Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Gül bahçelerinin ölçeği büyütülmeli

Isparta Valisi Vahdettin Özkan, üniversitenin desteğiyle arge birimleri ile gülün yetiştirilmesi, sanayisi ve dünya genelinde yeni markalar oluşturulması konularında çalışmaların yapılabileceğini belirti.

ISPARTA 14.05.2016 08:15:00 0
Gül bahçelerinin ölçeği büyütülmeli
Isparta Valisi Vahdettin Özkan, gül sezonunun açılışında önemli açıklamalarda bulundu. Isparta’da yaklaşık 12 bin kişinin gülden evine ekmek götürdüğünü dile getiren Vali Özkan, “Üniversitemizin bu noktada aktif olarak katılması bizim için memnuniyet verici. Arge birimleri ile gülün yetiştirilmesi, sanayisi ve dünya genelinde yeni markalar oluşturulması konularında çalışmalar yapılabilecektir. Bunun yanında gülün yetiştirilmesinde ölçek ve arazi genişliği sorunları da görüşülecek.
GÜL MİLLİ BİR ÜRÜN
Turizm açısından da gül çok önemli hem ülkemizde hem de dünyada gül turizm açısından da nitelikli bir ürün. Gül aynı zamanda turizm açısından da Isparta için büyük bir girdi olacaktır. Hali hazırda dünyada gülün %60-65’lik kısmı Isparta’da üretiliyor. Tabi bunun nitelik yanında nicelik olarak da geliştirilmesi önemlidir. Gül milli bir ürün. Bu nedenle turizm olarak da değerlendirme potansiyeline sahip. Gülün toplanması, işlenmesi gibi evrelerin izlenmesi için dünyanın dört bir yanında insan turizm faaliyetlerine getirilerek çiftçiliğini yapan 12 bin kişinin yanında, 12 bin kişide turizm faaliyetlerinden geçimini sağlayabilir” şeklinde konuştu. 

Anahtar Kelimeler:
Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °