ekol bakımından yapılarıyla Isparta olacak. 600 dönüm üzerinde Isparta Expo projesi çalışılıyor. Yepyeni bir Isparta geliyor. TUİK’in araştırmış olduğu iki seneyi aşan üçüncü yılı yakalayan yaşanabilir şehirlerarasındaki Isparta’nın birinci gelmesi bizim için normal bir vaka haline geldi.  Şimdi turizmin aradığı büyük projelere geçiyoruz. Yeni bir Isparta başlangıcı bugünden itibaren başlamıştır.
YENİ BİR FABRİKA DAHA YAPIYORUZ
Isparta artık dünya şehrine doğru gidiyor. 30-40 senede olacak altyapı, asfaltı bir dönem içerisinde bitirdiysek bunlarda 40-50 senede bitmesi gereken projeleri de kısa bir süre içerisinde bitirmiş olacağız. Bu kabiliyeti yakalayan, bu imkanı kazanan bir belediyeyiz. Isparta Belediyesi olarak ekonominin yakasını da bırakmıyoruz. Bims fabrikamız günde 70 bin mal üretiyor ve satıyor. İkinci fabrikamızın da hazırlıkları bitti, çalışmalarına başlıyoruz. Yeni bir bims fabrikası daha geliyor. Neden geliyor, pomza yatakları bir dönem satılmıştı, bunları geri aldık. Fabrikası satılmıştı bunu geri aldık. Sıfırdan yeni fabrikalar yaptık. Şimdi yeni bir fabrika daha yapıyoruz. Para kazanıyoruz ve bu kazancıda halkımızın bahsettiğim yeni Isparta projelerine kullanıyoruz.
TELEFERİK GELİYOR
DSİ dağımızın tepesine de 70 metre yüksekliğinde bir projenin yerleştirilmesini amaçlıyoruz ve şehir merkezinden de teleferik bağlantısı olacak. Bu da yeni Isparta’nın en büyük projelerinden birisi olacak. Bir hilal ve içerisinde Türk İslam olayını, Türkiye temsilciliği bu dağımızın tepesinde olacak. Bunların da projeleri hazırlandı. Yeni bir devre girdik. Şu anda Dede Korkut Müzesine başlamakla da yeni devrenin ilk adımına girmiş olduk. Projeleri üreten ve bütün Türk ve Türk İslam alemini, Türk devletlerini temsil edecek yer burası olacak.
BÜYÜK TESİSLER GELİYOR
Yine Isparta’mız için büyük evlendirme daireleri, büyük toplantı salonları yapılacak. 10-15 bin metrekarelik alanların projeleri çiziliyor. Birer birer de temellerini de atıyoruz. Bunlar tüm Isparta’nın ve bölgenin ülkenin istifade edebileceği genel projeler oluyor. Yeni Isparta’ya büyük tesisler geliyor, bu büyük yatırımlar Isparta’mıza hayırlı olsun temennisinde bulunuyorum”

Anahtar Kelimeler:
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °