Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Gül Şehri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden; TÜBİTAK Bilim Fuarı

Gül Şehri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden; TÜBİTAK Bilim Fuarı

ISPARTA 26.11.2021 10:51:00 0
Gül Şehri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden; 
TÜBİTAK
Bilim
Fuarı
Gül Şehri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin 2021 Dönemi 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı gerçekleştirildi. Söz konusu fuarda; 10’u araştırma, 8’i inceleme,4’ü tasarım olmak üzere toplam 22 proje bulunuyor.
 
4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı kapsamında 2021 döneminde başvuruları kabul edilen ancak salgın nedeniyle ertelenen TÜBİTAK Bilim Fuarları belirlenen takvim çerçevesinde okullar tarafından düzenlenmeye başlandı.
GÜL ŞEHRİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU
LİSESİ 4006 TÜBİTAK BİLİM FUARI AÇILDI
Bu kapsamda, Gül Şehri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin 2021 Dönemi 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı dün yapılan görkemli törenle açıldı. Okulun Çok Amaçlı Salonunda saat 10.00’da başlayan törene; İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Baydur, Belediye Başkan Yardımcısı Fahretdin Gözgün, Şube Müdürleri, Okul Müdürleri, Öğretmenler ve Öğrenciler katıldı.
SÜTCÜ; “FUARIMIZA HOŞGELDİNİZ”
Fuarın açılış töreninde ilk olarak kürsüye Gül Şehri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Vekili Ebru Sütcü geldi. Müdür Sütcü konuşmasında; “Sayın İl Milli Eğitim Müdürüm, Sayın Şube Müdürlerim, Değerli Okul Müdürlerim, Değerli öğretmen arkadaşlarım, Değerli misafirlerimiz ve Sevgili öğrenciler! TÜBİTAK’ın desteğiyle bu yıl 3.sünü düzenlediğimiz TÜBİTAK 4006 bilim fuarının açılışına hoş geldiniz.
“ÖĞRENCİLERİMİZLE
GURUR DUYUYORUZ”
Bu fuar 2019 – 2020 yılında hazırlanan projelerin sunumu içermektedir. Salgın sebebi ile fuarımızı gerçekleştirmek bugüne nasip oldu. Bu projeleri hazırlayan öğrencilerimizin bir kısmı mezun oldu ama okulumuza yeni gelen öğrenciler projelere sahip çıkarak geliştirdiler. Onlarla gurur duyuyoruz.
 Hepinizin bildiği üzere bilim fuarları öğrenmeye istekli, merak eden, araştırmacı, bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlayan öğrenme metotlarından biridir.
“FUARIMIZDA 22 AYRI
PROJE YER ALMAKTADIR”
Bilim fuarları, genç beyinlerin bilimin önemini kavrayıp, birçok teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişini fark etmelerini sağlar. Bu tür etkinlikler hayal gücü ile yaratıcılığın birleşimidir. Eğitim kurumlarının öncelikli amacı da bu yaratıcılığın ortaya çıkmasına zemin hazırlamaktır. Bu amaç doğrultusunda biraz sonra açılışını yapacağımız fuarımızda 10’u araştırma, 8’i inceleme,4’ü tasarım olmak üzere toplam 22 projeyi, 66 öğrencimiz 18 danışman öğretmenin nezaretinde özverili çalışmaları ile ortaya çıkardılar.
“BU FUARLARDAN
BİLİM ADAMLARI YETİŞİR”
Öğretmen ve öğrencilerin gayretli çalışmaları ile ortaya çıkan bu projelerin bilim ve teknikte yeni buluşlara kapı aralamasını temenni ederiz. Bu fuarda çeşitli çalışmalarını sergileyen çocuklarımız ileride ülke yararına olacak büyük buluşların mimarı olabilirler. Her biri birer bilim adamı olarak ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine ulaştırabilir.
“EMEĞİ GEÇEN ÖĞRETMEN VE
ÖĞRENCİLERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Değerli konuklar, bu projelerin hayata geçirilmesinde proje yürütücüsü Pazarlama ve Perakende alan öğretmenimiz Ruhi Uygun’a ve projelerde görev alan tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyor Saygı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.
BAYDUR; “BAŞARINIZIN
DEVAMINI DİLİYORUM”
İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Baydur da törende yaptığı konuşmada, TÜBİTAK proje faaliyetlerinin öğrencilerin bilimsel araştırma yapmaya teşvik edilmesi, takım çalışması, proje hazırlama becerilerini ve ortaya çıkan çalışmaları sunmaları açısından önemli olduğunu vurguladı. Yüz yüze eğitimin başlamasıyla hareketlenen okulların bilim fuarları ile şenlendiğini dile getirerek, fuarların hazırlık, başvuru ve düzenlenmesinde süreçlerinde emeği geçen okul müdürlerine, öğretmenlere ve öğrencilere teşekkür ederek başarılarının devamını diledi.
BİLİM FUARININ
AÇILIŞ KURDELASI KESİLDİ
Törende yapılan konuşmaların ardından Gül Şehri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin 2021 Dönemi 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarının açılış kurdelası törene katılan protokol tarafından kesildi.
Açılış kurdelesinin kesilmesini takiben sergilenen çalışmaların yer aldığı stantlar, davetliler tarafından tek tek gezilirken, projeler hakkında öğrenci ve öğretmenlerimiz tarafından da bilgiler sunuldu.
İŞTE O BİLİM FUARINDAN GÖRÜNTÜLER;





Perşembe 16.6 ° / 6 °
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °