Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Günaydın, bakkallar için de kampanya başlatacak

Günaydın, bakkallar için de kampanya başlatacak

ISPARTA 15.12.2018 08:10:00 0
Günaydın, bakkallar için de kampanya başlatacak
Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, esnafların bağlı olduğu odaların başkanları ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti. Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mehmet Ali Bapbacı’yı ziyaretinde Üzüm Pazarı ve Kunduracılar Sitesi’nde uyguladıkları indirim günleri gibi bir kampanyayı bakkallar içinde yapmak istediklerini dile getiren Günaydın, tüm bakkallara yönelik ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla bir merkez kurulacağını söyledi.
 
Başkan Günaydın, Sebzeciler ve Manavlar Odası, Isparta Fırıncılar, Lokantacılar, Kebapçılar, Pastacılar, Kasaplar Odası ve Bakkallar ve Bayiler Odalarını ziyaret etti.
Beraberinde belediye meclisi üyeleriyle birlikte oda ziyaretleri gerçekleştiren Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, oda başkanları ve yönetim kurulu üyeleri ile esnaflara yönelik bugüne kadar yapılan çalışmalar ve bundan sonra yapılabilecekler hususunda karşılıklı görüş alışverişinde bulundu. Sebzeciler ve Manavlar Odası Başkanı Hasan Demir ve yönetimi ile görüşen Başkan Günaydın, pazar esnafının taleplerini dinledi. Yine Lokantacılar, Kebapçılar, Pastacılar, Kasaplar Odası Başkanı Nuri Erdeğer’i ziyaret eden Başkan Günaydın burada da Isparta’da esnafa yönelik yapılan çalışmalar ve görevde bulunduğu süreç içerisinde yapılan çalışmalar ve yapılacaklar ile ilgili olarak karşılıklı fikir alışverişinde bulundu.
Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mehmet Ali Bapbacı’yı da ziyaret eden Başkan Günaydın burada Tarihi Kunduracılar Sitesi ve Üzüm Pazarına yönelik yapılan indirim günlerine ilişkin değerlendirmelerde bulunurken, bakkallara yönelik bir kampanya düzenleneceğini açıkladı.
BAPBACI: KAMPANYA FİKRİNİ YÖNETİME SUNACAĞIZ
Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mehmet Ali Bapbacı ziyaretten duyduğu memnuniyetini ifade ederken, Başkan Günaydın’ın 15 senelik hizmet sürecinde güzel hizmetler yaptığını, esnafa yönelik çalışmalar gerçekleştirdiğini söyledi. Bakkal esnafının canlandırılmasına yönelik yapılabilecek çalışmaları ele aldıklarını söyleyen Bapbacı, “Başkanımız esnafa sahip çıkmıştır. AVM’lerin şubelerinden esnafımız mağdur oluyor. Şehrimizde 150’ye yakın AVM şubesi var. Başkanımız belediye olarak esnafımıza yardımcı oluyor, indirim günleri düzenliyor. Isparta esnafına hizmetlerinden dolayı başkanımıza teşekkür ediyorum. Yakın zamanda bakkallarımıza yönelik kampanya düzenlenmesini planlıyor, bizde bu fikri yönetimimize sunacağız” dedi.
GÜNAYDIN: BAKKAL AMCAYI KAYBETMEYELİM
Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, şehirde 650 bakkal esnafının bulunduğunu ve bu bakkallar için de topyekun bir kampanya yapılması gerekliliğine işaret etti. Tüm bakkallar üzerinde çalışma yapacaklarını söyleyen Başkan Günaydın, ana bir merkez kurulacağını, bu merkezden toptan bakkalların ihtiyaçlarının karşılanabileceğini ve bunun şehirdeki 650 bakkala ulaştırılacağını dile getirdi. Tüm bakkallara yönelik bir çalışmanın ele alınacağını bu kapsamda bakkalların iç dizaynlarının yenilenebileceğini aktaran Başkan Günaydın, “Bir zamanlar bekçi amcalarımız vardı. Güvenin adıydı. Kaldırılmıştı şimdi tekrar geri getirildi. Bakkallarımızı da buna benzetmeyelim, kaybetmeyelim. Geleni gideni kontrol eden, güven veren bakkallarımızdır. Gerektiğinde ihtiyaç sahiplerine ücretsiz olarak ekmek veren yine bakkallarımızdır. Bu değeri kaybetmemiz lazım. Bakkallarımızla düzenleyeceğimiz bu çalışma ile daha uygun, daha ucuz satış yapma hedefindeyiz” dedi. Şu anda Tarihi Kunduracılar Sitesinde indirim günlerinin devam ettiğini ve bu günlerin sayesinde ayakkabıların tükendiğini esnafın tekrar mal getirmeye başladığını söyleyen Günaydın, bakkallara yönelik yapılacak çalışmanın da Türkiye’de bir ilk olacağını ve ülkeye de örnek teşkil edeceğini aktarırken, “Isparta Belediyesi ve başkanı olarak tüm bakkallarımızın kıymetini ortaya çıkarmak için çalışacağız” şeklinde konuştu.

Çarşamba 21.7 ° / 11.4 °
Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °